Netflix-hacks die betere aanbevelingen voor films en tv-programma’s opleveren

A scene from the Netflix show 'Bridgerton

Grote streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime willen je laten geloven dat hun algoritmen het het beste weten, met de perfecte aanbevelingen en het voorkomen dat je door eindeloze menu’s hoeft te klikken.

In werkelijkheid hebben deze systemen blinde vlekken. Ze zijn niet geschikt voor in welke stemming je ook bent, of voor wie dan ook die met je tv kijkt. En hoe persoonlijker hun aanbevelingen worden, hoe groter het risico dat u verstrikt raakt in een filterbubbel met beperkte blootstelling aan films en tv-programma’s buiten uw gebruikelijke stuurhut.

Er is echter een oplossing voor mensen die het gevoel hebben dat ze in een algoritmische sleur zitten: in plaats van jezelf te beperken tot een enkel gebruikersprofiel, stel je afzonderlijke profielen in voor specifieke doeleinden, zoals het benadrukken van een specifiek genre of het verbergen van te intense inhoud. In die zin wordt elk profiel een krachtig filtermechanisme, waardoor je meer controle hebt over de aanbevelingen die je ziet.

Ken uw streamingprofiellimieten

Voordat we verder gaan, moet u er rekening mee houden dat de meeste grote streamingdiensten het aantal gebruikersprofielen dat u kunt maken beperken en dat sommige helemaal geen profielondersteuning hebben. Als je een groot gezin hebt – of bezig bent met het delen van wachtwoorden – is het instellen van nieuwe gespecialiseerde profielen misschien niet haalbaar.

Dit is het maximale aantal profielen dat je kunt maken op de grootste streamingdiensten:

Netflix: Vijf profielenHulu: Zes profielenAmazon Prime: Zes profielenHBO-Max: Vijf profielenDisney+: Zeven profielenParamount+: Zes profielenPauw: Zes profielenYouTube-tv: Zes profielen (vereist een Google Family Group)philo: 10 profielenFuboTV: Zes profielen

Ervan uitgaande dat je extra profielen over hebt, zijn hier enkele manieren waarop je ze kunt gebruiken om streamingdiensten naar je hand te zetten:

Gebruik een voegprofiel

Netflix gezamenlijk profiel

Jared Newman / IDG

Ik ben zo dol op dit idee dat ik er in 2019 een hele column over heb geschreven: in plaats van het profiel van één persoon te kiezen om naar te kijken, zouden koppels moeten overwegen een gezamenlijk profiel te maken dat rekening houdt met hun beide voorkeuren. U kunt dit extra profiel ook gebruiken om een ​​speciale volglijst op te zetten voor co-viewingsessies. Dit werkt vooral goed voor diensten met grote catalogi, zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime.

Het moeilijkste deel van dit proces is de initiële trainingsperiode, aangezien het voor elke service even kan duren om uw co-kijkgewoonten te leren. Maar houd je eraan en je wordt beloond met meer harmonieuze aanbevelingen.

Het genreprofiel

Als je echt van een specifiek genre houdt, overweeg dan om een ​​speciaal profiel in te stellen om alleen die inhoud te bekijken. Je hebt bijvoorbeeld een profiel dat alleen voor comedy is bedoeld, of een profiel dat alleen voor anime is bedoeld. Na verloop van tijd zullen de algoritmen uw voorkeuren leren kennen en u niet zoveel van iets anders laten zien. (Ik kan dit idee niet met de eer strijken, hoewel ik me ook niet kan herinneren waar ik er voor het eerst over las.)

Toegegeven, Netflix heeft het browsen op genre recentelijk eenvoudiger gemaakt dan vroeger, maar door een speciaal profiel in te stellen, worden die aanbevelingen direct op je startscherm weergegeven. Bovendien kun je hiermee in feite afzonderlijke volglijsten voor bepaalde genres bijhouden – iets wat de meeste streamingdiensten nog steeds niet toestaan.

Het niet-helemaal-kinderprofiel

Volwassenheidsclassificatie van Netflix

Jared Newman / IDG

Probeer een profiel met inhoudsbeperkingen in te stellen voor die momenten waarop u in de stemming bent voor lichtere gerechten. Het instellen van een maximale volwassenheidsclassificatie van TV-PG en PG in Netflix, bijvoorbeeld, levert onmiddellijk aanbevelingen op die gezinsvriendelijker zijn en beter voor informeel kijken. Door speciaal voor dit doel een apart profiel te hebben, hoeft u niet elke keer uw wachtwoord in te voeren als u uw aanbevelingen wilt filteren.

De instructies voor het afdwingen van volwassenheidsclassificaties verschillen per service, maar zijn meestal te bereiken via de profielbeheerpagina. (Hier is de link om dit op Netflix te doen.)

Het profiel “DVR alles”

Philo DVR-shows

Jared Newman / IDG

Overweeg voor live tv-streamingdiensten met meerdere profielen en onbeperkte DVR-opslag een apart profiel te maken waarin je vrijwel alles met roekeloze overgave opneemt. Op die manier kan de DVR-lijst van uw hoofdprofiel slank en samengesteld blijven, maar u hebt nog steeds een uitgebreide on-demand catalogus nodig om op elk moment van te genieten (compleet met mogelijkheden voor het overslaan van advertenties). Ik hoorde onlangs over deze truc van een oude lezer (bedankt, Bill C.!) en hou van het idee.

Deze aanpak werkt het beste met Hulu + Live TV en Philo, omdat beide meerdere profielen en onbeperkte DVR-opslag bieden. (Hulu heeft zojuist zijn DVR onbeperkt gemaakt.) Je kunt dit instellen met YouTube TV, maar je moet eerst een nieuw Google-account maken en dit toevoegen aan je gezinsgroep. (Met FuboTV putten alle profielen uit een enkele pool van DVR-opslag, dus je zult oordeelkundiger moeten zijn.)

Verklaar profiel faillissement

Als uw aanbevelingen van Netflix of andere services bijzonder oud aanvoelen, is het misschien tijd om opnieuw te beginnen. Je hoeft je oude profiel niet meteen te verwijderen – en ik raad het ook niet aan om dit te doen als je een uitgebreide volglijst of DVR-lijst hebt ingesteld – maar probeer in ieder geval een nieuwe te maken om te zien hoe de aanbevelingen verschillen. Het geeft je misschien meer om naar te kijken zonder dat je je hoeft aan te melden voor nog meer streamingdiensten.

0 Shares:
You May Also Like