Nanoleaf stopt met zijn originele lichtpanelen

Nanoleaf Light Panels

Na een run van vijf jaar zegt Nanoleaf dat het eindelijk verder gaat met zijn eerste, toepasselijk genaamde Light Panels, hoewel het belooft de driehoekige verlichtingspanelen in de nabije toekomst te ondersteunen.

In een persbericht kondigde Nanoleaf aan dat het “afscheid” neemt van de Light Panels, die in 2016 hun debuut maakten als de Nanoleaf Aurora.

Nanoleaf’s vervanging voor de nu stopgezette Light Panels, de Shapes-lijn, arriveerde voor het eerst in 2020.

Nanoleaf belooft dat de Light Panels “voor altijd” zullen worden ondersteund in de Nanoleaf-app, eraan toevoegend dat je ze in groepsscènes kunt besturen met bestaande en toekomstige Nanoleaf-lampen.

Alle garanties van twee jaar en vervangende onderdelen voor de Light Panels zullen “beschikbaar blijven zoals verwacht”, afhankelijk van “de initiële aankoopdatum”, voegde Nanoleaf eraan toe.

Het bedrijf verkoopt ook uitbreidingspakketten en accessoires voor de Light Panels met kortingen tot 50 procent, maar alleen zolang de voorraad strekt.

De originele Light Panels maakten indruk toen ze in 2016 voor het eerst arriveerden met hun modulaire ontwerp en mogelijkheid om te synchroniseren met muziek en pc-schermen, en ze werden al snel de rigueur voor Twitch-streamers die hun gameruimtes wilden opfleuren.

In onze recensie noemden we Light Panels het “ultieme gespreksonderwerp” dat “het gebrek aan bruikbaarheid” in zijn “pure plezier” “compenseert”, hoewel we de “losse” connectoren die de panelen bij elkaar houden, hebben genoemd.

Nanoleaf volgde een jaar later de Light Panels op met de vierkante Canvas-lijn, die aanraakgevoelige panelen heeft toegevoegd waarmee je de lichten kunt aanpassen, slimme apparaten voor thuisgebruik kunt bedienen en zelfs games kunt spelen, allemaal door op de vierkanten te tikken of te vegen.

Nanoleaf’s Shapes-lijn, die in 2020 op het toneel verscheen en nu verkrijgbaar is in de smaken Hexagon, Triangle en Mini-Triangle, verving de dunne connectoren op de originele Light Panels en Canvas-panelen door stevigere snap-on-versies, terwijl nieuwe verwijderbare montageplaten waardoor de panelen gemakkelijker van een muur te verwijderen zijn.

Met Shapes kunt u ook verschillend gevormde panelen in de Shapes-lijn mixen en matchen, in tegenstelling tot de incompatibele Light Panels en Canvas-panelen.

Naast hun nieuwe ontwerpelementen, worden de Shapes-lichtpanelen geleverd met controllers met ingebouwde Thread-randrouters die Nanoleaf’s Thread-enabled Essentials-lampen (en uiteindelijk andere Thread-enabled HomeKit-apparaten) met internet verbinden.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like