Nanoleaf’s Thread border-routers werken binnenkort met HomeKit

nanoleaf elements touch warm

Een software-update die in de komende maanden wordt verwacht, zal het eindelijk mogelijk maken dat de Thread border-routers die zijn ingebed in Nanoleaf slimme lampen werken met HomeKit-enabled Thread-apparaten.

Met de update, gepland voor het eerste kwartaal van 2022, zullen de Shapes, Elements en Lines-lampen van Nanoleaf de eerste niet-Apple Thread-grensrouters zijn die kunnen werken met Homekit-over-Thread-apparaten, waaronder een reeks slimme thuisproducten van Eve Systems.

Een Thread border-router is vereist om Thread-compatibele slimme apparaten met internet te verbinden, waardoor controle buitenshuis mogelijk is.

Voorlopig kunnen alleen de Apple HomePod mini en de tweede generatie Apple TV 4K, die beide een geïntegreerde Thread border-router hebben, Homekit-over-Thread-apparaten met internet verbinden. En in afwachting van de komende software-update werken Nanoleaf’s Thread-grensrouters alleen met zijn eigen Thread-enabled Essentials-lampen.

Zodra de software-update arriveert, werken Nanoleaf’s Thread-grensrouters met HomeKit-compatibele Thread-apparaten, waaronder de eerder genoemde Apple HomePod mini en de tweede generatie Apple TV 4K, evenals met Thread-enabled Eve slimme producten zoals de Thermo-thermostaat, de Energie slimme stekker, en de Deur en Raam Sensor. Eve heeft zojuist nog twee Thread-enabled producten aangekondigd op CES, waaronder een beveiligingscamera voor buiten en een motor voor slimme zonwering.

Thread is een low-power, IP-gebaseerd protocol en een stabiel en veilig alternatief voor smart home-connectiviteitsstandaarden zoals Bluetooth, Wi-Fi, Zigbee en Z-Wave.

Thread speelt ook een sleutelrol in Matter, de langverwachte smart home-standaard die zou kunnen helpen om ongelijksoortige slimme platforms als Alexa, Google Home en Apple’s HomeKit te verenigen.

Nanoleaf merkt op dat zodra de beloofde software-update arriveert, zijn Thread-grensrouters zullen werken met aankomende Matter over Thread-apparaten, die later dit jaar zouden moeten arriveren na de ratificatie van de Matter-specificatie en SDK.

De Thread border-routers in Nanoleaf’s Shapes, Elements en Lines slimme lampen zijn geïntegreerd in de controllers van die producten, terwijl de lampen zelf nog steeds verbinding maken via Wi-Fi. Nanoleaf’s Essentials A19 en Essentials Lightstrip maken echter verbinding via Thread.

0 Shares:
You May Also Like