Netflix is ​​klaar om te gaan gamen, te beginnen met mobiel

Netflix user interface

Slechts een week na het oppikken van een ervaren gamemanager, bevestigde Netflix dat het klaar is om de gamemarkt te betreden en dat het games aan abonnees zal aanbieden zonder extra kosten.

Zoals gemeld door Variety, zei Netflix dat het zich in de “vroege stadia bevond van verdere uitbreiding naar games, voortbouwend op onze eerdere inspanningen rond interactiviteit (bijv. ) en onze games.” De verklaring kwam in een aandeelhoudersbrief die werd vrijgegeven naast het matige winstrapport van Netflix voor het tweede kwartaal, waaruit bleek dat de streaminggigant een stagnerende abonneegroei ervaart.

Netflix merkte op dat het van plan was zich in eerste instantie op mobiele games te concentreren en zei dat games zouden worden opgenomen in abonnementen “zonder extra kosten, vergelijkbaar met films en series”, en dat “de tijd rijp is om meer te weten te komen over hoe onze leden games waarderen. ”

Speculaties over de gaming-ambities van Netflix werden vorige week aangewakkerd toen het bedrijf Mike Verdu inhuurde, een gaming-exec die eerder werkte bij Electronic Arts en de Oculus-divisie van Facebook. Onder zijn andere prestaties staat Verdu bekend om zijn werk aan mobiele titels als en volgens Variety.

Bloomberg rapporteerde over die veelbetekenende huur en beweerde dat Netflix van plan was games “binnen het volgende jaar” uit te rollen en dat de gametitels “naast het huidige tarief als een nieuw programmeergenre” zouden komen.

Netflix’s inval in gaming is niet helemaal uit het linker veld. Het was immers in feite een interactieve game die je rechtstreeks op Netflix kon spelen, terwijl er verschillende game-koppelingen zijn geweest, onder meer voor mobiel en op Steam en de Nintendo Switch.

Gaming kan ook een manier zijn voor Netflix, dat sinds de grote streaming-boom van 2020 een vertraging van de abonneegroei heeft gezien, om meer oogappels te trekken.

Maar welke andere games zou Netflix nog plannen naast de mobiele en interactieve titels die het al heeft geprobeerd? Goede vraag. Een mogelijkheid is dat Netflix de Apple Arcade-manier zou kunnen gebruiken, door games aan te bieden die zowel op settopboxen als telefoons kunnen worden gespeeld.

Voorlopig speelt Netflix echter nog steeds zijn kaarten relatief dicht bij zijn borst en onthult weinig details over zijn spelplannen, noch enig woord over de timing van de lancering.

0 Shares:
You May Also Like