Netflix verhoogt de prijzen voor zijn standaard- en premiumabonnementen

Netflix user interface

In een beweging die alom werd verwacht, kondigde Netflix woensdag aan dat het de prijs van zijn standaard- en premiumabonnementsniveaus in de VS verhoogt, de eerste dergelijke prijsstijging in bijna twee jaar.

The Verge meldt dat het standaardabonnement van Netflix, dat twee gelijktijdige videostreams van 1080p-kwaliteit biedt, nu $ 14 per maand gaat kosten, een prijsstijging van $ 1. Ondertussen is het premium abonnement van de streaminggigant, dat tot vier 4K-streams mogelijk maakt, nu $ 18 per maand, een stijging van $ 16. Het goedkoopste “basis” -abonnement is nog steeds vastgesteld op $ 9.

De prijsverhoging komt slechts een paar weken nadat Netflix zijn gratis proefaanbieding van 30 dagen heeft verworpen, en het komt ook op de hielen van recente prijsstijgingen van Netflix in Canada.

Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe prijzen de bestaande Netflix-abonnees zullen beïnvloeden. Volgens het rapport van The Verge zal de prijsstijging van Netflix onmiddellijk van kracht zijn voor nieuwe aanmeldingen, terwijl bestaande gebruikers hun maandelijkse tarieven “de komende weken” zullen zien stijgen. Toen ik zojuist mijn eigen account controleerde, was mijn Netflix premium-abonnement nog steeds vastgelopen op $ 16, hoewel het standaardplan al tot $ 14 per maand had aangevinkt.

De laatste keer dat Netflix de prijzen in de VS verhoogde, was in januari 2019. Op dat moment verhoogde Netflix zijn basisplan met $ 1 per maand, tot het huidige maandtarief van $ 9. Het verhoogde ook zijn standaardplan tot $ 13, een stijging van $ 2 per maand, terwijl het premiumplan een maandelijkse stijging van $ 2 zag tot $ 16.

Natuurlijk is er veel veranderd in de tussenliggende 21 maanden. Trouwens, weet je, de pandemie, de markt voor streaming video is veel drukker geworden, met Disney+, Peacock en HBOMax die allemaal de ruimte in spannen. Sinds de lancering in november 2019 heeft Disney+ maar liefst 60 miljoen abonnees ondertekend (en dat is pas vanaf augustus), een cijfer dat zeker de aandacht heeft getrokken van Netflix-execs.

Terwijl Netflix-abonnees waarschijnlijk niet blij zullen zijn met de laatste prijsverhoging, is Wall Street er dol op. Bovendien, met het vooruitzicht van een lange winter binnenshuis, is het twijfelachtig of de prijsstijging een groot deel van een Netflix-uittocht zal veroorzaken.

0 Shares:
You May Also Like