Netflix zal niet ‘de schroeven omdraaien’ voor het delen van wachtwoorden – althans nog niet

how to lock your netflix profile with a pin

Ja, Netflix wil er nog steeds zeker van zijn dat zijn kijkers in feite betalende abonnees zijn, maar het is niet van plan om plotseling “de schroeven om te draaien” op wachtwoordshares, beloofde co-CEO Reed Hastings.

Tijdens een driemaandelijks inkomsteninterview op dinsdag benadrukten Netflix-executives dat ze een “iteratieve” benadering hanteren bij het omgaan met gebruikers die wachtwoorden delen met niet-abonnees, volgens Variety.

“We zullen veel dingen testen, maar we zouden nooit iets uitrollen dat aanvoelt als het draaien van de schroeven”, zei Hastings (zoals gerapporteerd door Variety). “Het moet voelen alsof het logisch is voor consumenten, dat ze het begrijpen.”

In hetzelfde interview voegde COO en chief product officer Greg Peters er echter aan toe dat “we ervoor willen zorgen dat mensen die een Netflix-account gebruiken, die er toegang toe hebben, geautoriseerd zijn om dit te doen”, aldus The Hollywood Reporter.

Netflix liet vorige maand alarmbellen rinkelen nadat sommige gebruikers een scherm tegenkwamen dat waarschuwde: “Als je niet bij de eigenaar van dit account woont, heb je je eigen account nodig om te blijven kijken.”

Het scherm ging vergezeld van knoppen voor het aanvragen van een verificatiecode die per e-mail of sms werd verzonden, terwijl een “later verifiëren”-optie gebruikers in staat stelde te blijven kijken zonder een verificatiecode.

Het verschijnen van de test leidde tot de vrees dat Netflix op het punt stond hard te gaan optreden tegen abonnees die hun wachtwoorden met anderen delen.

Peters zei dat de test “niet per se iets nieuws is … dus je kunt het hier en daar op verschillende manieren zien opduiken. Maar het is hetzelfde raamwerk dat we gebruiken in hoe we denken over het continu verbeteren van de service.”

Netflix heeft in het verleden de andere kant op gekeken naar het delen van wachtwoorden, waarbij Hastings in 2016 zei dat “we dol zijn op mensen die Netflix delen, of het nu twee mensen op een bank zijn of tien mensen op een bank.”

Dat gezegd hebbende, is de streaminggigant onder toenemende druk komen te staan ​​om freeloaders aan banden te leggen. Tijdens zijn winstoproep dinsdag zei Netflix dat het zijn doelstellingen voor de groei van het aantal abonnees voor het eerste kwartaal niet had gehaald, ook al versloeg het de doelstellingen voor winst en omzet. De prijs van de Netflix-aandelen kreeg niettemin een klap en daalde op het moment van schrijven met bijna 7 procent.

Ondertussen schatten industriewatchers dat streamingdiensten als geheel maar liefst $ 9,1 miljard aan potentiële inkomsten hebben verloren als gevolg van het delen van wachtwoorden in 2019, een cijfer dat zou kunnen stijgen tot $ 12,5 miljard in 2024.

Het komt neer op? Als je vandaag iemands wachtwoord deelt om Netflix te kijken, kun je dat morgen en overmorgen waarschijnlijk nog steeds doen. Vooruitkijkend, echter, Netflix’s “ben je een abonnee?” tests zullen waarschijnlijk steeds strenger worden.

0 Shares:
You May Also Like