Nanoleaf viert 10e verjaardag met “ultrazwarte” Shapes-panelen

Nanoleaf Ultra Black Shapes Panels turned off

Nanoleaf is nu 10 jaar oud en markeert zijn decennium in de slimme verlichtingsindustrie met een nieuw product: een “ultrazwarte” versie van zijn driehoekige Shapes-lichtpanelen.

De limited edition Nanoleaf Shapes Ultra Black Triangles Smarter Kit is nu te koop en bevat negen panelen, een controller en een voedingsadapter voor $ 219,99, terwijl een uitbreidingspakket met drie extra panelen $ 69,99 kost.

Op één duidelijk verschil na – de kleur – zijn de Shapes Ultra Black Triangles identiek aan de Nanoleaf Shapes Triangles van eind 2020.

De originele, modulaire Triangles klikken in elkaar met behulp van kleine, stevige “schakels” waardoor de panelen met elkaar kunnen communiceren, terwijl afneembare wandmontageplaten zorgen voor eenvoudige installatie en verwijdering.

Nanoleaf Ultra Black Shapes-panelen ingeschakeld

Nanoblad

Eenmaal geïnstalleerd, kunnen de Triangles gloeien in een verscheidenheid aan geanimeerde patronen, en ze kunnen zelfs synchroniseren met muziek of de afbeeldingen op een pc-monitor.

U kunt de HomeKit-compatibele panelen bedienen door erop te tikken en te vegen, terwijl u met “aanraakacties” compatibele smarthome-apparaten kunt bedienen.

De Shapes Ultra Black-panelen worden geleverd met een nieuwe “360-graden” zwarte afwerking, waardoor de panelen meer contrasteren met uw muur wanneer ze niet zijn ingeschakeld. Naast de panelen zelf zijn ook de meegeleverde componenten volledig zwart, inclusief de schakels, montageplaten, controller en voeding.

Net als bij de Shapes Triangles, zijn de nieuwe Shapes Ultra Black Panels compatibel met andere panelen in de Shapes-serie van Nanoleaf, zoals de Hexagons en Mini Triangles, wat betekent dat je de verschillende panelen kunt mixen en matchen.

Nanoleaf, opgericht in 2012, begon met een Kickstarter om zijn eerste product te financieren: de Nanoleaf One, aangekondigd als ‘s werelds meest energiezuinige gloeilamp. Een tweede Kickstarter voor de Nanoleaf Bloom, een dimbare gloeilamp die geen dimmer nodig had, volgde in 2014.

Nanoleaf ging verder dan het standaard gloeilampontwerp en bracht in 2016 zijn eerste driehoekige lichtpanelen uit, terwijl het eerste aanraakgevoelige Nanoleaf-licht, de Canvas Light Squares, in 2019 arriveerde. De Light Panels en Canvas Light Squares werden gevolgd door de nieuwe Shapes-serie , te beginnen met Hexagons, in 2020.

Vorig jaar onthulde Nanoleaf de “wood-look” Elements-panelen, terwijl de Nanoleaf Lines slimme, verlichte “lichtlijnen” zijn die licht op de muur (of plafond) erachter spatten.

De volgende grote uitdaging voor Nanoleaf is de aanstaande komst van Matter, de aankomende smart home-standaard die – hopelijk – zulke uiteenlopende slimme platforms zal verenigen als Amazon’s Alexa, Google Home en Apple’s HomeKit.

In een interview vorige week vertelde Nanoleaf-oprichter en CEO Gimmy Chu me dat de combinatie van Matter met Thread, het mesh-netwerk met lage datasnelheid dat een pijler is van de nieuwe standaard, Nanoleaf in staat zal stellen nieuwe producten te creëren met “intelligentie en automatisering” die “slimme verlichting echt slim kan maken” in plaats van alleen “een veredelde afstandsbediening”.

Gesteund door een breed scala aan technologiebedrijven, waaronder giganten als Apple, Google, Signify (eigenaar van het slimme verlichtingsmerk Philips Hue) en Samsung’s SmartThings, heeft Matter al twee keer vertraging opgelopen.

Dat gezegd hebbende, lijkt het momentum voor de standaard te groeien, en Chu wil dat het volgende grote product van Nanoleaf wordt gebouwd “met behulp van die standaard”, die naar verwachting dit najaar zal worden afgerond.

“Ze zijn het eindelijk eens over een standaard, dat is enorm voor ons in de industrie”, zei Chu. “Ik zou liever gewoon wachten zodat we die definitieve oplossing hebben, en we hebben een hele reeks producten gepland die later dit jaar en begin volgend jaar op de markt zullen komen, zodra Matter eindelijk klaar is om te gaan.”

0 Shares:
You May Also Like