Muisversnelling volledig uitschakelen in Windows 10

De oorspronkelijke naam van de muisversnellingsfunctie is Point Precision. Deze functie blijft ingebed in het Configuratiescherm van het Windows 10 OS. Wanneer deze functie is ingeschakeld, zal uw muiscursor versnellen en sneller bewegen dan de snelheid waarmee u uw muis beweegt. De muisversnellingsfunctie blijft in het Windows-besturingssysteem sinds Windows XP werd gelanceerd. Het is opgenomen om mensen meer controle over de cursor te geven, maar het kan een klein probleem zijn voor enthousiaste gamers. Veel game-experts raden gamers vaak aan schakel de muisversnelling uit functie in Windows 10 tenminste tijdens het spelen van games.

Als u op zoek was naar een manier om de muisversnelling uit te schakelen, zal dit artikel u er doorheen leiden. Afgezien daarvan vindt u ook details over de precisie van de aanwijzer, hoe het u kan helpen en de nadelen ervan.

Wat is muisversnelling?

Muisversnelling is een functie die naar voren is gebracht om meer te focussen op de afgelegde afstand op basis van snelheid en niet op de fysieke afstand die uw muis aflegt. Dus als u uw muis sneller beweegt, zal de afstand die de cursor aflegt groter zijn als de muisversnellingsfunctie is ingeschakeld. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde sensor van de muisaanwijzer en doet wonderen als je beperkte ruimte hebt voor muisbewegingen. Als u de muisversnellingsfunctie uitschakelt, zal de muisaanwijzer net zoveel bewegen als de muis wordt bewogen. Als je muis stottert, is dat een ander probleem.

Waarom zou u muisversnelling uitschakelen?

Het spelen van games vereist nauwkeurige muisbewegingen en regelmatige gamers weten dat. Als je als First Person Shooter speelt, is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je doel niet gestoord wordt. Met nauwkeurige muisbewegingen kun je meer hits scoren op je tegenstanders en ook beter presteren in het spel.

De muisversnelling van Windows 10 zorgt ervoor dat uw cursor beweegt op basis van de snelheid en niet op de afstand waarmee u de muis beweegt. Als u de muisversnellingsfunctie uitschakelt, kunt u de cursor over een vaste afstand verplaatsen op basis van hoeveel u met uw muis beweegt. Dit geeft je een betere controle over de muisaanwijzer, wat op zijn beurt je doel tijdens het spelen verbetert. Ook zal het verplaatsen van de muisaanwijzer gemakkelijker aanvoelen en zul je een onmiddellijke verbetering in je gameplay zien.

Voordelen van het uitschakelen van uw muisversnelling

Bij de meeste videogames moet je je hand-oogcoördinatie gebruiken om goed te presteren in het spel. Wat dat betreft kan muisversnelling enkele belangrijke problemen opleveren in de volgende populaire spellen:

Plicht: Dit is een FPS-spel en je kunt er niet goed van genieten als je geen volledige controle hebt over je muisaanwijzer. Je kunt zelfs een missie verliezen als je je muis niet snel genoeg beweegt of misschien heb je hem veel te snel verplaatst. Dit kan erg frustrerend zijn tijdens het spelen.Overwatch: Overwatch omvat snelle gameplay en vereist dat je bovenop je gameplay zit. Tijdens het spelen van Overwatch heeft elke muisbeweging invloed op je gaming. Als u tijd verspilt met het aanpassen van de muisaanwijzer om een ​​goed spel te krijgen, kan dat ertoe leiden dat u een wedstrijd verliest.Fortnite Battle Royale: Fortnite bestaat uit snelle bouwelementen en vereist goede richtvaardigheden. Het is een game voor derden, maar je moet nog steeds constant je muisaanwijzer gebruiken. Als de muisversnelling is ingeschakeld, wordt je aandacht mogelijk afgeleid van je vijanden.

Waarom zou u de muisversnelling ingeschakeld laten?

In de vorige sectie hebben we verschillende scenario’s beschreven die de nadelen van muisversnelling beschrijven. In bepaalde situaties kan het echter een betere keuze zijn om de muisversnelling ingeschakeld te houden. Als u bijvoorbeeld een kleine ruimte heeft voor uw computertafel en er is geen ruimte voor een muismat, dan is het zinvol om uw muisversnelling ingeschakeld te houden. In dit geval moet u wel meer afstand afleggen door uw muis sneller te bewegen.

De nieuwe aanpassing zal zeker enige tijd nodig hebben om onder de knie te krijgen, maar het zal nuttig voor je zijn als je fysieke ruimtebeperkingen hebt.

Hoe muisversnelling uitschakelen in Windows 10?

Als u voorgoed van de muisversnelling af wilt, doorloopt u de volgende gids om deze correct uit te schakelen. De methoden hebben gemakkelijk te volgen stappen en stellen u in staat om de muisversnellingsfunctie in een mum van tijd te verwijderen.

Muisversnelling uitschakelen via het ConfiguratieschermSchakel muisversnelling uit via de Register-editor

Muisversnelling uitschakelen via het Configuratiescherm

De Point Precision-functie blijft standaard ingeschakeld in het Windows-systeem. U kunt het echter eenvoudig uitschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

druk de Windows + X toetsen op uw toetsenbord en dat opent de Snelle toegangKlik op Controlepaneel.In de Controlepaneel venster, selecteer de Hardware en geluid optie

Van de Apparaten en printers sectie, selecteer je muis.

Selecteer de Aanwijzer opties tabblad van de Muiseigenschappen vensterNu, in de Beweging sectie, schakelt u het selectievakje naast . uit Precisie van de aanwijzer verbeteren

Klik op Van toepassing zijn en dan verder Oke. Hiermee wordt de Pointer Precision, ook wel Mouse Acceleration-functie genoemd, op uw Windows 10-computer uitgeschakeld.

Schakel muisversnelling uit via de Register-editor

Als de muisprecisie nog steeds lijkt te worden versneld, wilt u misschien de muisversnellingsfunctie volledig uitschakelen. Dit zal u helpen uw games te spelen zonder enige interferentie van de muisversnellingscurve. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Navigeer naar de Windows-zoekbalk en typ Register-editor. Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de eerste en klik op Als administrator uitvoeren.Vouw in het venster Register-editor de HKEY_CURRENT_USER optie en vouw vervolgens de . uit Controlepaneel en kies MuisDubbelklik op Muissnelheid, Muisdrempel1en Muisdrempel2 opties één voor één. Deze vindt u aan de rechterkant. Stel hun waarden in op 0 en klik vervolgens op Oke.

Hieronder vindt u de details over wat de verschillende waarden van MouseThreshold aangeven:

Stringwaarde muissnelheid

1 = AAN (Standaard), 0 = UIT

MouseThreshold1 tekenreekswaarde

6 = AAN (Standaard), 0 = UIT

MouseThreshold2-tekenreekswaarde

10 = AAN (standaard), 0 = UIT

Hierdoor worden de MouseThresholds uitgeschakeld. Anders kunt u ook vooraf ingestelde registersleutels downloaden om de muisversnelling te regelen en een betere controle over uw muiscursor te hebben.

Hoe muisversnelling uitschakelen in Windows 7 en 8?

Als u wilt weten hoe u muisversnelling op Windows 7/8 kunt uitschakelen, volgt u de onderstaande stappen:

Typ in “Muis” in de zoekbalk van de computer. De muisoptie verschijnt in de lijst met een 3D-muispictogram. Klik op het pictogram om de muisinstellingen te openen. Klik op de Aanwijzer opties tabDeselecteer het selectievakje naast Precisie van de aanwijzer verbeteren en klik vervolgens op

Hoe muisversnelling inschakelen in Windows 10?

Als u de muisversnellingsfunctie eerder had uitgeschakeld of standaard had uitgeschakeld, maar deze nu moet inschakelen, volg dan de onderstaande stappen om dit te doen:

druk de Windows + I-toetsen om de te openen Instellingen-app.Ga vervolgens naar ApparatenSelecteer nu de Muis tabblad in het linkerdeelvenster. Selecteer de Extra muisopties om ofwel vanaf de onderkant van de pagina of vanaf de rechterkant te linken. Navigeer naar de Aanwijzer opties tabMarkeer de Selectievakje Precisie van aanwijzer verbeteren en klik op Van toepassing zijn om de wijzigingen van kracht te laten worden.

Bonus: hoe de muisversnelling in Mac OS uit te schakelen?

Mac-gebruikers hebben ook geklaagd over vergelijkbare problemen met het richten van de muis. Het uitschakelen van de muisversnelling op Mac is ook vrij eenvoudig. Er zijn twee manieren om muisversnelling in Mac OS uit te schakelen:

Via SysteemvoorkeurTerminal-opdracht gebruiken

Via Systeemvoorkeur

Klik op de Apple-pictogram en selecteer Systeemvoorkeur.

Klik op de Muis optie uit de muisinstelling en klik op Aanwijzen & klikken

U kunt ook andere muisinstellingen bekijken, zoals: Volgsnelheid:, Secundaire snelheiden Scroll richtingOm de snelheid van de muiscursor te regelen, past u de schuifregelaar van de volgsnelheid aan om de muis te verplaatsen. Hiermee wordt de muisversnelling niet volledig uitgeschakeld, maar toch kan de functie naar wens worden aangepast.

Via Mac Terminal

Open de “Hulpprogramma’s map” van de Toepassingen en klik op Open de Terminal. Anders kunt u op de drukken cmd + spatiebalk sleutels om de . te openen Spotlight-zoekbalk en typ dan Terminal in de zoekbalk om het te openen. Om de muisversnelling te controleren, typt u het commando “standaardinstellingen lezen.GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling” in deAls u muisversnelling wilt uitschakelen, typt u de onderstaande opdracht in de Terminal “standaard schrijven.GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling -1”Meld u af bij uw Mac-systeem en log opnieuw in om de wijzigingen op te slaan.

Wat gebeurt er nadat u muisversnelling op uw systeem hebt uitgeschakeld?

Het uitschakelen van de muisversnelling heeft direct effect en u zult herkennen dat uw muiscursor nu anders beweegt. De nieuwe beweging zal in het begin erg traag aanvoelen. Houd er rekening mee dat de muisbeweging nu perfect wordt geschaald met de cursorbeweging en niet wordt beïnvloed door de verplaatsingssnelheid.

In het begin zul je het moeilijk vinden om je aan de muis aan te passen, maar geleidelijk zul je eraan wennen. Als de muisbeweging veel te langzaam voor je lijkt, verhoog dan gewoon de cursorsnelheid via de muisinstellingen. Als je een betere nauwkeurigheid en precisie in games wilt, moet je ook met een lagere gevoeligheid spelen. Hierdoor kunt u een hogere nauwkeurigheid van bewegingen hebben en uw opnamen vergroten door onnodige muisbewegingen te verwijderen.

Laatste woorden

Dit artikel is bedoeld om u een beter inzicht te geven in muisversnelling en informatie over hoe u deze kunt uitschakelen. Of u uw muisversnelling ingeschakeld of uitgeschakeld wilt houden, hangt volledig van u af. En op basis daarvan kunt u ervoor kiezen om de muisversnellingsfunctie in of uit te schakelen. Bovendien kun je ook tussen de twee afwisselen om te ontdekken hoe elke instelling aanvoelt en te kiezen welke het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Moet ik muisversnelling in- of uitschakelen?

Als u uw muisversnelling uitschakelt, kan uw muis in een verhouding van 1: 1 met de cursor bewegen en heeft dit geen verband met snelheid. Met deze instelling kunt u een beter spiergeheugen hebben en beter presteren bij videogames. Aan de andere kant kun je overwegen om je muisversnelling in te schakelen als je fysieke ruimtebeperkingen hebt.

Is muisversnelling echt zo slecht?

De muisversnelling kan behoorlijk slecht zijn als deze geen beperkingen heeft en ook je richtvaardigheden kan vernietigen tijdens het spelen van videogames. Als het beperkingen heeft, is de muisversnelling goed voor het trainen van je spiergeheugen.

Hoe schakel ik muisversnelling uit in Windows 10 2021?

Ga naar Controlepaneelga dan naar de Hardware en geluid optie. Klik op Muis > Aanwijzer opties. Schakel het vinkje uit Precisie van de aanwijzer verbeteren optie en klik op Toepassen > OK.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like