Naim Uniti Atom Headphone Edition voegt zich bij de Uniti-familie van muziekstreamers

naim uniti atom he clear mg

Naim Audio is een van de meest eerbiedwaardige fabrikanten van hoogwaardige audio-elektronica in Groot-Brittannië. Een van de productfamilies van het bedrijf is Uniti, dat verschillende alles-in-één audiostreamers omvat. De Uniti Atom biedt bijvoorbeeld ingebouwde toegang tot een breed scala aan online streamingdiensten en een 2x40W eindversterker.

Vandaag kondigt het bedrijf een nieuwe versie van dit product aan, de Uniti Atom Headphone Edition (HE). Het nieuwe model voegt hoofdtelefoonuitgangen toe en vervangt de luidsprekerversterker door een hoofdtelefoonversterker, maar het is verder vrijwel identiek.

Speciaal voor de Atom HE is een nieuwe versterker ontworpen. Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op een reeks technologieën, waaronder elementen van het vlaggenschip van het bedrijf, de Statement-versterker, en levert naar verluidt een uitstekende versterking voor hoofdtelefoons en uitzonderlijke prestaties als een voorversterker op lijnniveau die een externe eindversterker of actieve luidsprekers kan aansturen.

naim uniti atoom hij schuin

Interessant is dat de versterker zich tot op zekere hoogte in klasse-A-modus gedraagt, wanneer hij naadloos overschakelt naar klasse-AB. Als hoofdtelefoonversterker blijft hij in de klasse-A-modus wanneer een 600-ohm-koptelefoon helemaal naar het volledige volume wordt gestuurd. Maar naarmate de hoofdtelefoonimpedantie daalt, neemt ook het punt waarop hij overschakelt naar de klasse-AB-modus. Hij werkt als een voorversterker op lijnniveau en is helemaal klasse A.

De hoofdtelefoonversterker levert 1,5 watt/kanaal bij 16 ohm en kan impedanties vanaf 16 ohm aan. Bovendien levert het dat vermogen tegelijkertijd aan alle drie de hoofdtelefoonuitgangen. Die uitgangen omvatten een 6,3 mm (1/4-inch) ongebalanceerde en 4,4 mm Pentaconn gebalanceerde jacks aan de voorkant van het apparaat en een 4-pins XLR gebalanceerde jack aan de achterkant.

Een verscheidenheid aan ingangen – twee USB 2.0, twee optische digitale audio, één coax digitale audio en een stereopaar RCA analoge audio – laten u genieten van verschillende bronapparaten. Naast de hoofdtelefoonuitgangen biedt de Atom HE ook een stereopaar gebalanceerde XLR-voorversterkeruitgangen en een paar ongebalanceerde RCA-voorversterkeruitgangen. Afronding van de verbindingen is een 10/100Mbps ethernet-poort.

Er zijn ook tal van draadloze opties. De Atom HE con

naim uniti atoom hij levensstijl

sluit aan op uw wifi-netwerk (802.11b/g/n/ac) met ingebouwde Chromecast en AirPlay 2. Het biedt ook Bluetooth-connectiviteit, hoewel dat aanzienlijk minder betrouwbaar is dan Chromecast of AirPlay 2.

De Atom HE gebruikt hetzelfde Naim-streamingplatform als in veel van de producten van het bedrijf, van de Mu-so-familie van de tweede generatie tot de vlaggenschip ND 555-speler. Dat platform biedt directe toegang tot Tidal, Qobuz, Spotify Connect en internetradio, evenals vele andere providers via Chromecast en AirPlay 2. Het ondersteunt ook UPnP-netwerkstreaming en het is ook Roon-ready. Ten slotte kunt u maximaal vijf Naim-streamingproducten synchroniseren en bedienen vanuit de Naim-app.

Het is ook niet traag in termen van audioformaten. De Atom HE ondersteunt WAV, FLAC, ALAC en AIFF tot 24-bit/384 kHz, DSD 64 (2,8 MHz) en 128 (5,6 MHz), MP3 en AAC tot 16-bit/48 kHz (320 kbps) , en OGG en WMA tot 16-bit/48 kHz. Bluetooth-codecs omvatten SBC en AAC.

Het is duidelijk dat de Naim Uniti Atom HE bedoeld is voor audiofielen die een eersteklas streamingervaring op een koptelefoon willen. En het feit dat het ook dienst doet als een klasse-A voorversterker is een grote bonus.

Natuurlijk is dit prestatieniveau niet goedkoop – de catalogusprijs is $ 3.290. De Naim Uniti Atom HE zou tegen het einde van de maand moeten worden verzonden; je kunt hem hier alvast bestellen.

0 Shares:
You May Also Like