Netflix voegt een ‘twee duimen omhoog’-beoordeling toe

Netflix two thumbs up

Dus, vond je die Netflix-film die je net hebt gestreamd echt leuk? Als dat zo is, kun je het nu dubbel zoveel duimen geven in plaats van slechts één.

Netflix zegt dat je nu twee duimen omhoog kunt geven voor een video, de eerste grote verandering in het kijkersbeoordelingssysteem van de streamer in vijf jaar. Onlangs hadden gebruikers slechts twee opties om een ​​video te beoordelen: een duim omhoog of een duim omlaag.

Netflix noemt het nieuwe beoordelingssysteem, dat nu live is op iOS, Android, smart TV’s en internet, een “manier om je aanbevelingen te verfijnen”, met twee duimen omhoog, wat betekent dat “je echt ergens zin in hebt”.

De nieuwe optie met twee duimen omhoog (elke gelijkenis met de klassieke show van Siskel & Ebert is een “gelukkig toeval”, vertelde Netflix aan Variety) voegt een beetje meer complexiteit toe aan een kijkersbeoordelingssysteem dat de streaminggigant in 2017 drastisch vereenvoudigde.

Netflix twee duimen omhoog mobiel

Netflix

Destijds had Netflix een vijfsterrenbeoordelingssysteem voor video’s, en veel kijkers (waaronder ikzelf) hadden liefdevol beoordelingen samengesteld voor films en tv-programma’s die ze in de loop der jaren hadden gestreamd of gehuurd op schijf. Naast de vijfsterrenbeoordeling was er een cirkel met een schuine streep erdoor voor ‘niet geïnteresseerd’.

Toen Netflix de vijfsterrenbeoordelingen verwierp ten gunste van een simpele duim omhoog of omlaag, klonk er gehuil van protest. Maar Netflix merkte op dat in een zogenaamde “A / B” -test de duimen twee keer zoveel beoordelingen kregen als het vijfsterrensysteem.

Hoewel de vereenvoudigde duim-omhoog-of-omlaag-beoordelingen populairder bleken dan de vijf sterren, lijkt het erop dat de duimen een beetje eenvoudig waren.

“We hebben in de loop van de tijd geleerd dat deze gevoelens verder kunnen gaan dan een simpele like of dislike”, zei Netflix in een blogpost. “Een extra manier bieden om ons te vertellen wanneer je iets echt leuk vindt, betekent een profiel met aanbevelingen die beter weerspiegelen wat je leuk vindt.”

0 Shares:
You May Also Like