Monster Power Center Vertex review: mooi en slim, maar te duur

Monster Vertex charging ports facing up

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Half afneembare USB-oplaadhub met hoog wattage Stijlvol ontwerp Gevlochten snoeren Inkepingen voor het omwikkelen en geleiden van snoeren

nadelen

De stroom loopt weg nadat de overspanningsbeveiliging is uitgeput Stroomonderbreking is ongewoon hoog voor een overspanningsbeveiliging (1000 V) Garantieclaims moeten binnen 15 dagen na storing worden ingediend Sommige details zijn alleen te vinden op een label aan de onderkant van de strip

Ons oordeel

Elke fabrikant van overspanningsbeveiliging wil een gimmick en de Monster Vertex heeft er zeker een: naast zes AC-stekkers heeft hij een afneembare USB Type-A / USB-C-oplaadsatelliet.

Prijs bij beoordeling

$ 99,99

Beste prijzen vandaag

Walmart

$ 99,99

De ingenieurs en marketeers van Monster bedachten een product op zoek naar een publiek, vooral voor de aangeboden prijs. De Monster Power Center Vertex van $ 100 heeft een slim ontwerp en een mooie styling, maar het biedt niets dat een C-noot waard is.

De gimmick van de Vertex is een afneembare USB-oplaadhub. Een gevlochten kabel van 1,2 meter verbindt de stekkerdoos met de hub, die alleen een magnetische houder en een enkele zelfklevende magnetische pad heeft die niet opnieuw kan worden gebruikt. Een waarschuwing in de handleiding geeft aan dat de lijm permanent kan worden. Het mist rubberen voetjes voor een desktop en heeft geen andere ophangmogelijkheden.

De hub heeft twee USB-A-poorten en één voor USB-C. Gezamenlijk kunnen ze tot 32 watt leveren, wat “snel” genoeg is om een ​​tablet en twee smartphones tegelijkertijd op bijna volle snelheid op te laden. De Type-A-poorten kunnen tot 12 W tussen de twee uitvoeren; de USB-C-poort tot 20W met behulp van standaard spanningsaanbiedingen.

Monster Vertex overspanningsbeveiliging USB-oplaadpoorten

Monster

Het hoofdgedeelte van de overspanningsbeveiliging heeft zes AC-uitgangen in twee sets van drie die 180 graden van elkaar zijn georiënteerd, maar niet ver uit elkaar staan. Er is een magnetisch dockinggebied voor de USB-oplaadhub. Het snoer van de hub kan netjes weggewerkt worden.

Maar maakt het satellietstroomblok deze overspanningsbeveiliging de moeite waard om meerdere keren meer te betalen dan wat anders vergelijkbare modellen kosten? Het magnetische armatuur gaat ervan uit dat je het om de een of andere reden zou kunnen verwijderen of het daar in reserve kunt houden en het kunt verwijderen om op je bureau te zetten. Dan laat je lelijke plakstrips op de muur zitten. Waarom het docking-gedeelte – verwacht Monster dat je de plug zult verplaatsen?

Het is moeilijk te begrijpen hoe het kan worden gebruikt naast het zitten op je bureau, in welk geval een apart, veelzijdiger oplaadblok dat op een stopcontact op een stekkerdoos is aangesloten, zou passen – en veel minder kost in combinatie met een overspanningsbeveiliging met betere specificaties.

Monster Power Center Vertex (L) en Power Center XL

Monster

Voor $ 99,99 zou ik verwachten dat Monster overspanningsbeveiliging, stroomuitschakeling en stroomregelingsfuncties zou bieden die minstens zo goed zijn als de Philips Surge Protector Power Strip van $ 12,50, de beste eenvoudige stekkerdoos met overspanningsbeveiliging die we hebben gezien. In plaats daarvan schiet de Vertex in bijna elk opzicht tekort.

Monster maakt geen melding van een zekering of een reset-optie; de aan / uit-schakelaar lijkt net als een aan / uit-knop te werken. De details van de overspanningsbeveiliging zijn niet te vinden in de handleiding of op de website: je moet de Vertex omdraaien en de kleine lettertjes op het productlabel lezen. Bij 1000 V over alle drie de segmenten van een AC-circuit (lijn naar aarde, lijn naar neutraal en neutraal naar aarde), is dit de hoogste – en dus de minste hoeveelheid bescherming – die ik heb gezien in een overspanningsbeveiliging van een stekkerdoos . (De Philips heeft 500V-beveiliging, maar alleen over zijn lijnneutrale poot, het meest waarschijnlijke punt van falen.)

U kunt echter tot 1875 watt aansluiten op de zes AC driepolige gepolariseerde stopcontacten, wat typisch is. Maar dat sap zal vloeien, ongeacht of de bescherming op zijn plaats blijft of niet. Uw enige indicatie zal zijn dat de witte LED naast de bijna onleesbare wit-op-wit gegraveerde gegoten letters met de tekst “Protected” op de strip niet langer brandt. (De Vertex heeft ook een witte LED om een ​​goed geaarde verbinding aan te geven voor het stopcontact waarop hij is aangesloten.)

Monster Vertex met gekoppelde USB-oplaadpoorten

Monster

Monster krijgt lof voor het gebruik van gevlochten kabels voor zowel het 1,8 meter lange AC-snoer als de 4 meter lange satelliet-USB-oplaadhub. Het netsnoer heeft aan het uiteinde een onopvallende 90-graden stekker, waardoor het een makkie is om achter een bureau of in andere smalle ruimtes aan te sluiten. De strip moet wel op de grond of op een bureau liggen; het heeft geen montagesleuven aan de achterkant.

De Vertex wordt geleverd met een garantie van $ 200.000 met tal van beperkingen, waaronder een melding binnen 15 dagen na het incident, en de optie om te repareren of te vervangen door iets vergelijkbaars naast het betalen van contant geld. De meegeleverde handleiding geeft alle details, wat lovenswaardig is.

het komt neer op

Het bedenken van een gimmick is een oude truc voor zowel podiumartiesten als elektronicafabrikanten. Maar je moet die gimmick aan een doel koppelen. Met bijna $ 100 biedt Monster geen reden om zoveel te betalen voor zo weinig, de oplaadhub terzijde.

0 Shares:
You May Also Like