Natuurlijk wint YouTube TV nu

YouTube TV on Roku

Google heeft deze week een belangrijke mijlpaal voor YouTube TV aangekondigd, waaruit blijkt dat de live tv-service nu meer dan 5 miljoen abonnees heeft.

Dat maakt YouTube TV verreweg de populairste kabelvervangingsservice. Zijn naaste rivaal, Hulu + Live TV, had eind maart 4,1 miljoen abonnees (een verlies van 200.000 ten opzichte van het voorgaande kwartaal), gevolgd door Sling TV met 2,25 miljoen abonnees.

Ik zou graag willen beweren dat YouTube TV de live tv-streamingoorlogen puur op kwaliteit wint, omdat ik de onbeperkte DVR altijd heb gewaardeerd en de interface gemakkelijk te navigeren vond. Maar de echte reden voor het succes van YouTube TV is veel eenvoudiger: het biedt een sterke reeks kabelkanalen voor minder geld dan zijn concurrenten.

Het draait allemaal om prijsstelling en verpakking

Als je alleen kabel- of satelliet-tv met minimale inspanning wilt verwijderen, vinkt YouTube TV alle vereiste vakjes aan: voor $ 65 per maand biedt het alle grote uitzendnetwerken (plus The CW en PBS), nationale sportkanalen zoals ESPN en FS1 en de grote nieuwszenders CNN, Fox News en MSNBC.

Dat komt bovenop een breed scala aan populaire entertainmentkanalen. Zoals deze grafiek van The Streamable laat zien, mist YouTube TV slechts drie van de top 35 kabelkanalen: A&E, History en Lifetime. De enige service met meer van de topkanalen is DirecTV Stream, en het is duurder voor $ 70 per maand. (Het is ook moeilijker om te annuleren.)

Ondertussen zijn de andere rivalen van YouTube TV duurder geworden door recente prijsstijgingen.

Hulu + Live TV verhoogde bijvoorbeeld de prijzen van $ 65 per maand naar $ 70 per maand in december, toen Disney+ en ESPN+ werden toegevoegd aan een verplichte bundel. FuboTV liet zijn pakket van $ 65 per maand in april vallen, waardoor klanten in plaats daarvan $ 70 per maand moesten betalen voor een pakket met meer DVR-opslag. (In tegenstelling tot zijn concurrenten rekent FuboTV in bepaalde markten ook een regionale sportvergoeding van maximaal $ 6 per maand aan.)

Er zijn natuurlijk goedkopere opties en ik ben blij dat ze dat doen. Sling TV laat in de meeste markten uitzendkanalen weg en gebruikt twee verschillende basispakketten om de startprijs te verlagen tot $ 35 per maand. Philo stopt met uitzend- en sportkanalen om zijn prijs van $ 25 per maand te bereiken. Frndly TV wordt nog slanker, met een service van $ 7 per maand die zich richt op de kanalen die grotere bundels missen.

Toch hebben onderzoeken aangetoond dat grote omroepnetwerken tot de meest populaire kanalen op de kabel behoren, en ik hoor vaak van mensen die die kanalen niet met een antenne kunnen krijgen. Skinnier-bundels zoals Philo en Frndly, die geen uitzend-, nieuws- en sportkanalen hebben, zullen als gevolg daarvan niche-aanbiedingen blijven.

Opening van YouTube TV

Dit alles geeft YouTube TV een duidelijk voordeel: de service heeft geen grote gaten in de kanaalopstelling en de cloud DVR-service, die een onbeperkt aantal opnames tot negen maanden kan opslaan, heeft geen grote nadelen. Hoewel ik wat nitpicks heb met zijn interface, is het over het algemeen gemakkelijk genoeg om te gebruiken dat het mensen niet zal afschrikken.

Dus voor mensen die uitzoeken hoe ze het snoer moeten doorknippen, is YouTube TV nu het voor de hand liggende startpunt. Als je kabel- of satelliet-tv-provider meer dan $ 100 per maand in rekening brengt voor tv-service, kun je een goedkope Roku, Fire TV Stick of Chromecast-streamingdongle kopen, de YouTube TV-app downloaden, je aanmelden voor service en beginnen met het besparen van honderden dollar per jaar.

Ik ben niet naïef genoeg om aan te nemen dat het voordeel van YouTube TV voor altijd zal gelden. Historisch gezien hebben aanbieders van live tv-streaming een spel van prijssprongen gespeeld, waarbij de kosten steeds hoger werden omdat tv-netwerken steeds hogere vervoerskosten voor hun kanalen eisen.

Maar voor nu illustreert de mijlpaal van 5 miljoen abonnees op YouTube TV hoe eenvoudig het recept voor succes kan zijn. En als de prijzen uiteindelijk omhoog kruipen, is dit de perfecte opstap naar nog goedkopere manieren om het snoer door te snijden.

0 Shares:
You May Also Like