Nee, je maakt de prullenbak van je Roomba niet goed schoon

how to clean your roombas filter

Als je net stof, vuil en puin uit de prullenbak van je Roomba in de prullenbak hebt gedumpt en het vervolgens weer in je vertrouwde robovac hebt gegooid, doe je het verkeerd.

Het is gemakkelijk te negeren, maar er zit een filter in het compartiment van de afvalbak, en als u het niet regelmatig schoonmaakt en af ​​en toe vervangt, zal uw Roomba steeds minder efficiënt worden als hij uw vloeren veegt.

Als je het afvalfilter van je Roomba niet hebt onderhouden, is het nooit te laat om te beginnen.

De procedure voor het reinigen van het filter van uw Roomba verschilt afhankelijk van het model dat u heeft.

Voor de populaire 600-serie (ik heb bijvoorbeeld een Roomba 675), is er een gebogen filter dat in de bak zelf zit, terwijl de 800- en 900-serie Roombas een rechthoekige filterpatroon hebben die in de bovenkant van de bak past. “E” en “i” serie Roombas hebben ook een filterpatroon, maar deze bevindt zich op de bak.

Ik ga je laten zien hoe je het filter schoonmaakt op een Roomba 675, een van de meest populaire Roomba-modellen. Heeft u een ander Roomba-model? Blijf lezen om erachter te komen wat u moet doen, en maak u geen zorgen; Ik zal je wijzen op aanwijzingen voor de andere Roomba-versies.

Verwijder de bak en open hem

Je bent waarschijnlijk al bekend met de eerste stap; druk gewoon op de ontgrendelingsknop bovenop uw Roomba en schuif de afvalbak naar buiten.

hoe roomba bin te openen

Als er vuil in de bak zit van een eerdere schoonmaakbeurt (ik moet toegeven dat ik de bak alleen leegmaak, niet meteen daarna), druk dan op de gele hendel om de bakdeur te openen en gooi alle smurrie in de prullenbak.

Het filter op afstand

Zoek vervolgens naar het grote blauwe filter, dat waarschijnlijk bedekt is met stof.

hoe de roomba 675-filter te verwijderen?

Pak met uw vingers de twee gele lipjes aan weerszijden van het filter vast, knijp in en trek het filter eruit.

Reinig het filter

Nu is het tijd om al het opgehoopte stof en vuil van het filter te verwijderen. Een methode is om het stof eraf te halen door herhaaldelijk met het filter tegen de binnenkant van een vuilnisbak te tikken, of u kunt proberen het stof eraf te schrapen met een droge doek of keukenrol.

schone roomba-filter

Het stofzuigen van het filter (of beter nog, de filterpatroon van een serie 800, 900, “e” of “i” Roomba) met een handstofzuiger kan ook helpen.

Een ding dat u wilt doen, is het filter reinigen met water; dat is een zekere manier om het te verpesten.

Zet het filter terug

Zodra het afvalfilter van uw Roomba er niet langer walgelijk uitziet, schuift u het terug in de afvalbak. Je bent klaar. Voelt goed, toch?

hoe een roomba-filter te vervangen?

Hoe vaak moet je het filter van je Roomba schoonmaken?

Om ervoor te zorgen dat uw Roomba efficiënt blijft werken, moet u het filter regelmatig schoonmaken. iRobot raadt aan om het filter één keer per week goed te reinigen, of twee keer per week als je huisdieren met haar hebt.

Als u, zoals ik, uw Roomba maar één keer per week gebruikt, kunt u waarschijnlijk wegkomen door het filter eens in de paar weken te reinigen.

Hoe vaak moet u uw Roomba’s filteren?

Net als vacuümzakken moeten Roomba-filters om de zoveel tijd worden vervangen. Van zijn kant zegt iRobot dat je het filter eens in de twee maanden moet vervangen.

Nu weet ik zeker dat het al meer dan twee maanden geleden is dat ik het filter van mijn Roomba heb vervangen, en het is nog niet in brand gestoken. Dat gezegd hebbende, ik ga het waarschijnlijk binnenkort doen, en dat zou jij waarschijnlijk ook moeten doen.

iRobot verkoopt bijvoorbeeld een drie-pack Roomba 500- en 600-vervangingsfiltersVerwijder niet-productlink voor $ 25, maar u kunt authentieke Roomba-vervangingsonderdelen vinden op AmazonVerwijder niet-productlink voor hoge kortingen, samen met tal van opties van derden ( zorg er wel voor dat u de beoordelingen controleert voordat u iets koopt van een niet-iRobot-bron).

Heb je een Roomba die niet in de 500- of 600-serie zit? Hier zijn enkele links voor instructies over het reinigen van het filter voor andere Roomba-modellen op de iRobot-ondersteuningssite.

Hoe de rest van uw Roomba . schoon te maken

Het reinigen van het filter van uw Roomba is slechts de eerste stap, en we hebben veel Roomba-instructies voor het reinigen die u kunnen helpen.

Leer om te beginnen hoe u het haar van de borstels van uw Roomba kunt ontwarren. Haal vervolgens de primeur over het polijsten van de oplaadcontacten en het afvegen van de klifsensoren. Tot slot, hier leest u hoe u de wielen van uw Roomba schoonmaakt.

0 Shares:
You May Also Like