Nest Thermostat ondersteunt Matter en werkt zowel Alexa als HomeKit

nest thermostat lifestyle 2

Google bracht woensdag een deel van zijn I/O-conferentie door met het opnieuw bevestigen van zijn toewijding aan Matter, de open-source smart home-standaard die voorheen bekend stond als Project CHIP, en in de aankondiging kwam wat nieuws: de Nest Thermostat zal een van de eerste Nest-apparaten zijn die een kwestie-update.

Zodra de Nest Thermostat (niet te verwarren met de oudere, duurdere Nest Learning Thermostat) de Matter-update ontvangt, moet deze compatibel zijn met andere slimme platforms die de Matter-standaard gebruiken, waaronder Amazon Alexa en Apple HomeKit.

Dus ja, niet al te lang vanaf nu – Google heeft geen tijdlijnen aangekondigd, maar de eerste Matter-enabled producten zullen tegen het einde van het jaar worden verzonden – je zou in staat moeten zijn om de Alexa-app of Apple Home te openen en de Nest Thermostat vermeld als systeemeigen apparaat.

Hoewel gebruikers Alexa-spraakopdrachten al kunnen gebruiken om Nest-thermostaten te bedienen, moet hiervoor een Nest-vaardigheid aan Alexa worden toegevoegd, terwijl Siri-spraakopdrachten helemaal niet werken met HomeKit.

Zodra de Matter-standaard in gebruik is, zouden de Nest Thermostat – en andere Matter-gecertificeerde apparaten – echter gewoon moeten werken op elk platform met Matter, inclusief Alexa, Nest en HomeKit.

Google heeft ook aangekondigd dat Nest-apparaten met een ingebouwde Thread-radio, waaronder de Nest Hub Max, de tweede generatie Nest Hub en Nest Wifi, uiteindelijk Matter-verbindingspunten zullen worden, terwijl alle slimme luidsprekers en schermen van Google, inclusief de kleine Nest Mini, in staat zal zijn om Matter-apparaten te besturen.

De Zigbee Alliance kondigde eerder deze maand de Matter-standaard aan, een IP-gebaseerd protocol dat compatibel is met wifi, ethernet en Thread. Matter heeft de steun van enkele van de grootste namen in smart home, waaronder Amazon, Google, Signify (de eigenaar van het slimme verlichtingsmerk Philips Hue) en SmartThings van Samsung.

De belofte van Matter is verleidelijk: namelijk dat door Matter gecertificeerde apparaten elkaar kunnen herkennen en naadloos kunnen samenwerken in verschillende ecosystemen, waaronder Apple’s HomeKit, Amazon’s Alexa en Google’s Assistant-powered Nest-platform.

Met andere woorden, als je een Matter-gecertificeerde slimme gadget koopt, weet je meteen dat je hem kunt bedienen met Alexa, Google Assistant en Siri, en dat hij goed zal werken met alle andere Matter-compatibele apparaten die je bezit.

Naast het Matter-nieuws onthulde Google een slimme thuismap die apparaten van derden belicht die compatibel zijn met Google Assistant, waaronder slimme gadgets van Philips Hue, Nanoleaf, Samsung, LG, Dyson, Netatmo en Wyze.

Google zei ook dat het ondersteuning gaat gebruiken voor WebRTC, een open-source web- en mobiel communicatieprotocol dat is ontworpen om de efficiëntie van video- en audiostreaming tussen apparaten zoals beveiligingscamera’s, videodeurbellen en slimme schermen te vergroten.

Fabrikanten van beveiligingscamera’s zoals Arlo, Logitech, Netatmo en Wyze werken al aan de integratie van WebRTC met Google Assistant, aldus Google.

0 Shares:
You May Also Like