Netflix probeert opnieuw een ‘Shuffle Play’-knop

netflix app

Eerst probeerde het een shuffle-functie die een willekeurige aflevering van je favoriete programma koos, daarna testte het een “Play Something” -optie in de navigatiebalk. Nu is Netflix weer bezig en zweeft een “Shuffle Play” -knop op het startscherm van de aangesloten tv-app.

Variety meldt dat de nieuwe Shuffle Play-knop momenteel beschikbaar is voor een “deel” van het wereldwijde abonneebestand van Netflix, en alleen op de Netflix-app voor aangesloten tv’s. Het kan verschijnen onder uw gebruikersprofielpictogram; in het “billboard”-gebied van uw startscherm; of in de navigatiebalk aan de zijkant.

De Shuffle Play-knop kiest niet volledig willekeurig een Netflix-video, voegt Variety toe. In plaats daarvan maakt het zijn keuze op basis van de geroemde aanbevelingsengine van Netflix, of op basis van recentelijk gesamplede genres en titels die je hebt toegevoegd aan ‘Mijn lijst’.

Dit is niet de eerste keer dat Netflix speelt met een shuffle-optie. TechCrunch (dat voor het eerst het Shuffle Play-verhaal rapporteerde) merkt op dat de on-demand gigant vorig jaar een shuffle-modus testte die willekeurig een aflevering van een favoriete tv-show zou plukken, perfect voor wanneer je snakt naar een dosis (toen het was nog steeds beschikbaar op Netflix, hoe dan ook). Vorige maand probeerde Netflix nog een “Play Something” -optie uit die verscheen in de Android- en Amazon Fire TV-versies van zijn app.

Netflix hoopt dat de Shuffle Play-knop “het voor leden gemakkelijker zal maken om iets te vinden om naar te kijken”, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan Variety. Als iemand die te veel uren heeft willen doorbladeren door de eindeloze rijen ‘aanbevolen voor jou’-titels op het Netflix-startscherm, zie ik de aantrekkingskracht van Netflix gewoon iets voor mij kiezen.

Shuffle Play raakt ook een snaar in termen van de groeiende trend van “lineaire” streaming tv-kanalen waarmee snoersnijders zich kunnen uitleven in ouderwets kanaalsurfen. Hoewel een shuffle-knop niet hetzelfde is als een live “lineair” streaming tv-kanaal, krabt het dezelfde jeuk van gewoon achterover leunen en zien wat er op de programma’s staat in plaats van actief een show te moeten kiezen.

Toch, is de Netflix “shuffle” iets dat echt moet gebeuren? Denk dat we het gaan ontdekken.

0 Shares:
You May Also Like