Netflix is ​​te laat voor het livestreamfeest

Netflix on a TV screen

Amazon heeft Thursday Night Football, Disney+ wordt live gestreamd en Apple TV+ is net begonnen met het opzetten van live Major League Baseball-games. Maar als het gaat om livestreaming, moet Netflix nog op de kar springen.

Dat kan natuurlijk snel veranderen, met Deadline die meldt dat de streaminggigant eindelijk de mogelijkheid “verkent” om livestreams te hosten voor realityshows, stand-up comedy-specials en andere “niet-gescripte” evenementen.

Een andere mogelijkheid zou live sport zijn, hoewel de geruchten over livestreaming van Netflix volgens Deadline “niet gerelateerd” zijn aan de sportinhoud.

Netflix is ​​verrassend laat voor het livestreaming-feest, aangezien de streaming openstond voor experimenten met zijn platform. Vier jaar geleden introduceerde Netflix de interactieve special en onlangs heeft het games uitgerold naar zijn mobiele Android- en iOS-apps.

Maar Netflix heeft aan de zijlijn gezeten omdat zijn rivalen hun inspanningen op het gebied van livestreaming hebben doorgezet, waaronder de ambitieuze plannen van Amazon voor Prime Video. Amazon zal dit seizoen voor het eerst in zijn eentje produceren en in maart haalde het de legendarische play-by-play-omroeper Al Michaels binnen. Michaels zal spelen met ESPN-analist Kirk Herbstreit.

Ondertussen is Apple TV+ net begonnen met het livestreamen van Major League Baseball-wedstrijden op vrijdagavond, wat de eerste keer is dat de streamingdienst van Apple zich bezighoudt met live sport. En laten we Peacock’s live verslag van de Olympische Spelen niet vergeten, evenals Paramount+’s live simultane uitzendingen van lokale NFL-games.

In de niet-gescripte tv-arena maakte Disney een plons met de aankondiging dat ABC’s Dancing With the Stars dit seizoen naar Disney+ zal verhuizen, en ja, alle afleveringen zullen live worden gestreamd.

Waar laat dit alles Netflix? Nou ja, nergens, althans voorlopig, hoewel Deadlines opmerkt dat Netflix livestreaming zou kunnen gebruiken voor zijn nieuwe realityshow, evenals dekking voor comedy-evenementen zoals het net ingepakte festival.

Wat de plannen ook zijn, het lijdt geen twijfel dat Netflix ver achterloopt als het gaat om livestreaming, en tenzij het snel beweegt, kunnen Amazon, Apple en Disney+ de gigantische streamer in het stof achterlaten.

0 Shares:
You May Also Like