Netflix test een manier waarop klanten extra kunnen betalen om accounts te delen

Netflix password sharing

Netflix moet gebruikers die wachtwoorden delen met vrienden en geliefden nog niet echt aanpakken, maar het knabbelt al jaren aan de randen van het idee. Nu test de streaminggigant een officieel goedgekeurde manier voor gebruikers om accounts te delen met mensen buiten hun huishouden – tegen een vergoeding.

Vanaf “de komende weken”, zegt Netflix dat het een paar nieuwe functies zal testen in Chili, Costa Rica en Peru: een optie “Een extra lid toevoegen” waarmee gebruikers “subaccounts” voor maximaal twee personen kunnen toevoegen ze leven niet met ‘voor een lagere prijs’ en een functie ‘Profiel overzetten naar een nieuw account’ waarmee gebruikers profielinformatie, waaronder kijkgeschiedenis, opgeslagen ‘Mijn lijst’-titels en gepersonaliseerde aanbevelingen, kunnen verplaatsen naar een nieuwe betaalde account of een subaccount “Extra Lid”.

De maandelijkse vergoeding voor een “Extra Lid”-subaccount bedraagt ​​2.380 CLP in Chili, 2,99 USD in Costa Rica en 7,9 PEN in Peru. Ter vergelijking: standaard Netflix-abonnementen in Chili, Costa Rica en Peru kosten respectievelijk 5.940 CLP, 8,99 USD en 24,9 PEN.

In een blogpost zei Chengyi Long, directeur productinnovatie van Netflix, dat de streamer de nieuwe functies “in deze drie landen zal evalueren voordat er ergens anders ter wereld wijzigingen worden aangebracht”.

Het delen van wachtwoorden is al lang een populaire praktijk voor Netflix-gebruikers, en jarenlang leek Netflix een oogje dicht te knijpen voor dit probleem. Sterker nog, in 2016 leek Netflix-medeoprichter Reed Hastings het idee stilzwijgend goed te keuren. Meer recentelijk heeft Netflix echter aangegeven dat het het delen van wachtwoorden serieuzer neemt.

Vorig jaar testte het bedrijf een verificatiescherm dat waarschuwde: “Als je niet bij de eigenaar van dit account woont, heb je je eigen account nodig om te blijven kijken.” Gebruikers werd vervolgens gevraagd om hun accounts te verifiëren via e-mail of sms, terwijl een “later verifiëren” -optie gebruikers in staat stelde te blijven kijken zonder een verificatiecode.

Dergelijke tests hebben niet geleid tot een breder optreden tegen het delen van Netflix-wachtwoorden – of in ieder geval nog niet – en de nieuwe, voordelige “Extra Member” -test voelt meer als een wortel dan als een stok. Het valt echter nog te bezien of Netflix meer een harde lijn volgt op het delen van accounts.

0 Shares:
You May Also Like