Naim Mu-so 2nd Generation is nu verkrijgbaar in hout gekleed

naim audio lifestyle03620

Het Britse audiobedrijf Naim biedt zijn Naim Mu-so all-in-one audiosysteem van de tweede generatie nu aan in een houten uitvoering. Het nieuwe model behoudt alle sonische goedheid van het origineel – inclusief 450 watt versterking die links/rechts-paren van 1,0-inch zijden dome-tweeters, 2,0-inch middentonen en 5,0-inch woofers aanstuurt – maar in een behuizing die is verpakt in een duurzaam geoogst Afrikaans hardhout; specifiek, Ayous (ook bekend als Obeche). Naim zegt dat het hout is behandeld en gelakt om op een lichte eik te lijken.

De Mu-so Wood Edition behoudt zijn enorme koellichaam, maar met een nieuwe tint van geanodiseerd aluminium, terwijl de grill aan de voorkant is geweven van vezels met een neutrale tint die zijn ontworpen als aanvulling op het hout. Toen ik eind 2019 de Mu-So 2nd Edition recenseerde, was ik net zo onder de indruk van het moderne industriële ontwerp, met name het extra grote, verlichte bedieningswiel, als van de audioprestaties. Dat alles wordt overgedragen in deze versie van het product.

mu so wood edition held van boven naar beneden

Het model van de tweede generatie kreeg HDMI met ARC-ondersteuning, waardoor het geschikter werd voor geluidsversterking van tv, een geheel nieuwe set drivers ontworpen in samenwerking met Naim’s Franse zusterbedrijf Focal, en een opnieuw ontworpen interieur met nieuwe verstevigingen en schotten die 13 procent opleverden meer ruimte binnenin, terwijl de hele behuizing stijver en bestand is tegen ongewenste resonantie.

mu so wood edition hero houtstructuur 1

De Wood Edition behoudt ook de netwerkconnectiviteit van zijn broer of zus (dual-band wifi en 10/100 ethernet) en kan muziek streamen via Bluetooth, lokale USB-opslag of wifi; de laatste met ondersteuning voor Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect. Als u op zoek bent naar muziekstreaming met een hogere resolutie, vindt u ondersteuning voor Deezer, Qobuz, Tidal HiFi (maar niet MQA), internetradio en meer. Het systeem is tevens Roon Ready gecertificeerd.

Wat de prijs betreft, heeft de Naim Mu-so Wood Edition een premie van ongeveer 35 procent ten opzichte van het eerdere model van de tweede generatie: $ 2.290 versus $ 1.690. Als je het uiterlijk van het hout niet leuk vindt, of de premium niet wilt betalen (het hout heeft waarschijnlijk geen invloed op de prestaties van de luidspreker), blijft het eerdere model in de line-up van Naim.

0 Shares:
You May Also Like