Nanoleaf zet HomeKit-over-Thread-update op een laag pitje

Nanoleaf Lines Skins main

Nanoleaf trapte 2022 af door aan te kondigen dat zijn lichtpanelen met Thread-randrouters binnenkort zouden werken met Thread-enabled HomeKit-apparaten. Die plannen zijn nu uitgesteld tot later dit jaar.

In plaats van aan te komen in het eerste kwartaal van 2022 (dat een paar maanden geleden eindigde), zegt Nanoleaf nu dat het kijkt naar een uitrol in het derde kwartaal voor de beloofde HomeKit-over-Thread-update.

Nanoleaf-vertegenwoordiger Alyssa Caterina zei dat de update “nog steeds een prioriteit” is, maar het bedrijf “focust” [on] enkele andere spannende projecten waar we momenteel aan werken.”

Nanoleaf maakt een verscheidenheid aan verlichtingsproducten die Thread ondersteunen, een energiezuinig IP-gebaseerd smart home-protocol. Thread is ook een pijler van Matter, een opkomende (maar tweemaal vertraagde) smart home-standaard die belooft de Alexa-, Google Assistant- en Apple HomeKit-ecosystemen te verenigen.

Dankzij de software-update van Nanoleaf kunnen de Thread-randrouters in de slimme lampen Shapes, Elements en Lines verbinding maken met HomeKit-over-Thread-apparaten, zoals Apple’s HomePod mini, de tweede generatie Apple TV 4K en een reeks smart home-producten van Eve Systems.

Zoals het er nu uitziet, kunnen alleen de Apple HomePod mini en de tweede generatie Apple TV 4K, die beide een geïntegreerde Thread border-router hebben, HomeKit-over-Thread-apparaten met internet verbinden. En in afwachting van de komende software-update werken Nanoleaf’s Thread-randrouters (die zijn ingebouwd in de controllers van de Shapes, Elements en Lines-lampen) alleen met hun eigen Thread-enabled Essentials-lampen.

“We zijn zeker nog van plan om te rollen [the update] uit,” zei Caterina. “Het treft echter een veel kleiner deel van onze gemeenschap, omdat je een Nanoleaf Thread-grensrouter, een Apple Thread-grensrouter en andere Thread-producten van derden nodig hebt. Door te zeggen dat dit nog steeds een prioriteit is en iets waar we enthousiast over zijn, [but we] richten zich nu alleen op de projecten die een groter deel van de gemeenschap betreffen.”

Terwijl de controllers van Nanoleaf’s Shapes, Elements en Lines slimme lampen geïntegreerde Thread border-routers hebben, maken de lampen zelf nog steeds verbinding via Wi-Fi. Nanoleaf’s Essentials A19 en Essentials Lightstrip verbinden via Thread.

0 Shares:
You May Also Like