Netflix met advertenties komt binnenkort, met hulp van Microsoft

Netflix just hiked its prices again

Een advertentie-ondersteunde versie van Netflix wordt met de dag reëler en nu komt het bericht dat de streaminggigant een partner heeft gekozen om te helpen met de inspanning.

In een blogpost kondigde Microsoft woensdag aan dat het samenwerkt met Netflix om de streamer te helpen zijn verwachte advertentie-ondersteunde laag te lanceren, die voor het eerst werd aangekondigd in april.

Microsoft zegt met name dat het de “technologie- en verkoop” -partner van Netflix zal zijn en dat advertenties op Netflix “exclusief beschikbaar zullen zijn via het Microsoft-platform”.

In zijn eigen aankondiging zei Netflix COO Greg Peters dat de reclame-inspanningen van de streamer nog in de kinderschoenen staan, terwijl hij belooft om “meer keuze voor consumenten en een premium, beter dan lineaire tv-merkervaring voor adverteerders te bieden”.

Er is nog steeds geen woord over wanneer de nieuwe, door advertenties ondersteunde laag van Netflix wordt gelanceerd, hoewel een recent verhaal in de New York Times de ‘laatste drie maanden van het jaar’ aangaf.

Netflix lanceerde voor het eerst het idee van “Netflix met advertenties” in april na een rampzalig winstrapport, waarin het bedrijf toegaf dat het in het eerste kwartaal van het jaar 200.000 abonnees verloor. Het nieuws stuurde de aandelenkoers van Netflix in een neerwaartse spiraal toen investeerders dekking zochten.

De beslissing van Netflix om een ​​advertentie-ondersteunde laag na te streven, markeert een behoorlijke ommekeer voor de ooit onbetwiste kampioen van het streamen van video; inderdaad, in maart nog spotte een Netflix-directeur het idee om een ​​advertentie-ondersteunde versie aan te bieden. Maar Netflix is ​​de afgelopen jaren uitgedaagd door een aantal verleidelijke en dynamische concurrenten, met name Disney+ en HBO Max.

Netflix is ​​ook gekwetst door het delen van wachtwoorden, een wijdverbreide praktijk die het bedrijf stilzwijgend accepteerde.

0 Shares:
You May Also Like