Middagverlichtingssysteem beoordeling | TechHive

starter kit on wall

Als je het door hebt, zijn de meeste slimme schakelaars niet zo slim. Een draadloze radio die met een hub of een app praat? Misschien een aanraakgevoelige dimmer? Dat is het? Eind 2017 kunnen we zeker beter dan dat. Noon Lighting denkt van wel, en zelfs in versie 1.0 is het gelijknamige Noon Lighting System zonder meer de meest inventieve en capabele slimme schakelaar op de markt. Het is ook erg duur, maar oh zo de kosten waard.

Het centrale idee van het Noon Lighting System is te vinden in de Noon Room Director, een schakelaar ter grootte van een tuimelschakelaar met een OLED-aanraakscherm ingebed in het oppervlak. De Room Director vervangt één centraal geplaatste schakelaar en doet het zware werk voor het systeem. Extra schakelaars in het gebied kunnen worden vervangen door de goedkopere en touchscreenloze Noon Extension Switches.

Hier begint de magie: de Room Director kan niet alleen het circuit waarop het is aangesloten bedienen, maar ook maar liefst 10 Extension-switches. Als uw woonkamer drie of vier schakelaars heeft die worden gebruikt om verschillende lampen en verlichtingsarmaturen te bedienen, hoeft u niet langer door de kamer te dwalen om ze allemaal aan of uit te zetten of hun helderheid aan te passen. U kunt de Room Director programmeren om ze allemaal te behandelen. Maar daar blijft het niet bij, want de Room Director ondersteunt meerdere lichtscènes die je maakt via zijn slimme, goed ontworpen app.

Noon Room Director en twee uitbreidingen

Ik heb het systeem in mijn keuken geïnstalleerd, die drie soorten lampen heeft: LED’s boven de bus, fluorescentielampen onder de kast en een kroonluchter met gloeilampen in de eetkamer. Met Noon Lighting kon ik scènes instellen om alle lichten op volle kracht in te schakelen, of slechts een paar op een lager helderheidsniveau in elke gewenste combinatie. Elke Noon-schakelaar is voorzien van een dimmersysteem, dus je hebt echt een berg aan opties tot je beschikking.

De Room Director is het middelpunt en het werkt prachtig. De geïntegreerde OLED is helder en geeft levendig de naam weer van de scène die je speelt, samen met het pictogram, en licht automatisch op wanneer je langskomt. Om van scène te wisselen, veeg je eenvoudig omhoog of omlaag op het schakelpaneel. Om het hele ding uit te schakelen, drukt u gewoon op de onderkant van de schakelaar zoals u normaal een schakelaar zou omdraaien.

licht groepering

Extension Switches werken ook onafhankelijk van de Room Director, dus als je een scène actief hebt met alle lichten aan, maar je van gedachten verandert over een van hen, kun je de schakelaar nog steeds omdraaien om die lichten uit te schakelen, of de geïntegreerde hardwarebediening om ze te dimmen. Je kunt dit natuurlijk ook allemaal via de app doen en alles meteen wijzigen als je een van de instellingen wilt aanpassen. Mijn familie had uiteindelijk moeite met het feit dat de lichten onder de kast zo vaak aan waren, en het was triviaal eenvoudig om ze in de scène uit te schakelen. Over het geheel genomen is de veelzijdigheid van het systeem ongelooflijk.

Normaal gesproken zou ik dit allemaal zelf hebben geïnstalleerd, maar Noon biedt professionele installatie tegen een prijs van $ 150 plus $ 20 per switch na de eerste drie, en op verzoek van het bedrijf hebben we het uitgeprobeerd. De installateur (een medewerker van Noon; de jouwe zou een lokale, erkende elektricien zijn) besteedde ongeveer 90 minuten aan het vragen naar onze installatie, het uitvoeren van de installatie, het begeleiden van de app en het trainen van me op het systeem. Het was zeer professioneel en pijnloos, het enige minpuntje was dat het systeem niet zou werken met een vierde schakelaar in de keuken omdat die ene aansluitdoos een nuldraad bleek te missen. (Zowel neutrale als aardingsdraden zijn vereist om dit te laten werken.) Dat gaf me een uitbreidingsschakelaar die nog steeds werkt, maar niet perfect. (Noon heeft sindsdien een update voor het systeem uitgebracht waarmee het kan werken in afwezigheid van een neutrale draad.)

Noon biedt ook extra functies. Er is een Alexa-vaardigheid (het is nu ook compatibel met Google Assistant), dus het is belangrijk dat je je lichtscènes namen geeft die relevant zijn, maar ook onderscheidend en gedenkwaardig. “Elke dag” zou de groepen lampen kunnen inschakelen die u elke dag routinematig aanzet, maar allemaal tegelijk en op het door u gewenste helderheidsniveau. “Diner” kan de taakverlichting op uw aanrecht dimmen of uitschakelen en de kroonluchter boven uw eettafel het brandpunt maken. Elke scène kan het inschakelen van het accentlicht omvatten dat is gericht op een dierbaar schilderij.

kamerscènes

Er is ook een handige nachtlichtmodus die, wanneer geactiveerd door de bewegingssensor van de regisseur, de lichten op een ultralage dimstand zet, maar het deed alleen de lichten in mijn eetgedeelte aan, niet de overheadcontainers. Het licht was ook zo griezelig dat mijn vrouw erop stond dat we de functie uitzetten (omdat er geen manier is om het helderheidsniveau te programmeren). (Sindsdien heeft Noon een update van het systeem uitgebracht waarmee je kunt kiezen welke lichten worden geactiveerd door het nachtlampje, evenals het helderheidsniveau van elk licht.) Een vakantiemodus die in de app is ingebouwd, leert naar verluidt van je gewoonten om het gebruik in de echte wereld na te bootsen patronen, hoewel dit moeilijk volledig te testen is zonder een paar weken op vakantie te gaan.

Het Noon Lighting System is een fantastisch product dat in de loop van de tijd zeker nog zal verbeteren. Mijn enige echte klacht is natuurlijk de prijs. Een starterskit met één Director en twee Extension Switches kost $ 400. Elke extra verlenging kost $ 100 en elke extra directeur kost $ 200. Als u de installatie niet zelf wilt doen, moet u een extra budget van $ 150 of meer besteden aan een professional. Het uitrusten van mijn hele huis zou meer dan $ 2.000 kosten – voor . Dat is een ronduit gekke hoeveelheid geld die alleen de meest toegewijde smart home-enthousiastelingen geïnteresseerd zullen zijn in beschietingen. Als u een van die mensen bent, zult u merken dat de investering de moeite waard is.

Mijn oorspronkelijke idee voor deze recensie was om Christopher de professionele installatie te laten ervaren terwijl ik het doe-het-zelf-pad nam. De documentatie van Noon wordt geleverd op papier van hoge kwaliteit met uitstekende diagrammen en goed geschreven instructies. Ze bieden zelfs een muurbeschermer die je onder de aansluitdoos kunt hangen om te voorkomen dat er iets tegen de muur aanloopt. Noon heeft ook een geweldige verzameling instructievideo’s die je stap voor stap de kneepjes van het vak laten zien. En ik kreeg geweldige technische ondersteuning via de telefoon.

middag muur beschermer

Maar uiteindelijk moest ik de professionele elektricien erbij halen die mijn huis bekabelde toen het 10 jaar geleden werd gebouwd. Hij had eerder het huis achteraf uitgerust met Leviton Decora RF (Z-Wave) schakelaars, en hij zei dat hij voor zijn werk een aantal onconventionele aanpassingen aan de bedrading van mijn huis moest uitvoeren, en daarom kwam ik in de problemen om ze te vervangen door de Noon-schakelaars. Er was ook een doos waarin geen neutrale draad zat, maar hij kon hem opnieuw configureren – een truc die maar weinig doe-het-zelvers zullen kunnen uitvoeren

Naast de geweldige instructiehandleiding biedt Noon labels die u aan de grond-, lijn-, belasting- en neutrale draden bevestigt voordat u de schakelaar loskoppelt die u vervangt. Maar er is geen echte standaard waarmee je de functie van een draad kunt identificeren op basis van zijn kleur. Een andere factor die mijn installatie bemoeilijkte, was dat bijna elk licht in de twee kamers die ik aan het opzetten was – mijn keuken en een aangrenzende grote kamer – wordt bediend door meer dan één schakelaar. Ik ondervond problemen bij het identificeren van welke draad de reiziger was die de paren schakelaars met elkaar verbond. Factoren zoals deze kunnen een amateur laten struikelen. Dat gezegd hebbende, heb ik er alle vertrouwen in dat de meeste mensen zelf een Noon-systeem kunnen installeren, op voorwaarde dat ze neutrale draden in hun muren hebben.

Middagschakelaars hangen

Configuraties met meerdere wegen, zoals de mijne, zullen echter ook de kosten van een middaginstallatie verhogen. Zoals met de meeste slimme schakelaars, inclusief de Z-Wave-schakelaars die ik heb vervangen, vereist Noon dat je aan elk uiteinde van het circuit een bijbehorende schakelaar hebt. Ik eindigde met de Director en één Extension die vijf plafondblikken in de grote kamer bestuurt, twee Extensions die een paar hanglampen boven mijn ontbijtbar besturen, twee Extensions die twee plafondblikken buiten mijn bijkeuken besturen, en een Extension die een accentlicht bestuurt dat is gericht op een schilderij boven mijn open haard (dat was de enige enkelpolige schakelaar die ik verving). Zo’n opstelling kost $ 700 om vier groepen lampen te bedienen. De starterskit wordt geleverd met elegante afdekplaten (een enkele, dubbele en drievoudige) die alle schroeven verbergen, maar je moet ze apart kopen voor de uitbreidingen ($ 10 voor een enkelvoudige plaat, $ 12 voor een tweepersoonskamer, $ 15 voor een driepersoonskamer en $ 20 voor een quad). Je kunt ook elke plaat in rocker-stijl gebruiken.

Hoe meer lampen je in een kamer hebt, hoe meer voordeel je hebt als je ze bedient met het Noon-systeem, omdat je zoveel lichtscènes kunt creëren. Maar je krijgt de grootste knal van lampen die kunnen worden gedimd – gloeilampen presteren het beste, maar dimbare LED’s komen op de tweede plaats. Nog iets waar je rekening mee moet houden: de meeste schakelaars en dimmers kunnen 600 watt aan elektriciteit aan. Noon’s Directors en Extensions kunnen slechts 500 watt aan. Als u een groep van zes lampen van 100 watt heeft, moet u deze vervangen door lampen met een lager wattage, maar u moet waarschijnlijk toch LED’s gebruiken.

Ik overweeg al om meer Noon-schakelaars te kopen omdat ik drie andere sets lampen in deze kamers heb waarmee ik scènes zou willen maken. Ja, ik ben precies de hardcore smart home-enthousiasteling waar Christopher aan denkt.

Opmerking van de uitgever: Dit verhaal is bijgewerkt om enkele software-/firmware-updates te melden die Noon beschikbaar heeft gesteld.

0 Shares:
You May Also Like