Netflix buigt ruimtelijke audio voor stereo-afspeelapparaten

Zou je willen dat je ruimtelijke audio van Netflix-video’s op je koptelefoon of stereo-afspeelsysteem kon horen? Dat kan nu dankzij een nieuwe samenwerking tussen Netflix en Sennheiser.

Vanaf vandaag biedt Netflix Sennheiser’s Ambeo 2-kanaals Spatial Audio-technologie aan op geselecteerde titels, zoals het laatste seizoen van . Je kunt Ambeo-aangedreven ruimtelijke audio op Netflix ervaren met elk tweekanaals afspeelapparaat, inclusief soundbars, koptelefoons, tv-luidsprekers en stereo-ontvangers.

Netflix biedt al een brede selectie titels in Dolby Atmos, maar de Ambeo-technologie van Sennheiser stelt Netflix-gebruikers zonder een met Atmos uitgeruste tv, soundbar of thuisbioscoopsysteem in staat om de sonische voordelen van ruimtelijke audio te plukken.

Er zijn nu ongeveer 20 Netflix-titels beschikbaar met Ambeo 2-Channel Spatial Audio, inclusief , en andere Netflix-originelen. Je kunt de hele lijst zien door te zoeken naar “ruimtelijke audio” in de Netflix-app.

Volgens een persbericht van Sennheiser kan Ambeo 2-Channel Spatial Audio door de geluidsmixers worden aangepast voor verschillende titels, waardoor ze verschillende verwerkingsniveaus op de audio kunnen toepassen, afhankelijk van de behoeften van de scène.

geluidsmixer Mark Paterson, bijvoorbeeld, zei dat hij in staat was om de manier waarop Vecna’s stem “om je heen wikkelt” te “herscheppen” in de Dolby Atmos-mix van de show met behulp van Sennheiser’s Ambeo ruimtelijke audiotechnologie.

Een Netflix-ondersteuningspagina merkt op dat ruimtelijke audio van Netflix werkt op elk streamingplan en met “alle apparaten”, zonder dat er surround-luidsprekers nodig zijn. Dat gezegd hebbende, moet je ervoor zorgen dat je tv of andere audioapparatuur niet standaard is ingesteld op 5.1-kanaals audioweergave; als dat gebeurt, worden de ruimtelijke audiotracks uitgeschakeld.

0 Shares:
You May Also Like