Nanoleaf’s Thread-enabled A19 en LED Lightstrip debuut in Apple Stores

nanoleaf essentials a19

Nanoleaf’s nieuwe lijn van “Essentials” slimme lampen, inclusief een A19-lamp en een lichtstrip, zijn gepland om vanaf vandaag in de verkoop te gaan, en ze zullen compatibel zijn met de binnenkort te verzenden Apple HomePod Mini via het draadloze Thread IoT-netwerk protocol.

De Nanoleaf A19 Smart Color Changing LED-lamp en LED Lightstrip zijn nu verkrijgbaar voor respectievelijk $ 19,95 en $ 49,95 in Apple-winkels (zowel fysiek als online) en op de Nanoleaf-website. Beide lampen zijn compatibel met Bluetooth en Thread, een low-power, mesh-netwerk IoT-protocol dat wordt ondersteund door Apple, Google, Apple, Qualcomm en Samsung.

Nu is het zo dat de HomePod Mini, die vorige maand werd aangekondigd en later deze week wordt verzonden, wordt geleverd met een geïntegreerde Thread-radio en kan fungeren als een Thread-“grens” -router, wat betekent dat hij kan dienen als een brug tussen een netwerk van Thread-enabled slimme apparaten en een Wi-Fi-netwerk; en van daaruit naar internet via je wifi-router.

Bij aansluiting op de HomePod Mini via Thread ondersteunen de A19-lamp en LED-lichtstrip toekomstige functies (in afwachting van firmware-updates) zoals de mogelijkheid om kleurenscènes in te stellen, de kleuren op uw Mac- of Windows-scherm te spiegelen en te synchroniseren met uw muziek . En omdat de HomePod Mini (net als de grotere HomePod, de Apple TV en iPad) een ‘home hub’-apparaat is in het HomeKit-universum van Apple, kun je de Nanoleaf-lampen zelfs bedienen als je niet thuis bent.

nanoleaf led-lichtstrip

Als je een HomePod Mini hebt (en de meesten van ons zullen dat pas doen als de luidspreker later deze week wordt geleverd), kun je de A19-lamp en lichtstrip nog steeds via Bluetooth bedienen. Maar als je dat doet, mis je de aankomende Nanoleaf-functies en moet je binnen het Bluetooth-bereik zijn om de lichten te bedienen.

Dat gezegd hebbende, een functie die werkt voor zowel HomePod Mini- als Bluetooth-gebruikers, is een circadiane ritmemodus, die automatisch de kleurtemperatuur van de A19-lamp of LED-lichtstrip aanpast aan het tijdstip van de dag in uw regio.

Er is ons ook verteld dat de slimme Nanoleaf-lampen uiteindelijk de native Adaptive Lighting-functie van HomeKit zullen ondersteunen, die (vergelijkbaar met de circadiane ritme-instelling van Nanoleaf) je verlichting aanpast op basis van het tijdstip van de dag. Een vertegenwoordiger van Nanoleaf had geen tijdlijn over wanneer Adaptive Lighting-ondersteuning zal arriveren.

De Nanoleaf A19-lamp wordt geleverd met een 120-zijdig rhombicosidodecaëder (nu is dat een mondvol) ontwerp, en hij schijnt in maximaal 16 miljoen kleuren, met witlichttemperaturen variërend van een warme 2700 Kelvin tot een koele 6500 K. De lamp is ook beoordeeld om tot 1.100 lumen helderheid te produceren.

Ondertussen kan de 80-inch meerkleurige LED-lichtstrip op maat worden gesneden, of u kunt de lengte verlengen tot 10 meter met behulp van optionele 40-inch verlengstukken. Een in-line controller is uitgerust met knoppen voor aan/uit, kleurmodusselectie en helderheid.

Naast hun Bluetooth-, Thread- en HomeKit-ondersteuning, zijn de A19-lamp en de lichtstrip compatibel met Alexa en Google Assistant.

Nanoleaf’s onthulling van zijn eerste twee Essentials-lampen komt kort na de komst van zijn nieuwe Triangles-lichtpanelen, de tweede van zijn Shapes-serie na zijn eerdere Hexagons (klik hier voor onze recensie).

Nanoleaf moet nog specificeren welke andere soorten lampen uiteindelijk in de Essentials-lijn zullen verschijnen, maar een eerdere promotieafbeelding toonde wat BR30-downlights, decoratieve kaarslampen en GU10- en/of GU24-downlights leken te zijn.

We hebben al voorbeelden van de nieuwe Nanoleaf-lamp en lichtstrip, maar we wachten tot we een HomePod Mini in handen hebben (is FexEx al gekomen?) voordat we een volledige recensie schrijven, dus houd ons in de gaten.

0 Shares:
You May Also Like