Netflix stopt abonnementen voor lang slapende accounts automatisch

Netflix / TV / hand / remote

Weet je niet meer wanneer je voor het laatst iets op Netflix hebt gestreamd? Als dat het geval is, kan het bedrijf doorgaan en uw abonnement opzeggen, tenzij u anders zegt.

Netflix heeft zojuist op zijn bedrijfsblog aangekondigd dat het gaat inchecken bij abonnees wiens accounts al meer dan een jaar inactief zijn, via in-app-meldingen of via e-mail.

De meldingen en e-mails zullen gebruikers vragen of ze zich nog steeds willen abonneren op Netflix. Als een gebruiker niet reageert, gaat Netflix door en annuleert het abonnement.

Als uw Netflix-abonnement automatisch wordt opgezegd, maar u daadwerkelijk geabonneerd wilt blijven, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Netflix zegt dat het je accountgegevens, inclusief je favorieten, profielen en kijkvoorkeuren, 10 maanden vasthoudt. Al die gegevens worden hersteld als u besluit zich opnieuw te abonneren.

Door gebruikers die al meer dan een jaar niets hebben gestreamd automatisch uit te schrijven, hoopt Netflix te voorkomen dat mensen ‘betalen voor iets dat ze niet gebruiken’.

Hoewel het in eerste instantie alarmerend klinkt dat Netflix op het punt staat om slapende lidmaatschappen proactief op te zeggen, is de stap eigenlijk heel logisch.

Nu iedereen op de planeet de broekriem aanhaalt in de nasleep van COVID-19, is een van de beste manieren om centjes te knijpen, het annuleren van terugkerende onnodige abonnementen. Het is verfrissend om te zien dat een kolos als Netflix bereid is af te zien van gemakkelijke inkomsten door de lidmaatschappen op te zeggen van degenen die ze niet meer gebruiken.

Netflix zegt dat het deze week e-mails en meldingen gaat sturen naar lang slapende abonnees.

0 Shares:
You May Also Like