Microsoft Store ontbreekt in Windows 11? Hier hoe u het terug kunt krijgen

De Microsoft Store-app is een vooraf geïnstalleerde app die beschikbaar is in Windows 11 en waar u apps kunt installeren, games kunt downloaden of ze ook kunt bijwerken. En met de nieuwste Windows 11 heeft Microsoft de winkel-app opnieuw ontworpen met nieuwe functies en ondersteuning voor Android-apps. Sommige gebruikers melden echter dat de Windows-winkel niet wordt geopend of zelfs dat Microsoft-winkel ontbreekt na upgrade naar Windows 11. Weinig anderen melden dat de app crasht of niet reageert. Microsoft Store-updateglitch of onderliggende beschadiging van systeembestanden zijn enkele veelvoorkomende redenen voor dit probleem. Hier leest u hoe u het probleem kunt oplossen en de Microsoft Store-app terug kunt krijgen in Windows 11.

Microsoft-winkel ontbreekt

Voordat u verder gaat, start u uw computer opnieuw op die het besturingssysteem ververst en tijdelijke storingen verwijdert die zich daar kunnen voordoen en die het starten van Windows Store verhinderen.

    Druk op Windows-toets + S type Microsoft Store, controleer of je het kunt zien. Klik op Vastmaken aan de taakbalk zodat het nooit meer uit je ogen verdwijnt.

Controleer de tijd, datum en regio van uw pc

Klik met de rechtermuisknop op de klok in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer Datum en tijd aanpassen. Wanneer het gedeelte Datum en tijd van Instellingen wordt geopend, controleert u of de huidige tijd en datum correct zijn en controleert u uw tijdzone

Vensters bijwerken

Daarnaast raden we aan om de nieuwste Windows-updates te downloaden en te installeren en uw computer opnieuw op te starten om ze toe te passen.

Druk op Windows-toets + I om de instellingenpagina te openen, Klik op Windows Update en druk vervolgens op de knop Controleren op updates. Als er nieuwe updates beschikbaar zijn, wordt u gevraagd deze te installeren. Klik op de knop Nu downloaden. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de wijzigingen en controleer of de Microsoft Store weer op uw pc staat.

Voer de SFC- en de DISM-opdrachten uit

Er zijn kansen dat systeembestanden beschadigd zijn of ontbreken, waardoor de Windows Store ontbreekt of niet wordt geopend. Laten we de SFC Scannow en de DISM-opdracht uitvoeren die de systeemkopie onderhouden en de beschadigde systeembestanden vervangen door de juiste.

Druk op de Windows-toets + S, typ cmd klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Zodra de opdrachtprompt is geopend, voert u de onderstaande opdrachten achter elkaar uit –sfc /scannow (druk op Enter en laat de scan voorbij zijn)Dism.exe/online/Cleanup-image/ Restorehealth (druk op Enter en laat de scan voorbij zijn) Zodra het scanproces is voltooid, start u uw computer 100% opnieuw op.

Reset winkelcache

Om problemen met Microsoft-winkels op te lossen of te missen na de update van Windows 11, is WSreset een van de meest effectieve hulpprogramma’s voor probleemoplossing. Het uitvoeren van de WSreset-opdracht reset de Windows Store-cache en vernieuw deze vervolgens. En verrassend genoeg loste deze tool veel ernstige problemen met de Microsoft Store op.

    Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openenType-opdracht wsreset en druk op de enter-toets. Hiermee wordt de winkelcache gereset en wordt de Microsoft Store geopend.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

U kunt ook de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Store-apps uitvoeren die automatisch problemen detecteert en oplost die voorkomen dat Windows Store opengaat of Microsoft Store ontbreekt.

Druk op de Windows-toets + I-combinatie om de instellingen-app te openen, ga naar systeem, scrol omlaag en klik op Problemen oplossen, Klik op Andere probleemoplossers om alle beschikbare lijst met probleemoplossers weer te geven, Scroll naar beneden totdat u Windows Store-apps vindt, selecteer het en klik vervolgens op Uitvoeren buttonLaat de probleemoplosser eventuele problemen detecteren en oplossen, en start uw pc opnieuw op.

Microsoft Store resetten

U kunt de Microsoft Store ook handmatig resetten om deze app te herstellen. Laten we de onderstaande stappen volgen.

Klik op het startmenu en selecteer vervolgens instellingen, ga naar apps en zoek vervolgens naar Microsoft Store en klik op het menu met drie stippen. Klik vervolgens op Geavanceerde opties. Hier krijgt u de optie voor repareren en resetten onder het gedeelte Reset. Probeer eerst de optie te repareren die helpen oplossen als de app niet werkt, heeft het repareren van de app geen invloed op de gegevens. Als de reparatieoptie niet heeft geholpen, probeer dan de resetoptie die app-gegevens wist en Microsoft vers nieuw maakt.

Microsoft Store opnieuw installeren

Nog steeds hulp nodig? Heb alle bovenstaande oplossingen toegepast en overal gezocht en kan de Microsoft Store gewoon niet vinden, je kunt het opnieuw installeren.

Druk op de Windows-toets + S type Powershell, klik met de rechtermuisknop op Windows PowerShell en selecteer Uitvoeren als beheerder, Typ de opdracht hieronder en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren,
Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op

Een nieuwe gebruikersaccount maken

Sommige gebruikers melden dat het maken van een nieuw gebruikersaccount hen helpt om terug te gaan naar de Microsoft Store of om verschillende Windows Store-problemen op te lossen.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, Ga naar Accounts en vervolgens familie en andere gebruikers, Klik op Account toevoegen onder Andere gebruikers. Klik op Ik heb de aanmeldingsgegevens van deze persoon niet in de pop-upinterface. Klik vervolgens op Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-account op de volgende pagina.Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm om een ​​nieuwe gebruikersaccount op uw computer aan te maken.

Start nu uw pc opnieuw op en log deze keer in met een nieuw gebruikersaccount en wachtwoord. Controleer of u de Microsoft Store-app kunt vinden.

Reset uw pc

Als de Microsoft-winkel nog steeds ontbreekt, is Reset deze pc de enige optie die voor u overblijft.

Open instellingen met Windows-toets + I, Klik op Windows Update aan de linkerkant Klik op Geavanceerde opties aan de rechterkant en klik vervolgens op Herstel Klik onder Herstelopties op de knop Pc opnieuw instellen naast Deze pc opnieuw instellenKies of je wilt bewaar uw bestanden of niet en volg de instructies op het scherm om de standaardinstellingen van uw pc te resetten. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de Microsoft Store weer op uw pc staat.

Hebben de bovenstaande oplossingen geholpen bij het oplossen van Microsoft Store-problemen op Windows 11? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like