NBCU’s Peacock-app arriveert eindelijk op Roku na Comcast impasse

ftvpeacockhero

Peacock, de streaming-video-app van NBC die een vlampunt werd tijdens verhitte onderhandelingen over inhoud tussen NBCUniversal en Roku, landde maandagochtend eindelijk op Roku-apparaten nadat de twee bedrijven hun geschillen op vrijdag hadden bijgelegd.

Het nieuws dat Peacock nu beschikbaar is voor Roku-gebruikers volgde op weken van tit-for-tat tussen NBCUniversal en Roku via de app, waarbij NBCU dreigde al zijn 40-tal “TV Everywhere” -apps te verwijderen, inclusief inhoud van NBC, Bravo, E! en SyFy.

Hoewel de Peacock-app, die dergelijke door NBC en NBCU geproduceerde shows als en aanbiedt, in juli zijn debuut maakte, was hij nog niet op Roku verschenen omdat NBCUniversal en Roku het niet eens konden worden over een distributiedeal voor de app.

Het geschil bereikte eind vorige maand een hoogtepunt toen Roku’s bestaande distributieovereenkomst voor NBCU’s andere streaming video-apps afliep. Nu de onderhandelingen over Peacock vastliepen (naar verluidt over hoe de twee bedrijven onder meer advertentie-inkomsten zouden verdelen), zette NBCU Roku onder druk door te dreigen al zijn andere inhoud te verwijderen.

“Comcast verwijdert de kanalen om Roku te dwingen zijn nieuwe Peacock-service tegen onredelijke voorwaarden te distribueren”, zei een Roku-woordvoerder eind vorige week in een e-mail aan klanten (via Cord Cutters News).

In een verklaring aan Variety wierp NBCU tegen dat “Roku’s onredelijke eisen uiteindelijk zowel hun consumenten als hun partners voor consumentenapparatuur schaden aan wie ze toegang hebben beloofd tot alle apps op de markt.”

Dit soort (bekende) onderhandelingstactieken leiden soms tot tijdelijke “black-outs” waarbij kabel- of streaming tv-abonnees in afwachting van een schikking de toegang tot verschillende zenders verliezen. In dit geval lijken koelere hoofden de overhand te hebben.

Ondertussen zijn Amazon Fire TV-gebruikers nog steeds high en droog als het gaat om de Peacock-app, en het is niet duidelijk of Amazon en NBCU zelfs maar in de buurt van een deal zijn. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om Peacock-inhoud op Fire TV te sideloaden.

0 Shares:
You May Also Like