Nanoleaf Lines review: deze slimme, verlichte lichtlijnen zorgen voor een show

nanoleaf lines main 2

Nanoleaf is er altijd trots op geweest dat het de mal doorbrak met zijn slimme lampen, van de vroegste lichtpanelen tot de Shapes en recente Elements-lijn. Heck, zelfs Nanoleaf’s 120-zijdige “Essentials” A19-lamp danst op zijn eigen ritme. Nu heeft Nanoleaf iets nieuws in petto: Lines, een modulair slim verlichtingsproduct met backlit, voetlange “lijnlichten” die schijnen in maximaal 16 miljoen kleuren en vastklikken op zeshoekige connectoren, waardoor een verscheidenheid aan aanpasbare ontwerpen mogelijk is.

In tegenstelling tot het vorige slimme verlichtingsproduct van Nanoleaf, de Elements-lichtpanelen, zijn de lijnen niet ingetogen of subtiel. Terwijl de monochromatische, “houtachtige” elementen zijn ontworpen om op te gaan in je eetkamerinrichting, smeken de kleurrijke, in het oog springende lijnen praktisch om te passen bij je RGB-uitgeruste gaming-installatie, waar ze je Twitch-stream kunnen opfleuren en spiegel zelfs de kleuren op uw scherm. En hoewel de knappe Elements er best goed uitzien als ze niet gloeien, kan hetzelfde niet gezegd worden van de Lines, die een beetje een doorn in het oog zijn als ze uitgeschakeld zijn.

Ik heb Nanoleaf Lines ongeveer een week getest en ze waren geweldig om te gebruiken. Geïnstalleerd boven het externe 4K-scherm van mijn MacBook, zien de eenvoudig te installeren Lines er sensationeel uit en zijn ze gemakkelijk te bedienen en te plannen met zowel de Nanoleaf-app als het HomeKit-platform van Apple. (Nanoleaf Lines is ook compatibel met Alexa en Google Assistant.) Lines kan ook pulseren met muziek en je kunt je Lines-installatie groeperen met andere Nanoleaf-lampen.

Maar Nanoleaf liet een belangrijk kenmerk van de Elements and Shapes-panelen uit de nieuwe Lines-serie vallen: aanraakgevoeligheid, wat betekent dat je je gasten niet kunt versteld doen staan ​​met aanraakgevoelige lichtspelletjes of door op een lijn te tikken om een ​​HomeKit-smart plug te activeren. Ook (en net als bij de andere slimme verlichtingsproducten van Nanoleaf), zijn de lijnen niet goedkoop.

Specificaties:

De Nanoleaf Lines Smarter Kit is eind november verkrijgbaar voor $ 200 (pre-orders zijn al begonnen) en bevat negen “lichtlijnen”, die elk ongeveer 11 inch lang, 0,78 inch breed en ongeveer een derde van een inch diep zijn .

nanoleaf lijnen lichtbalk

Met een gewicht van slechts 0,08 pond per stuk, voelen de lichte lijnen (of “staven”, kies maar) extreem licht aan. Natuurlijk is dit vederlichte ontwerp het resultaat van Nanoleaf’s eerder genoemde beslissing om de aanraakgevoeligheid van de Elements and Shapes-lichtpanelen overboord te gooien. Ik zal de gevolgen van die omissie in een beetje bespreken.

In de doos bevinden zich ook negen zeshoekige montageconnectoren, die fungeren als compacte hubs voor maximaal zes lichtlijnen; negen doppen die je op de montageconnectoren klikt zodra je het juiste aantal lichtlijnen hebt bevestigd; en 10 montageplaten, die elk dubbelzijdig trekband hebben en een paar bevestigingsgaten voor schroeven.

nanoleaf lijnen connector

Een tiende montageconnector doet ook dienst als controller, met een eigen klikdop die is uitgerust met aanklikbare aan / uit- en bedieningsknoppen, evenals een onverliesbare kabel die wordt bevestigd aan een slanke stroomconnector met een draadgrensrouter. De stroomconnector wordt op zijn beurt aangesloten op een tweede kabel die eindigt in een dikke muurwrat.

nanoleaf-lijnen draadgrensrouter

Naast de Lines Smarter Kit is er ook een uitbreidingspakket van $ 70 met drie lichtlijnen, drie montageconnectoren en drie montageplaten, maar geen voedingsconnector of PSU.

Terugkomend op de lichtlijnen zelf, heeft elk twee lichtzones die tegelijkertijd in verschillende kleuren kunnen schijnen; tot 16 miljoen kleuren worden ondersteund, evenals witte kleurtemperaturen variërend van een zeer warme 1200 Kelvin tot een koele 6500K. Elke lichtlijn kan tot 20 lumen afgeven, wat betekent dat een negendelige Smarter Kit slechts 180 lumen zal genereren – niet zo helder, aangezien een enkele A19-lamp doorgaans ongeveer 800 lumen gloeit. Dus nee, Nanoleaf Lines gaan niet over het verlichten van uw werkruimte; in plaats daarvan gaan ze allemaal over stijl en stemming.

nanoleaf lijnen tweede aanzicht

Hoewel de Nanoleaf Lines-stroomconnector zijn eigen geïntegreerde Thread-grensrouter heeft, gebruikt het apparaat geen Thread voor connectiviteit; in plaats daarvan maakt hij verbinding via wifi (alleen 2,4 GHz). De Thread border-router is voorlopig alleen bedoeld voor het aansluiten van Nanoleaf’s Thread-enabled Essentials-lampen, inclusief de Essentials A19-lamp en lichtstrip, zonder de noodzaak van een Apple HomePod mini (die zelf een Thread-randrouter is). Nanoleaf zegt dat een toekomstige update de Thread-grensrouter van Lines (evenals die in de controllers van de Elements and Shapes-panelen) in staat zal stellen verbinding te maken met elk Thread-enabled apparaat. (Lees dit artikel voor meer informatie over Thread en hoe het is geïntegreerd in Nanoleaf-producten.)

Lines, Elements en Shapes zullen ook Matter ondersteunen, een nieuwe smart home-standaard die belooft (uiteindelijk) de Amazon Alexa-, Google Assistant- en Apple HomeKit-platforms te verenigen.

Installatie en configuratie

Voordat u Nanoleaf Lines aan uw muur gaat installeren, dient u een ontwerp te kiezen. De kit bevat een reeks diagrammen om wat ideeën op te wekken, of beter nog, je kunt de Layout Assistant proberen in de Nanoleaf-app.

lay-outassistent nanoleaf-lijnen

Met de Layout Assistant kun je je lichtlijnen ordenen met een drag-and-drop-interface (je kunt het aantal lijnen waarmee je moet werken aanpassen), en je kunt zien hoe je ontwerp eruitziet op de muur via de magie van AR. Als je je niet creatief voelt, creëert een shuffle-knop willekeurige rangschikkingen van de lichtlijnen.

Toen ik eenmaal mijn eigen patroon had gekozen, begon ik het installatieproces met één lichtlijn met aan beide uiteinden bevestigingsconnectoren. Zoals ik eerder al zei, kunt u de connectoren monteren met behulp van de plakband die op de montageplaten is bevestigd (de montageconnectoren worden geleverd met de platen al vastgeklikt), of met behulp van de montagegaten (u moet uw eigen schroeven); Ik heb gekozen voor de peel-and-stick methode. Met de eerste lichtlijn geïnstalleerd, begon ik meer lichtlijnen te bevestigen, terwijl ik meer montageconnectoren toevoegde. Ik was ook voorzichtig om de stroomconnector en de aangesloten kabel voor de onderkant van mijn installatie te laten. Ten slotte heb ik de connectordoppen op elke montageconnector geklikt, aangesloten op de voeding (die stevig genoeg is om een ​​naburig stopcontact te blokkeren), en de lichtlijnen kwamen tot leven.

Over het algemeen duurde het hele installatieproces slechts ongeveer een half uur. De voltooide Lines-installatie voelde geruststellend stevig aan, deels omdat de lijnen zelf zo licht zijn; zelfs met de plakband maakte ik me geen zorgen (en maak ik me nog steeds geen zorgen) dat de lijnen van de muur zouden vallen.

Als je ooit de Lines opnieuw wilt rangschikken of verwijderen, kun je dat doen door de montageconnectoren recht uit de muur te trekken; hierdoor blijft de montageplaat achter. Je kunt dan ofwel de plaat losschroeven (als je hem in de muur hebt geschroefd) of (als je de peel-and-stick-methode hebt gebruikt) je kunt recht naar beneden trekken aan het blootgestelde deel van de trekband. Ik heb het proces zelf geprobeerd met een reserve montageconnector en het is me gelukt om het te verwijderen zonder plakband achter te laten of zonder verf van de muur te trekken.

nanoleaf lijnen montageplaat

Om de Nanoleaf Lines met je wifi-thuisnetwerk te verbinden, moet je de camera van je telefoon op een QR-code op de voeding richten; er is er een voor Android-telefoons en een andere voor het HomeKit-platform van Apple. Ik moest het proces een paar keer doorlopen (ik gebruikte een bètaversie van de iOS-app van Nanoleaf), maar binnen een paar minuten waren de lijnen op mijn wifi-netwerk actief.

Functies en functionaliteit

De Nanoleaf Lines delen veel van de kenmerken van de Nanoleaf Shapes en Elements-lampen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een verscheidenheid aan dynamische lichtscènes, variërend van “Cozy Blaze” en “Fiesta” tot “Starry Sky” en “Toscany Sunset”. U kunt ook uw eigen statische of dynamische lichtscènes maken of meer downloaden van de Nanoleaf-gebruikersgemeenschap. De lichtscènes van Nanoleaf zien er hip en, nou ja, geweldig uit, zonder ooit een plakkerige stad in te gaan, wat een hele prestatie is.

Net als de Shapes and Elements heeft de Nanoleaf Lines een geïntegreerde microfoon waarmee de lichten kunnen pulseren met een nabijgelegen muziekbron. Net als bij zijn standaard en dynamische lichtscènes, heeft de Lines ook een reeks muziekscènes, waaronder ‘Beat Drop’, ‘Cotton Candy’, ‘Hip Hop’ en ‘Jalapeno Heat’.

De lijnen kunnen ook van kleur veranderen zodat ze passen bij een pc- of Mac-scherm, met hulp van de Nanoleaf desktop-app. Je zou zelfs de Screen Mirror-functie van Nanoleaf kunnen gebruiken (die ook weer werkt met Nanoleaf’s Shapes and Elements-lichtpanelen) om de Lines te synchroniseren met een traditionele tv, maar alleen als je video naar de tv streamt vanaf een laptop met de Nanoleaf-desktop app geïnstalleerd.

Je kunt de Nanoleaf Lines groeperen met andere Nanoleaf-lampen, waaronder Shapes, Elements en Essentials-lampen, en je kunt ook lichtschema’s maken; dat gezegd hebbende, ondersteunt de Nanoleaf-app geen willekeurige vakantiemodus om potentiële indringers voor de gek te houden.

Zoals ik eerder al zei, zijn de Nanoleaf-lijnen niet aanraakgevoelig zoals de vormen en elementen. Dat betekent dat je niet kunt vegen of tikken op de lijnen om (bijvoorbeeld) de helderheid te wijzigen, lichtscènes te wisselen, lichtgames te spelen of andere smarthome-apparaten te bedienen. Dat is teleurstellend (mijn dochter houdt van tikken en vegen op onze Shapes and Elements-lichtpanelen), maar je kunt in ieder geval nog steeds de lichten bedienen met de controllerconnector, die klikbare knoppen biedt voor aan / uit, helderheid, veranderende scènes en het activeren van de muziekmodus.

nanoleaf lijnen-controller

Wanneer uitgeschakeld, zien de lijnen er enigszins uit (zoals ik al zei); om dat probleem op te lossen, plant Nanoleaf snap-on “Skins” covers voor de lijnverlichting zelf, die in december beschikbaar zullen zijn in zowel zwart als roze. Ook gepland voor december zijn “Flex Connectors” waarmee u uw Lines-ontwerpen om een ​​hoek kunt buigen, of zelfs tegen het plafond.

Naast HomeKit bieden Nanoleaf-lijnen ook integraties voor Alexa, Google Assistant, Samsung SmartThings en IFTTT.

Waar het op neerkomt:

Net als de Elements and Shapes-lichtpanelen, zijn de nieuwe Lines van Nanoleaf zeker uniek, en met hun hippe, kleurrijke lichtscènes zullen de Lines zeker de aandacht trekken tijdens je Zoom-oproepen of Twitch-sessies. De Lines zijn ook eenvoudig te installeren, werken naadloos samen met HomeKit, Alexa en Google Assistant, en beschikken over een ingebouwde Thread border-router voor het aansturen van Nanoleaf’s Thread-enabled Essentials-lampen, evenals andere Thread-apparaten op de weg. Ze zijn duur, zeker, en ze missen de aanraakmogelijkheden van de Elements and Shapes-lichtpanelen, maar de unieke Nanoleaf Lines blinken zeker uit in wat ze doen.

0 Shares:
You May Also Like