Netflix met advertenties komt mogelijk nog voor het einde van dit jaar

Netflix on a TV screen

Nou, dat was snel. Slechts twee maanden nadat een Netflix-directeur zei dat het “niet logisch” is dat de streaminggigant een goedkoper, door advertenties ondersteunde laag aanbiedt, lijkt het bedrijf nu klaar om precies dat te doen, en veel eerder dan iemand had verwacht.

Volgens The New York Times vertelden Netflix-managers stafmedewerkers in een briefje dat het bedrijf van plan is om een ​​advertentie-ondersteunde versie “in de laatste drie maanden van het jaar” te onthullen. De krant meldt ook dat de service binnen dezelfde periode “het delen van wachtwoorden zal aanpakken”.

Het nieuws komt slechts enkele weken nadat Neftlix investeerders vertelde dat het in het eerste kwartaal van 2022 200.000 abonnees had verloren. Het rampzalige winstrapport, dat Netflix de schuld gaf van “trage economische groei”, deed de aandelenkoers van de streamer in een zwanenduiken.

Netflix-CEO Reed Hastings bracht het idee van een advertentie-ondersteunde laag naar voren tijdens de geweldige winstoproep van vorige maand, en het bedrijf beloofde ook om erachter te komen “hoe het beste geld te verdienen” met de wijdverbreide praktijk van het delen van wachtwoorden.

Netflix heeft lang de spot gedreven met het idee van een advertentie-ondersteunde laag, vooral omdat het abonneebestand tijdens de (aanhoudende) pandemie enorm groeide.

Nog in maart zei Netflix CFO Spencer Neumann dat “het moeilijk voor ons is om de groeiende populariteit van door advertenties ondersteunde streaminglagen te negeren”, die onlangs zijn aangeboden door bedrijven als HBO Max en Disney+. Hij voegde er echter aan toe dat een advertentie-ondersteund plan “voor ons niet logisch is” en dat “het niet in ons plan staat”. Welnu, plannen veranderen, en in dit geval lijkt de verandering snel te zijn gegaan.

Hoewel Netflix niet graag op de ad-bandwagon springt, signaleert het een verandering in zijn voorheen laissez-faire-houding ten aanzien van het delen van wachtwoorden.

Rond dezelfde tijd dat Netflix’ Neumann advertenties aan het poepen was, kondigde de streamer een proefplan aan waarmee gebruikers hun accounts tegen een gereduceerde prijs kunnen delen. Voorlopig is de test beperkt tot Chili, Costa Rica en Peru.

0 Shares:
You May Also Like