Mila luchtreiniger review: adem beter en maak een fashion statement

mila bookshelf

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijk industrieel ontwerp Mobiele app loopt lichtjaren voor op de concurrentie Met verschillende filters kunt u het gebruik aanpassen aan uw omgeving

nadelen

Geen bredere smart-home-connectiviteit Filter uit één stuk betekent dat er geen voorfilter is dat u periodiek kunt reinigen

Ons oordeel

Het stijlvolle uiterlijk van de Mila luchtreiniger wordt alleen overtroffen door zijn indrukwekkende mobiele ervaring.

De meeste luchtreinigers – zelfs de chique NuWave OxyPure – zijn versierd met knoppen en instellingen die je controle geven over de luchtsnelheid en looptijd. De nieuwe Mila-luchtreiniger heeft daar vrijwel niets van, en het is niet alleen bedoeld om de gebruiker de last van het beheer te ontnemen, hij doet dat in stijl. Recente updates van de firmware van Mila en de bijbehorende app van het apparaat maken het nog beter (daarover hieronder meer).

Hoewel de OxyPure een slim apparaat is in de zin dat het verbinding kan maken met je smartphone, is de niet-productlink van MilaRemove van $ 349 (ook verkrijgbaar bij Amazon) veel intelligenter. Bovenop de stijlvolle, 15-pond, 12 x 12 x 16-inch eenheid, vindt u een enkel, rond touchscreen met in wezen twee opties: automatisch of handmatig. Het doel van Mila is om jou het zware werk te laten doen en om het grootste deel van je interacties met het apparaat te doen via een geavanceerde mobiele app op je telefoon.

mila open zicht

Laten we echter, voordat we naar de app kijken, kijken naar de hardware. Het is absoluut de best uitziende luchtreiniger die we hebben getest, redelijk compact en met een stippenpatroon dat niet zou misstaan ​​op een MoMA-tentoonstelling. De unit zuigt lucht naar binnen via de onderkant van de unit, voert deze door het filter en voert schone lucht naar boven uit. Het heeft een Clean Air Delivery Rate (CADR) variërend van 245 (m3/H) voor het Mama to Be-filter tot 447 (m3/H) voor het Basic Breather-filter. Die cijfers meten de hoeveelheid lucht – in kubieke meter per uur – die van fijnstof kan worden ontdaan, hoewel de fabrikant geen deeltjes specificeert waarop de getallenreeks van toepassing is. U kunt een vervolgkeuzehulpprogramma op de website van het bedrijf gebruiken om de specificaties van de andere vijf filters te bekijken.

Mila bevat een enkele filtratie-eenheid die tot 1.000 vierkante meter aan ruimte aankan, maar het biedt maar liefst zeven verschillende filtertypes die u kunt afstemmen op hoe u het gebruikt. Ze bevatten allemaal een HEPA-filter en op twee na hebben ze allemaal een koolstoffilter, het enige verschil is de HEPA-klasseclassificatie en het type en de hoeveelheid koolstof die is inbegrepen. Het Critter Cuddler-filter biedt bijvoorbeeld een H13 HEPA-filter en bevat 0,84 pond gemodificeerde korrelige koolstof, terwijl het Mama-to-Be-filter een H14 HEPA-filter en 0,70 pond zuivere korrelige koolstof heeft.

mila-app 3

De prestatieverschillen zijn aanzienlijk en zijn afhankelijk van de specifieke chemische stof of verbinding die u wilt verwijderen. Filters gaan ongeveer zes maanden mee en kosten $ 59 en hoger (hoewel veel momenteel uitverkocht zijn). Houd er ook rekening mee dat je een filter apart moet kopen bovenop de prijs van $ 349 voor de hardware, hoewel je je eerste gratis krijgt, meld je je aan voor automatische terugkerende bestellingen met een nieuw filter dat elke zes maanden wordt geleverd.

Het LCD-scherm aan boord van Mila biedt wat basisinformatie over de airconditioning in uw kamer, maar het echte plezier begint wanneer u de Mila-app installeert en aan het apparaat koppelt. (Het apparaat maakt verbinding met 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken, maar kan ook offline werken.) Mila’s app is ronduit waanzinnig uitgebreid en geeft je een enorme hoeveelheid controle over hoe je wilt dat de luchtreiniger werkt en informatie over zijn prestaties. Gedetailleerde grafieken geven de luchtkwaliteit in de loop van de tijd weer – zowel binnen als buiten – en niet alleen in het abstracte, maar in detail, waarbij de deeltjes PM1-, PM2,5- en PM10-omstandigheden onafhankelijk worden gevolgd, samen met CO2, CO en VOS (vluchtige organische stoffen) ), plus vochtigheid en temperatuur.

Je kunt ook instellingen afstemmen om ervoor te zorgen dat Mila stil blijft, witte ruis laten uitzenden om te helpen bij het slapen, of (mijn favoriet) de “turndown-service” activeren om een ​​diepe reiniging uit te voeren voordat je gaat slapen. Uiteraard kunt u desgewenst ook de handmatige bediening activeren.

Mila maakt geen verbinding met andere apparaten zoals Alexa, en het systeem is zeker niet goedkoop, het kost minimaal $ 400 om je binnen te krijgen, plus twee keer per jaar vervangende filters. Het is minder duur dan de OxyPure, hoewel het niet zo’n extreem filtersysteem heeft, maar voor de meeste huishoudens zal Mila het waarschijnlijk net zo goed doen (en er beter uitzien). Let op de verkoop: het apparaat is vaak beschikbaar voor $ 50 korting op de catalogusprijs.

0 Shares:
You May Also Like