Microsoft’s Xbox-cloudinspanning om smart-tv’s en streaming-hardware op te nemen

Microsoft Xbox smart tvs all screens

Je hebt altijd gedacht aan een Xbox-console als, nou ja, een console. Maar Microsoft zei donderdag dat als het Xbox-gaming naar de cloud duwt, je iets geheel nieuws zult zien: smart-tv’s met de mogelijkheid om Xbox-games te spelen, en ook nieuwe Xbox-streaminghardware.

Microsoft zegt niet met welke tv-makers het werkt en wanneer deze apparaten worden gelanceerd. Noch zegt het hoe de streaming-hardware zal worden genoemd, wanneer deze wordt gelanceerd, wat erin zal zitten, of dat het bedrijf zijn streaming-hardware zelfs zal openstellen voor externe fabrikanten. Wat het echter doet, vertegenwoordigt de natuurlijke kruising van de Xbox en de cloud bij Microsoft, met name het cloud-gaminggedeelte van zijn abonnementsservice, Xbox Game Pass.

Cloudgaming binnen Xbox Game Pass begon in september 2019 met Project xCloud. Microsoft begon met het testen van xCloud, de cloud-gamingservice, en kort daarna rolde het een openbare bèta uit. (PCWorld voerde destijds zijn eerste hands-on met xCloud uit.) Als je aan het gamen bent op een Xbox-console, gebruik je een Xbox-controller om te communiceren met de game die wordt uitgevoerd op een Xbox-console die voor je staat en waarvan je de eigenaar bent. Bij cloudgaming bevindt de Xbox zich in een Microsoft-datacenter en communiceert u ermee via internet in plaats van via een Bluetooth-verbinding. U bent niet de eigenaar van de Xbox; je “huurt” het via een Microsoft-abonnement.

Microsoft heeft ongeveer 18 miljoen leden die zich hebben ingeschreven voor Xbox Game Pass, de basisabonnementsservice van $ 9,99 per maand. Een niet nader genoemd aantal van hen heeft zich aangemeld voor Game Pass Ultimate ($ 14,99 / mnd), de service die Xbox-cloudgaming en zijn 100 cloud-enabled games ontgrendelt. (Xbox Game Pass Ultimate is beschikbaar om te proberen voor $ 1 Verwijder niet-productlink.) Microsoft bezit zelf 23 gamestudio’s en heeft gezegd dat het hoopt elk kwartaal een van zijn eigen games aan de services toe te voegen.

In wezen is Microsoft van plan om Xbox-cloudgaming aan te bieden als een smart TV-app, mogelijk naast Netflix en Disney+. Zolang je een Xbox-controller en een actief abonnement hebt, kun je Xbox-games spelen op de tv of op de streaminghardware van Microsoft, zonder dat je een Xbox hoeft te kopen. Xbox-cloudgaming is al beschikbaar als Android-app voor telefoons en zelfs Chromebooks, en Microsoft zei donderdag dat Xbox-cloudgaming via internet de komende weken algemeen beschikbaar zal zijn voor Microsoft Edge, Google Chrome en zelfs Apple Safari-browsers. (Daardoor krijgen Apple iPhone-bezitters ook toegang.) Met wereldwijde tekorten aan gameconsoles en GPU’s in het algemeen, zou dit geweldig nieuws kunnen zijn voor gamers.

xbox cloud gaming-laptop

Games streamen net als Netflix

Sommigen vragen zich misschien af ​​waarom een ​​bedrijf dat Microsoft Excel en Visual Studio produceert zich zo volledig op gaming heeft toegelegd. In reactie daarop merken Microsoft-managers op dat de eerste game, het origineel, eigenlijk vóór Windows werd uitgebracht. Cloudgaming is volgens Microsoft gewoon de volgende stap in de evolutie van gaming.

“Als bedrijf is Microsoft all-in op gaming”, zei Satya Nadella, de CEO van Microsoft, in een vooraf opgenomen video die donderdag werd vrijgegeven. “We geloven dat we een leidende rol kunnen spelen bij het democratiseren van gaming en het definiëren van die toekomst van interactief entertainment, eerlijk gezegd, op grote schaal.”

Schaal betekent bij Microsoft de Azure-cloud van Microsoft, die bestaat uit tienduizenden servers die samen zijn gehuisvest in datacenters over de hele wereld. Nu is Microsoft bezig met het toevoegen van zijn nieuwste krachtige Xbox Series X-consoles aan die datacenters om Xbox Game Pass-cloudgaming te ondersteunen, aldus leidinggevenden. Cloudgaming via Xbox Game Pass Ultimate is al beschikbaar in 41 landen en wordt later dit jaar gelanceerd in Australië, Brazilië, Mexico en Japan, aldus Microsoft. (Dit laatste is om twee redenen belangrijk: ten eerste heeft Xbox altijd moeite gehad om te concurreren met Sony’s PlayStation in Japan; ten tweede zullen de snelle mobiele netwerken van Japan mobiele gamers gemakkelijk toegang geven tot Xbox-games.)

Microsoft Xbox Series X Series S-consolefamilie rug aan rug

U moet ook begrijpen dat Microsoft altijd de dualiteit heeft onderzocht van wat het “on prem” en cloudservices noemt. Anders gezegd, het maakt Microsoft niet uit dat de services die u gebruikt, daadwerkelijk worden uitgevoerd. De Office-apps van Microsoft 365 kunnen op een pc worden geladen, maar ze draaien ook op internet. En als bedrijf houdt Microsoft van abonnementen, of het nu gaat om Microsoft 365 (voorheen Microsoft Office), OneDrive-opslag of GitHub.

Microsoft: de cloud zal consoles of pc’s niet vernietigen

Als er een probleem is met cloudgaming, is het dat latentie nog steeds een rol speelt. De “vertraging” die optreedt als je met de stick van de controller tikt en die informatie naar de cloud van Microsoft wordt gestuurd – en dan weer omlaag, met de resultaten op het scherm – kost tijd. Cloudgaming vereist meestal een breedbandverbinding en een responsieve verbinding. Microsoft-managers denken dat ze dat probleem hebben opgelost met de Azure-datacenters die over de hele wereld zijn verspreid. Azure is ook een essentieel onderdeel van veel games, punt uit – de nieuwe haalt bijvoorbeeld realtime vlucht- en weersinformatie op en voegt deze in je game in. Anders biedt een console of een gaming-pc een betere algehele ervaring – als je er een kunt krijgen.

xbox cloud gaming mlb de show

Microsoft heeft daar wel enkele plannen voor en breidt zijn Xbox-leaseprogramma, genaamd Xbox All AccessRemove non-productlink, uit met telecommunicatieproviders zoals het Australische Telstra. Het bedrijf zei ook dat het nieuwe abonnementen voor Xbox Game Pass ontwikkelt, zodat meer spelers over de hele wereld de meest meeslepende en leuke games kunnen ervaren op verschillende apparaten, geografische gebieden en financiële realiteiten. Zijn er goedkopere Game Pass-alternatieven voor eigenaren van smart-tv’s en streaminghardware van Microsoft? Zeer mogelijk.

Om eerlijk te zijn, we hebben eerder gezien dat Microsoft grote dingen belooft met zijn services. Ooit dacht Microsoft dat zijn Cortana-slimme assistent overal zou zijn, maar dat is niet zo. Na de lancering van Cortana op de middelmatige Harman/Kardon Invoke en een degelijke slimme thermostaat van Johnson Controls, verbrak Microsoft Cortana’s relatie met hen beiden en haalde het zijn slimme assistent dramatisch binnen.

“We zien cloudgaming als een belangrijk onderdeel van onze toekomst en visie voor gaming bij Microsoft, aangezien we ernaar streven om 3 miljard gamers over de hele wereld te bereiken”, zei een Microsoft-woordvoerder in een reactie. “Wij geloven dat cloud-gaming een aanvulling is op console- en pc-gaming en onze fans uiteindelijk meer keuze zal geven in hoe ze gamen.”

Het is ook waar dat Cortana nooit een centrale rol heeft gespeeld in de personal computing-activiteiten van Microsoft ter waarde van 13 miljard dollar. Xbox wel, wat de plannen van Microsoft veel meer slagkracht geeft.

“De cloud stelt ons in staat om deze barrières om wereldwijd te spelen volledig weg te nemen”, zei Phil Spencer, het hoofd van Xbox, in de video van Microsoft. “Natuurlijk is er nog steeds plaats voor consoles en pc’s, en eerlijk gezegd zal die er altijd zijn. Maar via de cloud kunnen we iedereen die met internet is verbonden een robuuste game-ervaring bieden, zelfs op de minst krachtige en goedkoopste apparaten.”

0 Shares:
You May Also Like