Moen’s Flo by Moen Smart Sump Pump Monitor helpt waterschade te voorkomen

flo by moen sump pump monitor

Moen verwierf in 2020 een meerderheidsbelang in de startup Flo voor slimme waterkleppen. Met de onlangs aangekondigde Flo by Moen Smart Sump Pump Monitor biedt het bedrijf nu een volledig assortiment smart home-producten die zijn ontworpen om waterschade te detecteren en te voorkomen, een van de meest veelvoorkomende – en kostbaarste – calamiteiten die een huiseigenaar kan ondergaan.

De zinkputpompmonitor analyseert de werking van uw zinkputpomp op tekenen van mogelijke problemen, meet continu waterniveaus, temperatuur en vochtigheid en let op stroomuitval, lekken en prestatieproblemen. Het kan worden gebruikt in combinatie met de Flo by Moen Smart Water Shutoff en/of de Flo by Moen Smart Water Detector, of het kan op zichzelf worden ingezet.

Een dompelpomp is een onderwaterapparaat dat doorgaans wordt geïnstalleerd in het laagste gedeelte van een huis, zoals de kelder. Als u in een gebied woont dat onderhevig is aan overmatige regen of sneeuw, kan water uit de oververzadigde grond eromheen zich op die lage plek verzamelen en uiteindelijk een overstroming veroorzaken. Een vlottermechanisme dat op de dompelpomp is aangesloten, zorgt ervoor dat deze wordt ingeschakeld en dat water wordt afgevoerd.

sensorkabel geïnstalleerd 2

Het apparaat van Moen is uitgerust met twee sensoren om ervoor te zorgen dat uw sump-pomp correct werkt. Een waterniveausensor die in de pompput is geplaatst – een geperforeerde metalen of plastic mand die in de vloer is geplaatst om het grondwater op te vangen – bewaakt het waterniveau in realtime en waarschuwt de huiseigenaar als de pomp niet efficiënt werkt of als er een gevaar voor overstromingen.

Een op zichzelf staande lekdetectieschijf wordt in de buurt van de pomp geplaatst in een gebied waar er nooit water zou mogen zijn, mogelijk van een lekkende boiler, wasmachine of ander apparaat. Deze tweede sensor stuurt ook een waarschuwing als er water in dat gebied wordt gedetecteerd, en hij waarschuwt u voor bevriezingscondities die kunnen leiden tot bevroren leidingen en een hoge luchtvochtigheid die schimmelgroei kan bevorderen.

De sump-pomp zelf wordt aangesloten op een smart outlet met Wi-Fi. Dit apparaat bewaakt de prestaties van de pomp in de loop van de tijd en stuurt een waarschuwing als uw stroom uitvalt. Er klinkt een ingebouwd alarm als de monitor de verbinding met uw wifi-netwerk verliest.

Moen heeft geen prijs- of beschikbaarheidsinformatie vrijgegeven, maar we zullen dit verhaal bijwerken wanneer we het ontvangen. U kunt ook op de hoogte blijven voor een diepgaande praktische beoordeling.

0 Shares:
You May Also Like