Nanoleaf Shapes and Elements-panelen bevatten draadrandrouters

nanoleaf elements touch warm

Nanoleaf’s nieuwste lijn opvallende lichtpanelen komt vandaag met een paar verrassingen: een getextureerde, houtachtige afwerking die is ontworpen om er mooi uit te zien, zelfs als de panelen niet gloeien, en controllers die zijn uitgerust met Thread border routers. Oh, en het blijkt dat Nanoleaf’s Shapes-lijn ook Thread-functionaliteit krijgt.

Beschikbaar vanaf vandaag. Verwijder niet-productlink, Nanoleaf’s nieuwe Elements-lijn treedt in de voetsporen van de Shapes-lichtpanelen van vorig jaar, compleet met een modulair ontwerp en de mogelijkheid om op de panelen te tikken en te vegen om lichtscènes te wijzigen en zelfs andere slimme apparaten te bedienen. Maar terwijl de andere lichtpanelen van Nanoleaf er enigszins uitzien als ze uitgeschakeld zijn, hebben de Elements-panelen een “houtlook”-afwerking voor een warmere, natuurlijkere uitstraling, zelfs als de panelen niet gloeien.

Controllers met schroefdraad

Ondertussen heeft de aanraakgevoelige controller die op een Elements-installatie klikt, een verrassing onder de motorkap: een Thread-grensrouter die andere Thread-compatibele apparaten met internet kan verbinden. Een software-update die kort na de onthulling van Nanoleaf vandaag wordt verwacht, zal oudere Shapes-controllers ook veranderen in Thread border-routers.

Tot nu toe werkten slechts twee consumentenproducten als Thread border-routers: de tweede generatie Apple TV 4KRemove non-product link en de HomePod mini. Met de aankondiging van Nanoleaf is het aantal direct beschikbare Thread border-routers net verdubbeld. (Google’s Nest Hub Max, tweede generatie Nest Hub en Wifi mesh-router zullen uiteindelijk ook Thread-grensrouters worden, maar hun Thread-radio’s zijn momenteel inactief.)

Thread is een op IP gebaseerde standaard die lof heeft gekregen vanwege zijn stabiliteit en nadruk op beveiliging. Het is een low-power, low-latency IoT-protocol dat wordt ondersteund door Apple, Google, Samsung, Qualcomm en andere technische titanen. Thread is ook een pijler van Matter, een opwindende nieuwe smart home-standaard die belooft de Alexa-, Google Assistant- en Apple HomeKit-ecosystemen te verenigen.

Een klein maar groeiend aantal slimme apparaten ondersteunt Thread, waaronder de lijn Essentials-lampen van Nanoleaf en een verscheidenheid aan slimme producten van Eve Systems, waaronder de Eve Energy slimme stekker, de Eve Aqua-sprinklercontroller en Eve Door & Window-sensoren Verwijder niet-productlink . Maar terwijl de Essentials-lampjes en de Eve Energy slimme plug werken als Thread-routers die andere Thread-apparaten met elkaar kunnen verbinden (de batterijgevoede Eve Energy- en Aqua-apparaten zijn Thread-eindpunten), zijn het geen Thread-routers die Thread-compatibele gadgets kunnen verbinden naar het internet.

Een vertegenwoordiger van Nanoleaf merkte op dat hoewel de controllers op Elements- en Shapes-installaties zullen fungeren als Thread-randrouters, de installaties zelf op wifi zullen draaien, niet op Thread.

Meer over de nieuwe Elements lijn

Nu terug naar het fysieke ontwerp van de nieuwe Elements-lijn van Nanoleaf. Er is geen echt hout in de Elements-panelen, zo is mij verteld; in plaats daarvan zijn de lichtpanelen “zorgvuldig ontworpen om het gevoel van echt hout te creëren”, compleet met een “unieke textuur” waarmee je “de gedetailleerde nerven kunt voelen”, zei een vertegenwoordiger van Nanoleaf.

nanoleaf elementen paneel hands on

Nanoleaf heeft me gisteren wat Elements-monsters gestuurd en hoewel ik geen kans heb gehad om ze te installeren, heb ik de panelen zelf behandeld en ze zien er net zo mooi uit als geadverteerd – en ja, je kunt het hout voelen (of “houtachtig” ) korrel. Ik heb de andere, meer plastic-y-panelen van Nanoleaf naar mijn kantoor gedegradeerd, maar de huiselijke Elements-panelen zullen misschien wel mijn eetkamer bereiken. Houd mijn volledige recensie in de gaten.

Hoewel de houtachtige Elements-panelen prettiger zijn voor de ogen dan de Shapes-panelen, zijn ze nogal wat dimmer: slechts 22 lumen per paneel, volgens Nanoleaf, tegenover 100 lumen voor de Shapes-panelen.

De Elements-lijn markeert ook de eerste niet-gekleurde lichtpanelen van Nanoleaf. Terwijl de huidige Shapes-lijn en de oudere, driehoekige Light Panels en Canvas Smart Light Squares in miljoenen kleuren kunnen gloeien, lichten de Elements-panelen alleen op bij kleurtemperaturen van 1.500 tot 4.000 Kelvin. Dat is logisch gezien het ontwerp van faux-hout, maar toch zullen die groovy geanimeerde kleuren worden gemist.

Ten slotte – en misschien als een manier om het gebrek aan kleur te compenseren – kunnen de hoeken van de zeszijdige Elements-panelen onafhankelijk oplichten, wat ‘surrealistische organische bewegingen’ mogelijk maakt, zegt Nanoleaf. Dat is een interessant nieuw ontwerpkenmerk, vooral omdat de uiteinden van de zeshoekige en driehoekige Shapes-panelen van Nanoleaf helemaal niet oplichten. De nieuwere panelen gloeien ook vanaf de achterkant voor een “dubbel verlicht” effect.

Ondanks hun verschillen kunnen de Elements-panelen worden aangesloten op panelen uit de recente Shapes-serie, bevestigt Nanoleaf, en ze delen dezelfde basisfunctionaliteit, inclusief muzieksynchronisatie (met dank aan geïntegreerde microfoons), planning, aanraakbedieningen en circadiane verlichting.

Naast hun Thread-mogelijkheden zijn de Nanoleaf Elements-lichtpanelen compatibel met Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, SmartThings en IFTTT, net als de Shapes-serie.

Zoals de meeste slimme verlichtingsproducten van Nanoleaf, is de Elements-lijn niet goedkoop Verwijder niet-productlink. Een “Smarter Kit” met zeven Elements-panelen, een controller en een voeding kost een steile $ 299,99, of $ 100 meer dan de zevendelige Shapes-starterkit. Een uitbreidingspakket met drie panelen (minus een controller en PSU) kost $ 99,99.

0 Shares:
You May Also Like