Microsoft Store opent de foutmelding “Je hebt een nieuwe app nodig om deze ms-windows-store te openen” niet

Microsoft Store kan niet worden geopend na update van Windows 10 versie 20H2, foutmelding weergeven Je hebt een nieuwe app nodig om deze ms-windows-store te openen“. En deze fout voorkomt dat gebruikers de Microsoft Store openen of nieuwe apps downloaden. Corrupte Windows Store-cachebestanden, problemen met uw lokale / Microsoft-gebruikersaccount, corruptie van systeembestanden zijn enkele veelvoorkomende redenen achter dit probleem Microsoft Store gaat niet open. In dit bericht hebben we enkele suggesties om het probleem op te lossen waardoor de Microsoft Store niet kan worden geopend.

Microsoft Store gaat niet open

Of de Microsoft Store niet opent of niet om apps van de Microsoft-server te downloaden. Pas de onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen.

Start uw pc opnieuw op en probeer de Microsoft Store opnieuw te openen. Hiermee worden tijdelijke problemen verholpen die kunnen voorkomen dat Windows 10 de Microsoft Store op uw computer opent.

Schakel antivirussoftware van derden tijdelijk uit of verwijder deze van uw computer en verbreek ook de verbinding met VPN als dit op uw computer is geconfigureerd. En controleer de status van Microsoft Store opent geen probleem.

Druk op Windows-toets + R, typ wsreset.exe en klik op ok. Met deze actie wordt de cache van de Microsoft Store gewist en wordt de Microsoft Store opnieuw ingesteld zonder de accountinstellingen te wijzigen of geïnstalleerde apps te verwijderen.

Installeer de nieuwste Windows-update

Zorg ervoor dat uw systeem up-to-date is en de laatste Windows-updates heeft geïnstalleerd. Het installeren van de nieuwste Windows-updates brengt niet alleen beveiligingsverbeteringen met zich mee, maar lost ook eerdere problemen op.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, klik op update en beveiliging en klik vervolgens op de knop controleren op updates. Dit zal zoeken naar nieuwe beschikbare Windows-updates en proberen deze te downloaden en te installeren. Als u klaar bent, moet u uw pc opnieuw opstarten om de laatste updates.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser voor de Store-app. Als u deze tool uitvoert, wordt uw computer gescand, de problemen geïdentificeerd en wordt geprobeerd de problemen automatisch op te lossen. Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit en laat het probleem zichzelf oplossen.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen, ga naar update en beveiliging en los problemen op, klik op de extra probleemoplossers link zoeken en selecteer Windows Store, klik ten slotte op de probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm. Dit zal beginnen met het diagnosticeren van problemen die de Microsoft Store-functie verhinderen correct en probeer ze zelf te repareren. Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en controleert u de status van uw probleem “Microsoft-winkel wordt niet geopend”

Reset Microsoft Store-app

Als de probleemoplosser van Windows Store het probleem niet oplost, reset dan de Microsoft Store-app volgens de onderstaande stappen. Dat de app-status terugzet naar de standaardinstellingen en problemen oplost, voorkomt dat Microsoft wordt geopend.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer Apps & functies. Scroll naar beneden en zoek Microsoft Store, selecteer het en klik vervolgens op de link geavanceerde opties. Een nieuw venster wordt geopend met opties om de app opnieuw in te stellen. verwijder app-gegevens, voorkeuren en aanmeldingsgegevens enz. Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en kijkt u of dit heeft geholpen.

Registreer de Windows Store-apps opnieuw

Hier helpt een andere oplossing de meeste gebruikers om Microsoft Store-problemen op Windows 10 op te lossen.

Druk op Windows-toets + S, typ PowerShell en klik vervolgens op uitvoeren als beheerder. Voer nu het volgende script in het Powershell-venster in en druk op Enter,

Laat het script lopen en na het opnieuw opstarten van het systeem, en open de Microsoft Store, helpt het?

Installeer de Microsoft Store opnieuw

Heb je nog steeds hulp nodig, installeer dan de Microsoft Store opnieuw volgens de onderstaande stappen.

Open Powershell als beheerder, opdracht uitvoeren Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | AppxPackage verwijderen om de Microsoft Store te verwijderen. Eenmaal gedaan Start uw computer opnieuw op en open powershell opnieuw als beheerder, voer nu de opdracht uit Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} om de Microsoft Store-app opnieuw te installeren.

Herstel beschadigde systeembestanden

Voer daarnaast de opdrachten Systeembestandscontrole en DISM uit om beschadiging van systeembestanden die dit probleem kan veroorzaken, te controleren en op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerderVoer eerst de DISM-opdracht uit DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth.Zodra de opdracht 100% is uitgevoerd, voert u de opdracht voor systeembestandscontrole sfc /scannow uit. Laat het scanproces 100% voltooien, start uw pc opnieuw op en controleer de status van de Microsoft Store.

Nieuw gebruikersaccount maken

Maak ook een nieuw gebruikersaccount aan en controleer of de Microsoft-winkel daar opent en goed functioneert. Zo ja, probeer dan dat account te gebruiken en importeer uw spullen van het oude account ernaar.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen?

0 Shares:
You May Also Like