Nanoleaf Shapes Hexagons review: aanraakgevoelige lampjes bepalen de sfeer

nanoleaf hexagons main

Nanoleaf heeft naam gemaakt met zijn opvallende, interactieve en modulaire lichtpanelen, en met zijn nieuwe Shapes-lijn heeft Nanoleaf een goede slimme gadget nog beter gemaakt.

Met zijn eerste Shapes-panelen, de zeszijdige zeshoeken, heeft Nanoleaf de ruwe randen van zijn eerdere producten gladgestreken – de oude, te losse connectoren vervangen en het installatieproces verfijnd – terwijl de prachtige geanimeerde lichtscènes, de slimme “aanraakacties, ” en de integraties met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.

Onnodig te zeggen dat zeshoeken niet goedkoop zijn, en ook niet erg utilitair. Maar als je ze kunt betalen, doen de Hexagon-panelen geweldig werk bij het bepalen van de sfeer.

Hexagons markeren de eerste vermelding in de Nanoleaf Shapes-serie, die in wezen de volgende generatie is van Nanoleaf’s driehoekige Light Panels (voorheen bekend als Aurora) en Canvas Smart Light Squares. Nanoleaf zegt dat er in de toekomst meer Shapes-panelen met verschillende vormen (natch) zullen worden aangekondigd.

De Shapes-serie, inclusief Hexagon, biedt drie belangrijke innovaties ten opzichte van Light Panels en Canvas. Om te beginnen hebben Shapes-panelen nieuwe, vergrendelbare “links” die veel veiliger zijn dan de inschuifbare connectoren die bij de Light Panels en Canvas-vierkanten werden geleverd. Bovendien worden Shapes-panelen geleverd met afzonderlijke, opklikbare montageplaten, wat betekent dat u de lichtpanelen niet langer rechtstreeks aan uw muur hoeft te plakken of vast te schroeven. Ten slotte zullen verschillende vormen in de Shapes-serie compatibel zijn met elkaar, terwijl de driehoekige Light Panels en Canvas-vierkanten niet met elkaar kunnen worden verbonden.

nanoleaf zeshoeken links

Een Nanoleaf Shapes – Hexagons-startpakket, dat zeven Hexagons, een stroomadapter, een opklikbare controller en voldoende montageplaten, plakband en koppelingen bevat om de panelen aan een muur te installeren, wordt verkocht voor een ietwat steile $ 200. Een uitbreidingspakket met drie panelen, dat wordt geleverd met montagemateriaal maar zonder controller of stekker, kost $ 60.

De 0,24 inch dikke Hexagon-panelen meten acht centimeter van links naar rechts, of negen centimeter als je van de ene hoek naar de andere meet. Met een gewicht van iets minder dan een half pond voelen de afzonderlijke panelen licht en toch stevig aan.

nanoleaf zeshoeken paneel enkel

Elk Hexagon-paneel straalt tot ongeveer 100 lumen helderheid uit, dus als je (laten we zeggen) 16 van hen aan een muur zou installeren (een enkele voeding kan tot 21 panelen aan), stem ze dan af op een koele witte temperatuur en draai de helderheid helemaal omhoog, zouden de panelen waarschijnlijk een kamer kunnen verlichten. Dat gezegd hebbende, de lichtpanelen van Nanoleaf gaan meer over decoratie en sfeer dan over taakverlichting.

Over kleurtemperatuur gesproken, de Hexagons kunnen worden afgesteld van een zeer warme 1.200 Kelvin tot een koele, “energieke” 6.500K, en kunnen dan gloeien in meer dan 16 miljoen kleuren. De panelen voor alleen binnenshuis hebben een levensduur van 25.000 uur en maken verbinding met 2,4 GHz wifi-netwerken zonder dat er een hub nodig is.

Installatie en configuratie

Het moeilijkste bij het installeren van de zeshoeken aan een muur is beslissen hoe je de panelen gaat rangschikken. Een snelle Google Afbeeldingen-zoekopdracht onthult tientallen fantasierijke ontwerpen, variërend van strepen en zigzaglijnen tot slangen en zelfs een gigantische Space Invader. Als u een voorbeeld wilt zien van hoe uw ontwerp eruit zal zien, zal de Layout Assistant-functie op de Nanoleaf mobiele app uw creatie in AR op uw muur weergeven. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een eenvoudig “X”-ontwerp (saai, ja, maar gemakkelijk).

nanoleaf zeshoeken kantoor

Ik zag op tegen het eigenlijke proces van het plakken van de zeshoeken op mijn muur, maar het bleek een eenvoudiger proces dan ik had verwacht. Eerst moet je het gedeelte van de muur waar je de panelen wilt monteren zorgvuldig schoonmaken (die stap heb ik overgeslagen, ). Vervolgens bevestigt u het plakband aan de montageplaat (die vooraf in elk paneel is geklikt), klikt u de schakels vast voor eventuele verbindingspanelen en drukt u het paneel tegen de muur waar u het wilt hebben, terwijl u het 30 seconden op zijn plaats houdt om het te beveiligen. Daarna gewoon afspoelen en herhalen voor extra panelen, terwijl u de verbindingsschakels vastklikt. Als je de Hexagons op een bakstenen muur of behang wilt bevestigen, raadt Nanoleaf aan om ze met schroeven te monteren (de montageplaten zijn voorgeboord, maar er zitten geen schroeven in de doos).

Het meegeleverde plakband heeft de panelen goed aan mijn kantoormuur bevestigd; inderdaad, weken na installatie voelde geen van de panelen aan alsof ze op enigerlei wijze waren losgeraakt. Als u een paneel toch wilt verwijderen, kunt u dit doen door het paneel los te maken van de montageplaat en vervolgens de montagetape achter het paneel uit te trekken. Toen ik het zelf probeerde, ontdekte ik dat ik echt aan de tape moest trekken om het los te trekken, maar toen ik dat eenmaal deed, kwam het montagepaneel los zonder een spoor achter te laten.

nanoleaf zeshoeken montageplaat

Naast het aansluiten van de panelen zelf, moet je een klein bedieningspaneel aansluiten, dat wordt geleverd met aanraakgevoelige aan / uit- en helderheidsknoppen, samen met bedieningselementen waarmee je je verschillende lichtscènes kunt afspelen en in willekeurige volgorde kunt afspelen (meer daarover straks). Het netsnoer – dat helaas eindigt in een stevige rechthoekige stekker die elk stopcontact eronder blokkeert – wordt aangesloten op een andere module.

Met de panelen geïnstalleerd en ingeschakeld, is de laatste stap om ze te koppelen met de Nanoleaf-app voor iOS of Android. Met de iOS-versie van de app selecteerde ik de optie “Start koppelen”, scande een QR-code in de Snelstartgids (er staat nog een QR-code op de AC-stekker) en voila – de panelen waren verbonden met mijn wifi-thuisnetwerk netwerk.

Functies en functionaliteit

Net als andere slimme lampen hebben de Nanoleaf Hexagons lichtscènes, maar deze scènes – of scènes – zijn niet van het gebruikelijke “ochtend”- of “energie”-type. In plaats daarvan worden de Hexagons geleverd met honderden geanimeerde lichtscènes, waarvan sommige vooraf in de app zijn geladen, terwijl andere, waarvan vele crowdsourced, kunnen worden gedownload. Sommige scènes zijn vrij eenvoudig – ja, er is bijvoorbeeld een statische “leeslicht” -scène, maar andere (zoals “Vibrant Sunrise”, “Triluminox Energy Crystal” en ja, “Netflix en Chill”) zijn kleurrijk en uitgebreid, met de panelen die pulseren, kabbelen en in en uit vervagen in een veelheid aan kleuren.

nanoleaf zeshoeken controller

Met behulp van een geïntegreerde microfoon pulseren ritmescènes op het ritme van uw deuntjes, terwijl interactieve scènes (inclusief “Touch Paint”, waarmee u de panelen met uw vingertoppen kunt “beschilderen”, evenals games zoals “Whack a Mole, “Simon” en “Canvas Crush”) reageren wanneer u op de aanraakgevoelige panelen tikt. U kunt uw Hexagon-scènes op verschillende manieren activeren, bijvoorbeeld door ze te plannen (er zijn dagelijkse en wekelijkse schema’s, maar geen vakantiemodi of zonsopgang/zonsondergang), door ze in afspeellijsten te rangschikken, spraakopdrachten te gebruiken of door op de knop te tikken. knoppen op het opklikbare bedieningspaneel.

Hoewel de verschillende lichtscènes prachtig kunnen zijn om naar te kijken, is het vermeldenswaard dat de panelen zelf niet perfect gelijkmatig worden verlicht. De uiteinden van de zeshoeken zijn helemaal niet verlicht en je kunt ook vage schaduwgebieden rond de randen van de panelen zien. Persoonlijk heb ik zelden de kleine onvolkomenheden in de verlichte panelen opgemerkt, maar dit kan muggenzifters storen.

nanoleaf zeshoeken individueel paneel

Naast scènes kunt u ook aanraakbewegingen programmeren voor de Hexagon-panelen. U kunt bijvoorbeeld dubbeltikken op een paneel om de zeshoeken in of uit te schakelen, omhoog of omlaag vegen om de helderheid aan te passen of naar voren vegen om van scène te wisselen. Sterker nog, u kunt “aanraakacties” configureren waarmee u HomeKit-apparaten of scènes kunt activeren door op een paneel te tikken, dubbel te tikken of lang te tikken – perfect om bijvoorbeeld uw Hexagons in te schakelen en uw HomeKit-compatibele gordijnen te sluiten op de aanraking van een paneel. Ondertussen kun je met een schermspiegelfunctie op de desktopversie van de Nanoleaf-app de afbeeldingen op je pc-scherm synchroniseren met je Hexagons, wat cool is om games te spelen, maar een beetje verblindend als je voornamelijk witte webpagina’s bekijkt.

Over HomeKit gesproken, de Hexagons zijn HomeKit-compatibel, en ze werken ook met Alexa (“Alexa, stel Office Hexagons to Stardust”) en Google Assistant (“Hey Google, dim the Hexagons”) spraakopdrachten en routines (inclusief zonsopgang- en zonsondergangplanning , trouwens). Integraties zijn ook beschikbaar voor IFTTT, SmartThings, Homey en Flic.

Waar het op neerkomt:

Ja, ze zijn duur, en ze missen het nut van slimme spot-, flood- of zelfs A19-lampen, maar Nanoleaf’s Shapes Hexagon-lichtpanelen zijn top als het gaat om het creëren van de sfeer in een eetkamer, een studeerkamer of een slaapkamer. De nieuwe en verbeterde Hexagons zijn eenvoudig te installeren, leuk om te configureren en ze werken goed samen met andere smarthome-apparaten, met name HomeKit-compatibele apparaten. Ik dacht niet dat ik de Hexagons aan de muur van mijn kantoor zou zijn, maar nu ze er zijn, wil ik niet dat ze gaan.

0 Shares:
You May Also Like