Nest Cam (bedraad) review: deze dure camera biedt detectie van mensen

nest cam wired main

Meestal moet je extra betalen voordat een slimme beveiligingscamera mensen kan detecteren, maar de bedrade Nest Cam voor binnenshuis (samen met de andere nieuwe Nest-camera’s van Google voor 2021) onderscheidt zich door gratis detectie op het apparaat van mensen, huisdieren en voertuigen. Dat is een geweldige functie voor deze soepele, stevig gebouwde Nest Cam, die ook pronkt met een knap ontwerp, eenvoudige installatie, scherpe videoprestaties (inclusief nachtzicht) en (als je ze wilt) betaalbare en voordelige abonnementen .

Een ding dat de bedrade Nest Cam niet is, is echter goedkoop. Met $ 100 is het prijskaartje van de Nest Cam voor binnenshuis ver verwijderd van die waanzinnig goedkope Wyze Cams, en zelfs de wat duurdere beveiligingscamera’s van Ring kunnen in vergelijking daarmee op koopjes lijken. Dus, is de bedrade Nest Cam het waard? Laten we kijken.

Ontwerp

Met afmetingen van 3,88 x 2,52 x 2,24 inch (HxBxD) en een gewicht van 14,1 gram, voelt de bedrade Nest Cam geruststellend fors en stevig aan, en in tegenstelling tot sommige goedkopere en lichtere beveiligingscamera’s die ik heb getest, zou je hard moeten werken om de Nest Cam kantelt om wanneer hij op een plank of aanrecht staat. De afgeronde basis (er is zelfs een massief houten versie voor $ 20 extra) ziet er mooi uit, en dankzij de verstelbare hals kun je de lens in verschillende richtingen richten, hoewel recht omhoog er niet een van is (omlaag is geen probleem). Een groen lampje boven de lens waarschuwt voorbijgangers wanneer de camera actief is en (volgens het privacybeleid van Google Nest) is er geen manier om het licht uit te schakelen, hoewel je de helderheid ervan kunt dimmen.

nest cam bedraad zijaanzicht

De Nest Cam wordt gevoed door een 3 meter lange kabel die eindigt in een USB-A-connector, die vervolgens wordt aangesloten op een muurwrat. Omdat de kabel in de onderkant van de voedingsadapter wordt gestoken in plaats van er recht uit te komen, blokkeert de connector een stopcontact dat zich eronder bevindt.

Zoals ik net al zei, kun je de Nest Cam gewoon op een vlakke ondergrond plaatsen, zoals een plank of een aanrechtblad, maar je kunt hem ook aan een muur bevestigen met behulp van een paar montagegaten op de geïntegreerde muurplaat (schroeven worden meegeleverd) .

nest cam bedrade montageplaat

De bedrade Nest Cam is aangewezen als een camera voor alleen binnenshuis, vandaar het ontbreken van een IP-classificatie (bescherming tegen binnendringen). Als je een Nest Cam wilt die bestand is tegen de elementen, moet je de Nest Cam op batterijen kopen.

Opstelling

Net als bij andere Nest-apparaten, is het een fluitje van een cent om de Nest Cam in gebruik te nemen. Start gewoon de Google Home-app, tik op de knop “+” om een ​​nieuw apparaat toe te voegen, scan de QR-sticker op de camera en de Home-app moet de camera automatisch verbinden met je wifi-netwerk. Ik had een probleem omdat de Home-app geen ‘ondersteunende’ Nest Mini kon vinden die ik eerder had losgekoppeld, maar toen ik de eigenzinnige luidspreker weer aanzette, verliep het verbindingsproces soepel.

Nadat de Nest Cam is aangesloten op wifi, leidt de Home-app je door verschillende privacybeleidsregels en aanmeldingen, en vraagt ​​hij ook in welke kamer de cam zich zal bevinden. In mijn geval plaats ik de Nest-app Cam in mijn voltooide kelder, waar het (samen met een bestaande Wyze Cam v2) een deur in de gaten kan houden die uitkomt op een gemeenschappelijke gang.

Bewegingsdetectie en meldingen

Het instellen van bewegingszones op de bedrade Nest Cam is een kwestie van eenvoudig met je vinger de grenzen van de zone verslepen in de Home-app.

nest cam bedrade bewegingszones

Nadat u een zone heeft gemaakt (u kunt er maximaal vier maken), kunt u aangeven welke soorten bewegingsgebeurtenissen, waaronder mensen, dieren en voertuigen, in uw gebeurtenisgeschiedenis worden weergegeven en welke gebeurtenissen een kennisgeving. Op dezelfde manier kunt u bepalen of de camera bewegingsgebeurtenissen opneemt en u op de hoogte stelt van uw toegewezen zones.

Detectie van mensen, dieren en huisdieren is vrij standaard, maar wat het speciaal maakt op de Nest Cam is dat het allemaal direct uit de doos werkt, zonder dat je een betaald abonnement nodig hebt. En niet alleen is die bewegingsdetectie gratis, het wordt ook uitgevoerd op de camera zelf, niet in de cloud, wat de kans verkleint dat derden door je videogeschiedenis bladeren. Je kunt daarentegen geen personendetectie krijgen op een Ring-camera zonder je aan te melden voor een betaald Ring Protect-abonnement.

Een bewegingsdetectiefunctie waarvoor je moet betalen (ik zal in een oogwenk in detail uitleggen hoeveel) is de Vertrouwde Gezichten-technologie van Google, die je niet alleen vertelt wanneer een persoon een bewegingszone betrad, maar ook wie het was. Het enige wat je hoeft te doen is een naam aan een gezicht te geven in de Home-app, waarna Nest Cam-meldingen je vertellen wie er in welke zone is gespot. Ik ontdekte dat de Nest Cam bekende gezichten meer dan negen van de tien keer correct identificeerde, en in die gevallen waarin hij geen persoon kon identificeren, was dat omdat hun gezicht bijna volledig aan het zicht onttrokken was. Het recente kapsel van mijn dochter gooide ook de Nest Cam voor een lus, maar ik loste dat probleem op door haar nieuwe look toe te voegen aan haar Bekende gezichten-item.

Liveweergave en gebeurtenisgeschiedenis

Met zijn 1080p-beeldkwaliteit en gezichtsveld van 135 graden levert de bedrade Nest Cam een ​​indrukwekkend scherpe en brede livestream (inclusief de uitzonderlijk heldere, zij het zwart-wit IR-nachtmodus), wat de beeldkwaliteit van mijn Wyze gemakkelijk overtreft Cam v2 (die, om eerlijk te zijn, slechts $ 20 kostte op het moment dat ik hem kocht). Je hebt toegang tot de live feed vanuit de Google Home-app, maar ook vanuit een Google Nest Hub of Hub Max. Enigszins verrassend, maar je kunt Nest Cam-beelden niet streamen naar een Chromecast met Google TV. Een Google-vertegenwoordiger heeft bevestigd dat de bedrade Nest Cam momenteel niet compatibel is met de Chromecast-dongle en heeft geen update gehad over wanneer ondersteuning kan worden toegevoegd.

Vanuit de livestreamweergave kun je op de blauwe microfoonknop tikken om in twee richtingen te chatten met iedereen die zich binnen het bereik van de camera bevindt, terwijl je op het tabblad Geschiedenis kunt bladeren door opgenomen bewegingsgebeurtenissen (met lange lege gaten waar geen bewegingsgebeurtenissen zijn gedetecteerd) of (als je bent aangemeld voor het juiste abonnement op Nest Aware) je volledige 24/7 opnamegeschiedenis van de afgelopen 10 dagen.

nest cam bekabelde huisgeschiedenis

Als u liever niet door uren van (mogelijk) dode lucht bladert, toont uw “Thuisgeschiedenis” u hoogtepunten van opgenomen gebeurtenissen in een tijdlijn, waarbij elke gebeurtenis is gelabeld op type (persoon, huisdier of voertuig) of naam (als u hebben Vertrouwde gezichten ingeschakeld). Tik op een gebeurtenis en de Home-app springt naar de beelden.

Nest Aware-abonnementen

Laten we het tenslotte hebben over abonnementen. Zoals ik eerder al zei, heb je helemaal geen betaald Nest Aware-abonnement nodig om de bedrade Nest Cam te gebruiken. Standaard slaat de Nest Cam videogebeurtenissen op die zich in de voorgaande drie uur hebben voorgedaan, inclusief detectie van personen, huisdieren en voertuigen.

Als je een langere gebeurtenisgeschiedenis wilt dan slechts drie uur, kun je je aanmelden voor het Nest Aware-abonnement van $ 6 per maand (of $ 60 per jaar), dat een voortschrijdende gebeurtenisgeschiedenis van 30 dagen biedt, samen met de functie Bekende gezichten, plus de mogelijkheid om u te waarschuwen voor verdachte geluiden, zoals brekend glas of het afgaan van een rook-/CO-detector. Voor $ 12 per maand verhoogt Nest Aware Plus de geschiedenis van videogebeurtenissen tot 60 dagen, terwijl er 10 dagen full-on, 24/7 videobeelden worden toegevoegd. Elk Nest Aware-abonnement dekt alle Nest Cams in je huis.

Waar het op neerkomt:

Geen twijfel mogelijk: de Nest Cam (bedraad) is een van de duurdere beveiligingscamera’s voor alleen binnenshuis op de markt, met het tegenovergestelde nummer, de Ring Indoor Cam, die voor slechts $ 60 wordt verkocht. Dat gezegd hebbende, heeft de Nest Cam voor binnenshuis een troef in petto met zijn gratis detectie van mensen, huisdieren en voertuigen op het apparaat, terwijl de Ring Indoor Cam een ​​betaald abonnement vereist voor detectie van mensen. De Nest Cam scoort ook met zijn (betaalde) vertrouwde gezichten-functie, terwijl het ronde, solide ontwerp veel huiselijker is dan het cilindrische uiterlijk van de Ring Indoor Cam.

Toegegeven, degenen die in het Ring-ecosysteem zijn geïnvesteerd, zouden er verstandig aan doen om bij Ring-camera’s te blijven. Maar als je net begint met huisbeveiliging of als je al een aantal Nest-apparaten hebt, biedt de Nest Cam voor binnen veel waarde, zelfs als de stickerprijs niet de goedkoopste is.

0 Shares:
You May Also Like