Nanoleaf Shapes – Triangles review: Variety is the spice of light

nanoleaf triangles and mini triangles

Met zijn oogverblindende, aanraakgevoelige zeshoeken begon Nanoleaf’s nieuwe lijn van Shapes-lichtpanelen een geweldige start, en de innovatieve fabrikant van slimme verlichting houdt een goede zaak gaande met zijn nieuwe Triangles en kleinere Mini Triangles. Verwijder niet-productlink-tegenhanger.

Eenvoudig te installeren en ontworpen om te mixen en matchen, de HomeKit-compatibele Triangles en Mini Triangles delen de hippe lichtscènes en functionaliteit van de Hexagons, en je kunt ze zelfs tikken of vegen om andere slimme apparaten in je huis te bedienen. Net als de Hexagons zijn de Triangles en Mini Triangles echter duur, en hoewel ze een indrukwekkende show kunnen neerzetten, zijn ze niet gemaakt met het oog op bruikbaarheid.

Configuraties

De Triangles en Mini Triangles zijn de tweede en derde varianten in Nanoleaf’s Shapes-serie, die zelf de opvolger is van Nanoleaf’s eerdere, driehoekige Light Panels (voorheen bekend als Aurora) en Canvas Light Squares.

De Shapes-serie heeft een paar belangrijke verschillen met de Light Panels en Canvas Light Squares. Om te beginnen zijn de kleine “schakels” waarmee Shapes-panelen met elkaar kunnen communiceren nu klikbaar in plaats van inschuifbaar, wat zorgt voor een veel stevigere verbinding tussen de panelen. Ten tweede worden de Shapes-panelen nu geleverd met een afneembare montageplaat om de panelen op een muur te plakken (met het meegeleverde dubbelzijdige plakband) of te schroeven, terwijl de oudere Light Panels en Canvas Light Squares rechtstreeks aan een muur moesten worden gemonteerd. Last but not least kunnen Hexagons, Triangles en Mini Triangles worden gemengd en gematcht in een enkele Shapes-installatie, terwijl de Light Panels en Canvas Light Squares niet met elkaar compatibel zijn.

nanoblad driehoeken link

Net als bij de zeshoeken zijn de driehoeken en minidriehoeken niet goedkoop. De Triangle “Smarter” KitRemove niet-productlink, die wordt geleverd met zeven Triangles, een aanraakgevoelige controller, een voeding en een montagekit, gaat voor een coole $ 200, terwijl de vergelijkbare, vijfdelige Mini Triangles Smarter KitRemove non -productlink kost $ 120. Je kunt ook een driedelig Triangles “uitbreidingspakket” kopen. Niet-productlink verwijderen voor $ 70, terwijl een 10-delig Mini Triangles-uitbreidingspakket Niet-productlink verwijderen $ 120 opbrengen.

Met een dikte van 0,24-inch voelen de 9 x 7,75-inch en 4,5 x 3,8-inch Triangles en Mini Triangles licht aan (respectievelijk 0,31 en 0,09 pond), maar toch geruststellend stevig. Elk Triangle-paneel kan tot 80 lumen aan helderheid uitstralen, of tot 20 lumen voor de Mini Triangles. Individueel is dat niet veel licht, maar je zou een kamer kunnen verlichten door voldoende panelen met elkaar te verbinden.

Net als de zeshoeken kunnen de driehoeken en minidriehoeken worden afgesteld van een warme 1200 Kelvin tot een koele 6500 K, en ze kunnen tot 16 miljoen kleuren uitstralen. Alle Shapes-panelen hebben een levensduur van 25.000 uur en ze maken alleen verbinding met 2,4 GHz wifi-netwerken (een veel voorkomende beperking voor slimme lampen met wifi).

Installatie en configuratie

Het monteren van de Triangles en Mini Triangles aan een muur is verrassend eenvoudig, al moet je wel wat tijd besteden aan een ontwerp voordat je begint. Als je het niet wilt vleugelen, kun je de Layout Assistant in de Nanoleaf-app gebruiken, waarmee je het aantal Shapes-panelen kunt kiezen dat je hebt en ze vervolgens in verschillende combinaties kunt rangschikken; je kunt ook op een knop tikken om ze willekeurig te schudden totdat je een aangenaam arrangement tegenkomt. Als je een goed ontwerp hebt bedacht, kun je met een AR-ondersteunde weergave een voorbeeld bekijken van hoe de panelen er op je muur uit zullen zien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een verticaal ontwerp met een combinatie van Triangles, Mini Triangles en een overgebleven Hexagon van een eerdere Nanoleaf-installatie.

Als je helemaal klaar bent met een ontwerp, is het tijd om te beginnen met monteren. Als je ervoor kiest om de panelen aan je muur te plakken, plak je het dubbelzijdig plakband gewoon op de vooraf bevestigde montageplaat van een paneel, druk je het paneel op de muur, houd je het op zijn plaats en druk je het ongeveer 30 minuten in een cirkelvormige beweging. seconden. U kunt dan een link op de achterkant van het paneel klikken (hoewel het het gemakkelijkst is om dit te doen voordat u het paneel aan de muur rouwt), het volgende paneel in uw ontwerp verbinden en vervolgens het lijmproces herhalen. Nanoleaf raadt aan om het oppervlak van je muur schoon te maken voordat je met de installatie begint (ik heb dat deel overgeslagen, zonder nadelige gevolgen).

nanoleaf driehoeken montageplaat

Als je geen zin hebt in plakband, kun je de panelen in je muur schroeven met behulp van de twee schroefgaten in elke montageplaat. Dat gezegd hebbende, de lijm is ontworpen om gemakkelijk (of in ieder geval relatief eenvoudig) te verwijderen; u koppelt gewoon een paneel los van de montageplaat en trekt vervolgens het plakband naar beneden. Ik heb een paar panelen van mijn muur kunnen verwijderen zonder de verf te beschadigen, hoewel het behoorlijk wat moeite kost om het plakband los te trekken.

Als je klaar bent met het monteren van je Shapes, moet je het netsnoer aansluiten, dat eindigt in een dikke, stopcontact-blokkerende stekker, en een controller, die wordt geleverd met aanraakgevoelige aan / uit- en helderheidsknoppen, plus bedieningselementen waarmee je lichtscènes wijzigen en in willekeurige volgorde afspelen. U kunt deze accessoires op elke verbindingsconnector op uw panelen klikken, waar het u uitkomt. Het is vermeldenswaard dat er verschillende beperkingen zijn aan het aantal panelen dat een PSU kan voeden en een controller kan beheren; een enkele controller kan bijvoorbeeld tot 500 Shapes-panelen aan (inclusief Hexagons, Triangles en Mini Triangles), terwijl een enkele PSU tot 28 Triangles of 77 Mini Triangles aankan. Als je een grotere installatie met een mix van Shapes plant, kan een rekenmachine op de Nanoleaf-site je helpen te berekenen hoeveel PSU’s je nodig hebt.

nanoleaf driehoeken controller en psu

De laatste stap is om je Triangles en/of Mini Triangles te verbinden met je wifi-netwerk met behulp van de Nanoleaf-app of de Apple Home-app. Met behulp van de iOS-versie van de Nanoleaf-app tikte ik op de optie ‘Start koppelen’, scande vervolgens een QR-code op de voeding en binnen een paar seconden verschenen de panelen in de app.

Functies en functionaliteit

De Triangles en Mini Triangles hebben dezelfde verlichtingsfuncties als de Hexagons van Nanoleaf, inclusief een breed scala aan geanimeerde lichtscènes (zoals ‘Vibrant Sunrise’, ‘Triluminox Energy Crystal’ en zelfs ‘Netflix and Chill’), samen met een geïntegreerde microfoon die de lichtpanelen op uw deuntjes laat pulseren. Er zijn ook interactieve, aanraakgevoelige scènes en games zoals ‘Touch Paint’, ‘Whack a Mole’ en ‘Simon’.

nanoleaf driehoeken installatie

U kunt de verschillende scènes activeren met behulp van de Nanoleaf-app, de aanraakcontroller, de panelen zelf (lees verder voor meer details), of via een schema (dag- en weekschema’s zijn beschikbaar, maar geen vakantie- of zonsopgang-/zonsondergangmodi) of een aanpasbare afspeellijst. Bekijk mijn recensie van de Nanoleaf Hexagons voor meer details over de lichtscènes voor Triangles en Mini Triangles, maar het volstaat om te zeggen dat de flitsende, kabbelende en pulserende lichtshows een indrukwekkend gezicht zijn, en ze voegden een broodnodige plons van kleur toe naar mijn donkere kantoor.

Naast interactieve scènes en games, kun je met de Triangles en Mini Triangles ook aanraakbewegingen programmeren waarmee je de panelen kunt in- en uitschakelen door dubbel te tikken, omhoog of omlaag te vegen om de helderheid aan te passen, of naar voren vegen om de lichtscènes te wijzigen. U kunt ook “aanraakacties” configureren waarmee u andere HomeKit-compatibele lampen of apparaten kunt bedienen door op een paneel te tikken, dubbel te tikken of lang te tikken. Er is zelfs een functie voor schermspiegeling waarmee je de Nanoleaf-panelen kunt synchroniseren met de afbeeldingen op je pc-scherm (een functie waarvoor je de Nanoleaf-app op het bureaublad nodig hebt).

De Nanoleaf Shapes-serie is in de eerste plaats ontworpen met HomeKit in gedachten, maar de Hexagons, Triangles en Mini Triangles werken ook met spraakopdrachten en routines van Alexa en Google Assistant (en ja, dat omvat het plannen van zonsopgang en zonsondergang). Er zijn ook integraties voor IFTTT, SmartThings, Homey en Flic.

Waar het op neerkomt:

Met zijn nieuwe Triangles en Mini Triangles zet Nanoleaf opnieuw een stevige stap voorwaarts met zijn Shapes-serie. Nee, deze opvallende lichtpanelen bieden niet veel nut, maar ze zijn een gemakkelijke en betrouwbare manier om een ​​kamer te decoreren, en hun “aanraakacties” bieden een ingenieuze manier om je andere slimme apparaten te bedienen. We kijken uit naar het volgende item in de Shapes-lijn van Nanoleaf, wat het ook mag zijn.

0 Shares:
You May Also Like