Microsoft Store Vastgelopen bij het downloaden van apps op Windows 11? Laten we het repareren

Met Windows 11 ontvangt Microsoft Store een aantal nieuwe functies en verbeteringen. En het is de officiële hub waar je apps en games kunt downloaden, ook Android-apps zoals WhatsApp en TikTok zijn standaard beschikbaar in de Microsoft Store. Maar soms probeert u misschien een nieuwe app in de Microsoft Store te downloaden, maar ontdekt u dat de app vastloopt bij downloaden of installeren. Je bent niet de enige, meldden verschillende gebruikers, Microsoft Store zit vast bij het starten van de download.

Dus wat veroorzaakt het probleem Microsoft Store vast bij downloaden op Windows 11? Trage of onstabiele internetverbinding, gebruik van proxyserver of VPN (virtueel particulier netwerk), beschadigde systeembestanden of cachebestanden zijn enkele veelvoorkomende redenen voor dit probleem.
Nogmaals Onjuiste datum- en tijdinstellingen, onvoldoende opslagruimte of als Microsoft Store niet is bijgewerkt, kan ook het gevolg zijn Microsoft Store werkt niet of vastgelopen bij het starten van de download.

Microsoft Store loopt vast bij downloaden

Er is mogelijk een probleem met de server van de Microsoft Store en u krijgt op het laatste moment te maken met een installatiefout. Laten we opnieuw proberen om het probleem te downloaden of te installeren.

Oplossing 1: Controleer de gegevens- en tijdinstellingen als deze onjuist zijn, wat ook kan leiden tot een vastgelopen download in de Microsoft Store.

Open instellingen met Windows-toets + ISelecteer tijd en taal in het linkerdeelvenster. Zoek Datum en tijd aan de rechterkant en zorg ervoor dat u de opties Tijd automatisch instellen en uw tijdzone automatisch instellen inschakelt.

Oplossing 2: Controleer nogmaals op onvoldoende opslagruimte op Windows 11

Open de app Instellingen en ga naar het menu Systeem. Selecteer Opslag en Controleer resterende opslagruimte in het volgende menu. Als u weinig opslagruimte heeft, kunt u tijdelijke bestanden verwijderen uit hetzelfde menu. Controleer aanbevelingen voor opschonen onder het menu Opslagbeheer en krijg kostbare terug ruimte.

Internetverbinding controleren

Microsoft Store vereist een stabiele en werkende internetverbinding om apps van de Microsoft-server te downloaden of te installeren. Daarom raden we je aan om je internetverbinding te controleren.

Let op: je kunt websites zoals Fast of Speedtest gebruiken om de internetsnelheid te controleren.

VPN verbreken

Door VPN te gebruiken, kunt u anoniem blijven door uw IP-adres te verbergen en te verbinden met een proxylocatie. Maar soms kan het het downloaden en installeren van apps uit de Microsoft Store verstoren. Daarom raden we aan om de VPN-app los te koppelen als je er een gebruikt en de app te downloaden en te installeren vanuit de Microsoft Store.

Cache van Microsoft-winkel wissen

Microsoft Store verzamelt ook cachegegevens op de achtergrond om bepaalde taken te versnellen, maar soms kan een absurde hoeveelheid cachegegevens leiden tot app-installatiefouten.

Druk op Windows-toets + R, typ wsreset.exe en druk op de ok-knop om de Microsoft Store-cache te wissen. Open nu de Microsoft Store en probeer de app opnieuw te installeren.

Afmelden en weer aanmelden bij Microsoft Store

Meld u meestal af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan, repareer de vastgelopen download- of installatiefout van de Microsoft-app op Windows 11.

Open Microsoft Store op Windows 11.Klik op het profielmenu bovenaan. Selecteer Afmelden, wacht een paar seconden en meld u vervolgens opnieuw aan. Controleer nu of u klaar bent om de app op uw computer te installeren.

Voer de probleemoplosser voor de winkel-app uit

Als de Microsoft Store handelt met het download- en installatieproces van de app, voer dan de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Store-apps uit die het probleem automatisch voor u detecteert en oplost.

Open de app Windows-instellingen met de Windows-toets + IGa naar systeem en selecteer het menu Problemen oplossen. Klik op andere probleemoplossers om alle beschikbare probleemoplossers weer te geven Scroll naar beneden om Windows Store-apps te vinden, selecteer het en klik op uitvoeren

De probleemoplosser detecteert de problemen met de Microsoft Store en probeert deze onderweg op te lossen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en probeert u de app opnieuw te downloaden en te installeren.

Microsoft-winkel repareren

Nog steeds hulp nodig? Laten we de Microsoft Store repareren of resetten naar de standaardstatus. Dat lost waarschijnlijk het probleem op:

Open Windows 11 Instellingen-app met Windows + I-toets Ga naar de Apps en selecteer Apps & functies. Scroll naar beneden naar Microsoft Store en selecteer meer menu’s. Selecteer Geavanceerde opties.

Gebruik de knop Repareren in het volgende menu om op te lossen als de winkel-app niet correct werkt.

Als de reparatie-optie het probleem niet heeft opgelost, gebruik dan de reset-optie die de app-gegevens wist en deze weer als nieuw maakt.

Opmerking: app-gegevens worden verwijderd en u moet opnieuw inloggen.

Windows 11 bijwerken

Een andere goede optie is om te controleren of je de nieuwste update voor Windows 11 hebt geïnstalleerd. Met de nieuwste Windows-update kan Microsoft een bugfix hebben voor het probleem dat Microsoft Store vastliep bij het downloaden.

Daarnaast moet u ook de Microsoft Store up-to-date houden.

Voer systeembestandscontrole uit

Er kunnen enkele belangrijke Microsoft Store-bestanden ontbreken of zijn beschadigd. Laten we de ingebouwde tool voor het controleren van systeembestanden uitvoeren die controleert op ontbrekende of corrupte systeembestanden. Als deze worden gevonden, vervangt het hulpprogramma ze automatisch door de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Het hulpprogramma scant uw systeembestanden, als het ontbrekende of corrupte bestanden vindt, zal het deze repareren. Nadat het scanproces is voltooid, start u uw pc 100% opnieuw op. Controleer nu of dit de vastgelopen Microsoft Store oplost in afwachting van een fout op uw Windows 11-pc.

Hebben bovenstaande oplossingen geholpen bij het oplossen van de Microsoft Store die niet werkte of bleef downloaden op Windows 11? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like