Microsoft Store wordt niet geopend in Windows 10 (7 snelle oplossingen om 2022 toe te passen)

Microsoft Store-app wil niet openen Microsoft Store opent na update van Windows 10 20H2 niet of sluit direct na openen? De belangrijkste boosdoener achter dit probleem zijn de lokale caches die mogelijk beschadigd zijn. Als u ook een soortgelijk probleem ondervindt met de Microsoft Store, vindt u hier enkele effectieve oplossingen die u kunt toepassen.

Waarom reageert Microsoft Store niet?

De Microsoft Store-app caches enkele details over geïnstalleerde en beschikbare apps om het browsen te versnellen en het reactievermogen van de Store-app te verbeteren. Maar soms als gevolg van een beschadigd systeembestand of een bug in de laatste update, kan deze cache beschadigd of beschadigd raken. Dat resulteert in een niet-reagerende Microsoft-winkel, Microsoft Store gaat niet open of sluit direct na openen.

Fix Windows 10-winkel gaat niet open

Wanneer u problemen ondervindt met de Microsoft Store, zoals het niet werken van de Microsoft Store, wordt de Microsoft Store onmiddellijk geopend en gesloten of wanneer de Microsoft Store geen apps laadt of downloadt, worden de onderstaande oplossingen toegepast.

Voer de opdracht WSReset.exe uit

Druk op Windows-toets + R, typ wsreset.exe, en druk op Enter. De WSReset-tool reset of wist de Windows Store zonder de accountinstellingen te wijzigen of geïnstalleerde apps te verwijderen. Er wordt een leeg opdrachtpromptvenster geopend, waarmee de caches van de Windows Store worden gewist. Na ongeveer tien seconden sluit het venster en wordt de Microsoft Store automatisch geopend. Controleer deze keer dat Microsoft stabiel is nu er geen fout meer optreedt.

Controleer of de datum en tijd correct zijn

Een andere veel voorkomende reden die de Microsoft Store start niet is onjuist Datum- en tijdinstellingen. Kortom, de Store-app vereist een internetverbinding om verbinding te maken met de Microsoft-server om apps en games te downloaden of te installeren. En als de tijdzone van uw pc verschilt van uw regio, krijgt u fouten bij het starten van de app store, omdat de gegevens de datum en tijd vergelijken en niet laden als de vergelijking niet gelijk is. Daarvoor moet u de tijd en datum bijwerken volgens uw regio.

Open instellingen met behulp van de sneltoets Windows + IClick Tijd en taal en vervolgens Datum en tijd. Pas hier de exacte tijdzone aan, afhankelijk van uw regio. Start Windows opnieuw en open Windows Store, controleer of het probleem is opgelost.

U kunt ook met de rechtermuisknop op taakbeheer klikken om datum/tijd aan te passen. Pas vanaf hier gegevens en tijd aan volgens uw tijdzone.

De proxy-verbinding uitschakelen

Soms kunnen uw proxy-instellingen ervoor zorgen dat uw Windows-winkel niet wordt geopend. Probeer de proxyverbinding uit te schakelen en start vervolgens de applicaties en controleer.

Zoek naar en open “Internetopties”. Klik op het tabblad “Verbindingen” op “LAN-instellingen”. Haal het vinkje weg bij Gebruik een proxyserver voor uw LAN en klik op “OK”.

Probleemoplosser voor Windows Store-app

Voer de Windows Store-probleemoplosser uit die automatisch enkele van de basisproblemen detecteert en verhelpt waardoor uw Store of apps mogelijk niet worden uitgevoerd, zoals een lagere schermresolutie, onjuiste beveiligings- of accountinstellingen, enz.

Open Windows-instellingen en vervolgens Update & Beveiliging. Selecteer probleemoplossing aan de linkerkant en klik op extra probleemoplosser-link. Scroll naar beneden om Windows Store te zoeken, selecteer het en klik op Probleemoplosser uitvoeren zodat Windows de problemen kan controleren en oplossen, waardoor de Windows Store niet correct wordt geopend.

Reset Microsoft Windows Store vanuit instellingen

Open Windows-instellingen, (Windows + I) Klik op Apps, vervolgens op Apps en functies, zoek naar Microsoft Store en selecteer Geavanceerde opties.

Er wordt een nieuw venster geopend, klik op reset om de app opnieuw te installeren en terug te keren naar de standaardinstellingen. Je ontvangt een waarschuwing dat je gegevens op deze app kwijtraakt. Klik nogmaals op ‘Reset’ en u bent klaar, start Windows opnieuw op en controleer of Windows Store goed werkt.

Registreer Microsoft Store opnieuw

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, maak dan een nieuwe lokale cachemap aan en hernoem de oude cachemap. die het probleem hoogstwaarschijnlijk voor u oplossen.

Open Deze pc op het bureaublad, zoek naar het tabblad Weergave en vink de Verborgen items aan.

Navigeer nu naar het volgende pad.

C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache

Zoek nu in de map LocalState naar de map met de naam cache als u de Cache-map vindt, hernoem deze dan Cache.oud. Maak vervolgens een nieuwe map en noem deze Cache. Als de Cache-map standaard niet bestaat, maakt u gewoon de lege nieuwe map aan en geeft u deze de naam Cache. Sluit nu de Verkenner en start Windows opnieuw op. Open bij de volgende start Windows Store en controleer of het probleem is opgelost?

Zo niet, klik dan met de rechtermuisknop op het startmenu en selecteer PowerShell (admin)

Voer vervolgens de volgende opdracht uit.

$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + ‘\AppxManifest.xml’; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest

Start Windows opnieuw en controleer of de Store-app goed werkt.

Maak een nieuwe gebruikersaccount aan

Probeer deze stappen om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

    Ga naar Instellingen. Kies Accounts en selecteer vervolgens Andere gebruikersaccounts aan de linkerkant. Selecteer Een account toevoegen. Voer een gebruikersnaam in en klik op Volgende. Klik op Voltooien. Afmelden bij het huidige account en inloggen op het nieuwe account. Controleer of het probleem blijft bestaan.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Microsoft Store gaat niet open, Microsoft Store gaat niet open of sluit direct na opening? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like