Naim, Focal en Bentley bundelen hun krachten

focal radiance and naim mu so for bentley close up

Naim Audio levert sinds 2008 op maat gemaakte auto-audiosystemen voor Bentley Motors en Naim en Focal zijn in 2011 gefuseerd. Nu hebben alle drie de bedrijven samengewerkt om twee nieuwe high-end audioproducten voor thuis te produceren: de Naim Mu-so voor Bentley Special Edition (een luxe versie van de Naim alles-in-één muziekspeler die in september 2019 onze Editors’ Choice award won), en een geheel nieuwe hoofdtelefoon, de Focal voor Bentley Radiance.

Beide producten weerspiegelen designelementen die te vinden zijn in Bentley’s luxe auto’s, zoals kleuraccenten van de Bentley Mulliner Bacalar-toerwagen met een waarde van $ 2 miljoen, de karakteristieke diamanten quilting van Bentley’s bekleding en natuurlijk het Bentley-logo.

Focal voor Bentley Radiance

De Radiance-hoofdtelefoon is misschien wel de interessantste van de twee nieuwe producten, omdat het een geheel nieuw ontwerp is met gloednieuwe drivers: 40 mm (1-5/8-inch) M-vormige domes gemaakt van aluminium en magnesium. Focal zegt dat de Radiance een frequentierespons van 5Hz tot 23kHz zal leveren met een THD van 0,1% @ 1kHz/100dB SPL en een gevoeligheid van 101dB SPL/1mW @ 1kHz. Met een impedantie van 35 ohm moet deze hoofdtelefoon gemakkelijk te besturen zijn, zelfs met de kleinere versterkers in mobiele apparaten.

focale uitstraling met kabel

Het juk van de hoofdtelefoon is gemaakt van aluminium en de oorkussens en hoofdband zijn omhuld met gewatteerd volnerfleer, de laatste in reliëf in het bovengenoemde ruitpatroon. Dit motief is ook aanwezig op de achterkant van elke oorschelp. Koperen accenten zijn bedoeld om elementen van het interieurontwerp van Bentley te herinneren. Met een prijs van $ 1.299, valt de Radiance tussen de andere twee gesloten hoofdtelefoons van Focal, de Stellia en de Elegia, die beide TechHive Editors’ Choice-winnaars zijn genoemd. Net als die blikjes wordt de Radiance in Frankrijk vervaardigd.

We verwachten binnenkort een review van de Focal voor Bentley Radiance; in de tussentijd vind je meer informatie op de website van Focal

Naim Mu-so voor Bentley Special Edition

naim mu so voor bentley top-down detail

De verbeteringen aan de zelfstandige draadloze muziekspeler van Naim hebben alles te maken met uiterlijk, niet dat de heerlijk klinkende Mu-so 2e generatie veel sonische verbeteringen nodig had. Net als dat systeem wordt de Bentley Special Edition aangedreven door een 450 watt versterker die paren 1-inch zijden dome-tweeters, 2-inch middentonen en 5-inch woofers met lange uitslag aanstuurt.

De behuizing van de speciale editie is gemaakt van gebeitst en gelakt hout, gemaakt van Ayous, een duurzaam geoogst hout uit Afrika. Het ruitpatroon van Bentley omringt de verlichte, aanraakgevoelige bedieningsknop van de Mu-so en de stof in de asymmetrische stoffen grille is geweven met koperdraad. Het massieve koellichaam aan de achterkant zal een koperen afwerking hebben en de plint van gerookt acryl van het systeem zal de merken Naim en Bentley verlicht door een LED-achtergrondverlichting hebben.

Deze luxe attributen verhogen de prijs van de Naim Mu-so voor Bentley Special Edition tot $ 2.199. U kunt meer lezen over het systeem op de website van Naim. Zowel de hoofdtelefoon als het alles-in-één-systeem zullen in oktober verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers en rechtstreeks in de online winkels van Naim, Focal en Bentley.

0 Shares:
You May Also Like