Monoprice Monolith 600046 draaitafel review: geweldig luisteren, 3 manieren

Monolith 600046 turntable

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Geweldig voor het rippen van vinyl Zeer eenvoudig te bedienen Uitstekende Bluetooth-streaming Inclusief hoogwaardige cartridge

nadelen

Bevat niet de RCA-kabel die nodig is om verbinding te maken met een stereosysteemVereist geduld en vaardigheid als je nog nooit een platenspeler hebt opgesteld

Ons oordeel

Monoprice’s Monolith platenspeler modellen 600046 (walnoot) en 600047 (glanzend zwart) bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, geweldige geluidskwaliteit en worden geleverd met de geweldige AT-VM95E-cartridge van Audio-Technica.

Prijs bij beoordeling

$ 249,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 249,99

Free

Vraag een ouder wordende audiokop naar vroeger en meer dan enkelen zullen je vertellen over een aantal van de geweldige apparatuur die Radio Shack heeft uitgebracht onder zijn huismerk, Realistisch. Niet alles was geweldig, maar de beste uitrusting – inclusief de Minimus 7-boekenplankluidsprekers – heeft tot op de dag van vandaag een aanhang.

Monoprice is gegroeid van zijn oorsprong als de beste bron voor goedkope HDMI-kabels om Radio Shack te vervangen als de go-to-bron voor onopvallende maar hoogwaardige audioapparatuur. De Monolith-draaitafels zetten de traditie van het bedrijf voort om uitmuntendheid te leveren tegen een verrassend lage prijs. Deze recensie heeft betrekking op het riemaangedreven Monolith-model 600046, dat een walnootkleurige afwerking heeft. De Monolith 600047 is vrijwel hetzelfde product, maar met een glanzende achterkant.

De Audio-Technica AT-VM95E-cartridge die Monolith met beide draaitafels bundelt, bevat een elliptische stylus en staat bekend om zijn sterke uitgangsniveau. (Een derde model in de line-up – de Monolith 600045 – is beschikbaar voor $ 50 minder omdat het wordt geleverd met de goedkopere Audio Technica AT-3600L-cartridge.)

Als je in het verleden veel draaitafels hebt opgesteld, zul je de cartridgebehuizing met inzetstukken met schroefdraad waarderen, zodat je de cartridge met slechts schroeven kunt monteren en vergeet de moeren bij je eerste dozijn pogingen te laten vallen.

Monolith 600046 Audio-Technica-cartridge

James Barber/Gieterij

Monolith 600046 draaitafel kenmerken

De Monolith-platenspeler wordt geleverd met een stofkap, een AC-stroomadapter met meerdere stekkeropties die kunnen worden geschakeld op basis van waar u woont, een gegoten aluminium plaat, een 45-toerenadapter, een contragewicht, een anti-skating gewicht, een Monolith vilten slipmat van het merk, een uitlijningsmeter voor patronen en een USB-A-naar-USB-B-kabel. De draaitafel weegt een zeer lichte 9,7 pond.

De bediening is heel eenvoudig. Er is een aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de draaitafel, een start/stop-knop aan de rechtervoorzijde bij de toonarm en een 33/45 tpm-selector linksvoor op de plint.

De Monolith is een handmatige draaitafel, dus je moet de naald laten vallen om te beginnen met afspelen en de toonarm oppakken en aan het einde van een kant terugzetten.

Monolith 60046 draaitafel start-stop knop

James Barber/Gieterij

De Monolith 600046 draaitafel instellen

De Monolith is nog niet klaar om uit de doos te gaan. De installatie is niet moeilijk, maar het kan intimiderend zijn voor iemand die nog nooit een draaitafel heeft gehad. De handleiding die bij de draaitafel wordt geleverd, is nuttig en goed geïllustreerd.

Je zult de riem over de motorpoelie moeten lussen, wat niet moeilijk is, maar de volgende stap is om het contragewicht op de toonarm te plaatsen en het vervolgens in evenwicht te brengen. Ervaren gebruikers zullen door deze stap vliegen, maar beginners zullen geduld willen hebben en het rustig aan willen doen. Hetzelfde geldt voor de installatie van het anti-skating gewicht, waarbij het dunne filament wordt uitgelijnd met de juiste gleuf op de toonarm en het gewicht door een draadsteun wordt geleid.

Als je deze stappen nog nooit eerder hebt gedaan, zoek dan naar video’s op YouTube of vraag iemand om je door de stappen te leiden. Natuurlijk zijn er tal van plug-and-play draaitafels, maar de Monolith is de extra stappen en het geduld waard.

Monolith 600046 riemtoegang

James Barber/Gieterij

Hoe we de Monolith 600046 draaitafel hebben getest

Ik heb deze draaitafel getest met een Naim Mu-so-luidspreker voor Bluetooth-streaming, een MacBook Air uit 2021 voor vinylopname en een systeem met een NAD Phono-voorversterker PP-1 via een NAD Stereo-voorversterker S100, een NAD Monitor Series-versterker 2400 en een paar vintage Bowers & Wilkins P5 vloerstaande luidsprekers.

Toen ik de Monolith instelde en aanzette, vond hij automatisch de Naim Mu-so en maakte er verbinding mee. De luisterkwaliteit was uitzonderlijk. Als je een geweldige Bluetooth-luidsprekeropstelling zoals deze hebt, zijn de Monolith-draaitafel en Audio-Technica-cartridge goed genoeg om te profiteren van je investering in een hoogwaardige luidsprekeropstelling.

Ik heb het ook uitgeprobeerd met de draagbare Tronsmart Bang, een zeer goede Bluetooth-luidspreker die duidelijk in dezelfde categorie valt als de Mu-so, maar qua prijs dichter bij de draaitafel ligt. De Monolith maakte gemakkelijk verbinding, bleef verbonden en klonk erg goed. Wat uw opstelling ook is, de Monolith levert.

Monolith 600046 contragewicht

James Barber/Gieterij

Vinyl rippen met de Monoprice 600046 draaitafel

Monoprice stelt voor om de free applicatie Audacity voor het opnemen van records op uw computer. De instellingen voor de audio-invoer op mijn Mac waren met vallen en opstaan ​​precies goed ingesteld, maar ik geloof dat dat meer een functie is van de huidige staat van Audacity’s interactie met het Mac OS dan iets met de draaitafel te maken heeft.

De kwaliteit van de van vinyl opgenomen WAV-bestanden was uitstekend. Ik heb de afgelopen tien jaar een half dozijn draaitafels met USB-kabels gebruikt (inclusief het duurdere Pro-ject Debut Carbon), en de resultaten die ik heb gekregen van de Monolith 600046 zijn superieur aan alles wat ik eerder heb meegemaakt.

Als je een stapel platen hebt die je naar digitaal wilt converteren, is de Monolith 600046 een uitstekende keuze en je kunt natuurlijk elke digitale opnamesoftware kiezen die je verkiest als Audacity niet geschikt voor je is.

Audacity gebruiken om vinyl te rippen

James Barber/Gieterij

Luisteren naar de Monolith 600046 draaitafel met stereo-apparatuur

De ingebouwde phono-voorversterker van de Monolith klaart duidelijk de klus voor Bluetooth-luisteren en USB-opname. Het is ook een meer dan voldoende optie voor analoog stereo luisteren. Ik was onder de indruk van het geluid toen ik de draaitafel op Line Output zette en deze rechtstreeks op mijn NAD-voorversterker stopte.

Het veranderen van de instelling van de draaitafel naar Phono Output en het gebruik van de NAD Phono Preamp PP-1 als phonotrap, gaf het geluid echter een enorme boost. De Monolith 600046 biedt een uitstekend geluid voor de prijs, maar hij is in staat tot nog betere prestaties als je hem die extra boost kunt geven.

Monolith 600046 uitgangspaneel

James Barber/Gieterij

Monoprice stopt geen analoge RCA-kabel in de doos, dus je moet er zelf een bestellen als je er nog geen hebt en van plan bent om de draaitafel met een stereosysteem te gebruiken. Monoprice biedt een breed scala aan RCA-audiokabels in verschillende lengtes, zodat u er een kunt bestellen die bij uw platenspeler past.

De draaitafel heeft een paal om een ​​aardingsdraad aan te bevestigen en ik gebruikte een RCA-kabel die met een aardingsdraad werd geleverd. Er was geen brom toen de aardedraden niet aan de draaitafel en de NAD-voorversterker waren bevestigd, dus ik ontdekte dat ik de aarde niet eens nodig had.

Onze uiteindelijke mening over de Monolith 600046 draaitafel

De Monoprice Monolith is een uitstekende draaitafel voor de prijs. Zelfs als je maar één van de drie mogelijkheden nodig hebt (Bluetooth-streaming, vinylopname of stereosysteemweergave), is dit een uitstekende keuze. Als je ze alle drie nodig hebt, krijg je een fantastisch uitziende en capabele draaitafel die opmerkelijk veelzijdig is.

0 Shares:
You May Also Like