Muziek afspelen op al je Amazon Echo-luidsprekers tegelijk

Amazon Echo Dot 4th gen on table

Wil je je Amazon Music-, Pandora- of Spotify-deuntjes door je hele huis horen dreunen? Als je Amazon Echo-apparaten in meerdere kamers hebt, vraag Alexa dan om te verplichten, hoewel je eerst een aantal instellingen moet aanpassen.

Inderdaad, als je een paar basisstappen hebt gevolgd, kun je Alexa vragen om muziek of podcasts af te spelen op sommige of al je Alexa-compatibele luidsprekers. U kunt ook een ‘voorkeursluidspreker’ of luidsprekergroep aanwijzen, afhankelijk van de kamer(s) die u het vaakst gebruikt om naar muziek te luisteren. Daarover later meer.

De truc is om een ​​of meer sprekersgroepen te maken. Met behulp van de Alexa mobiele app kun je kiezen welke Alexa-speakers je wilt in een bepaalde speakergroep. Naast Amazon’s eigen Echo-speakers, zoals de Echo Dot of Echo Studio, zijn er ook enkele luidsprekers van derden die Amazon’s Multi-Room Music-functionaliteit ondersteunen, waaronder de Polk React-soundbar. En ja, Echo Show-displays zoals de Amazon Echo Show 10 tellen ook.

U kunt bijvoorbeeld een groep maken met de naam “Overal” die elke Alexa-compatibele luidspreker in uw huis bevat (en in feite zou de Alexa-app een standaard Overal-groep moeten hebben als u al meerdere Echo-luidsprekers heeft). U kunt ook luidsprekergroepen ‘Boven’ en ‘Beneden’ maken, evenals groepen ‘Slaapkamersuite’ en ‘Keuken/eetkamer’. Voelen free om creatief te zijn, en onthoud dat een enkele spreker tot meerdere sprekergroepen kan behoren.

Een Alexa-speakergroep maken

Start de mobiele Alexa-app, tik op de knop “+” in de rechterbovenhoek van het scherm, tik op Luidsprekers combineren en tik vervolgens op de muziektegel voor meerdere kamers.

Nu is het tijd om de speakers te kiezen die je aan je nieuwe speakergroep wilt toevoegen. Op het volgende scherm zie je een lijst met compatibele Alexa-compatibele luidsprekers. (Opmerking: de lijst bevat geen Bluetooth-luidsprekers die zijn gekoppeld aan uw Echo-apparaten.) Aangezien we een luidsprekergroep “Overal” maken, kunt u doorgaan en op elke luidspreker in de lijst tikken. Je kunt later altijd nog een andere groep aanmaken (zoals “Upstairs” of “Kitchen”) en, indien gewenst, één of meerdere speakers toevoegen die al aan je Everywhere-groep zijn toegewezen.

Schermafbeeldingen van de Alexa-app-luidsprekergroep

Ben Patterson/Gieterij

Kies vervolgens een naam voor je nieuwe luidsprekergroep, idealiter iets dat gemakkelijk te zeggen is en voor Alexa om te horen. Als het nog niet in de Alexa-app staat, zou een “Overal”-luidsprekergroep een goede plek zijn om te beginnen. Tik Opslaan als je eenmaal een naam hebt gekozen.

Klaar om je nieuwe Alexa-aangedreven multi-room muziekopstelling mee te nemen voor een proefrit? Zeg gewoon: “Alexa, speel overal Bruce Springsteen”, en als alles goed gaat, hoor je The Boss tegelijk op al je Alexa-speakers.

Bonustip: Als je de Spotify mobiele of desktop-app gebruikt, zou je nieuwe Alexa-speakergroep ook moeten verschijnen als een Spotify Connect-optie in het menu “Verbinden met een apparaat”.

Een favoriete Alexa-speaker of -speakergroep kiezen?

Als je wilt, kun je een Echo-apparaat in een bepaalde kamer instellen om automatisch muziek af te spelen op een Alexa-luidsprekergroep zonder dat je Alexa hoeft te vertellen welke luidsprekergroep moet worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een Echo-luidspreker in de keuken heeft, kunt u deze zo instellen dat wanneer u ‘Alexa, speel muziek’ zegt, uw deuntjes standaard worden afgespeeld op uw luidsprekergroep ‘Boven’.

Open de Alexa mobiele app, tik op de Apparaten onder aan het scherm en tik vervolgens op een apparaatgroep in de Groepen sectie. Heb je nog geen groepen? Tik op de knop “+” in de rechterbovenhoek van het scherm om er een te maken.

Meisje zingt mee met Amazon Echo-speaker

Ben Patterson/Gieterij

Zodra je op een groep hebt getikt, scrol je omlaag naar het gedeelte Luidsprekers en tik je op Kies luidsprekers. Volg de aanwijzingen en je komt terecht bij een lijst met beschikbare Alexa-compatibele luidsprekers. Scroll naar beneden en je vindt je speakergroepen; selecteer een groep en tik vervolgens op Volgende.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd of u wilt dat Alexa muziek begint af te spelen op uw favoriete luidsprekers zonder dat u de naam van de apparaatgroep hoeft op te geven. Als u de selecteert Altijd optie, speelt Alexa automatisch deuntjes af op de voorkeursluidsprekers voor de kamer wanneer je “Alexa, speel muziek” zegt tegen een Alexa-apparaat in die specifieke kamer. Anders moet je de groepsnaam in je spraakopdracht zeggen: “Alexa, speel muziek in de slaapkamer.” Uw keuze gemaakt? Tik Volgendeen je bent helemaal klaar.

Als u de voorkeursluidsprekerinstelling voor een Echo-apparaat tijdelijk wilt negeren, hoeft u alleen Alexa te vertellen waar u uw muziek wilt afspelen (“Alexa, speel Ciara op Ben’s Echo Dot”).

0 Shares:
You May Also Like