Microsoft Store- en app-problemen oplossen in Windows 10

De Microsoft Store-app is de officiële marktplaats voor het veilig downloaden en installeren van apps en je favoriete games op een Windows 10-apparaat. Het bedrijf werkt de ervaring regelmatig bij met nieuwe functies en add-ons, maar toch kunt u problemen tegenkomen, zoals het niet openen van de Microsoft Store, Microsoft Store sluit direct na opening, App-crashes of updates opslaan en apps blijven downloaden. Ook melden een paar gebruikers Microsoft Store werkt niet na de windows-update.

Als u merkt dat de Microsoft Store stopt met het downloaden van apps of games, Windows 10 App Store niet opent, laadt of werkt, of onmiddellijk na het openen sluit, pas dan de onderstaande oplossingen toe om Microsoft Store-problemen op te lossen.

Microsoft Store sluit steeds Windows 10

Als dit de allereerste keer is dat je merkt dat de winkel-app niet opent of laadt herstart windows die alle corrupte tijdelijke gegevens wissen die het probleem zouden kunnen veroorzaken.

Installeer hiervoor de laatste Windows-updates Druk op Windows-toets+I om Instellingen te openen en klik op Updates & Beveiliging. Hier moet u controleren op updates of klikken op de link download nu installeren link onder optionele updates, dit wordt ook aanbevolen om veiligheidsredenen.

Verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd), schakel ook tijdelijk de antivirus-firewall uit die het downloaden van apps en games van Microsoft Store kan verhinderen.

Als uw computer een onjuiste tijd en datum heeft, kunt u dit probleem ervaren.

Open de app Instellingen > ga naar Tijd en taalSelecteer datum en tijd in het linkerdeelvenster > schakel Tijd automatisch instellen in Schakel de functie ‘Tijdzone automatisch selecteren’ in. Kies Regio en taal in hetzelfde deelvenster. Wijzig land of regio in uw specifieke gebied en sluit Instellingen.Controleer of de Microsoft Store niet kan worden geopend in Windows 10, het probleem doet zich nog steeds voor.

Zorg er ook voor dat UAC (Gebruikersaccountbeheer) is ingeschakeld. U kunt dit controleren via Configuratiescherm -> Gebruikersaccounts -> Instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen -> schuif vervolgens de schuifregelaar naar de aanbevolen positie -> Klik op OK.

Reset of wis Microsoft Store-cache

Soms kan het probleem worden veroorzaakt door beschadigde lokale gegevens in de cache. U moet de winkelcache resetten of wissen, die in de loop van de tijd rommelig en met fouten kan zijn geworden, waardoor het probleem is opgelost.

Druk op de Win+R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.Type WSReset.exeen klik/tik op OK. De WSReset-tool stelt de Microsoft Store opnieuw in zonder de accountinstellingen te wijzigen of geïnstalleerde apps te verwijderen. Er wordt nu een opdrachtprompt geopend zonder bericht. Na ongeveer 30 seconden wordt de opdrachtprompt automatisch gesloten en wordt de Microsoft Store-app geopend. Controleer of het openingsprobleem van de Microsoft Store zich nog steeds voordoet.

Meld u af en meld u vervolgens aan bij Microsoft-account

Als u geen apps van de Microsoft Store kunt downloaden of installeren, of als updates en apps niet zijn gedownload, wordt uw accountverbinding vernieuwd, waardoor dit specifieke probleem meestal kan worden opgelost.

Open de Microsoft Store.Klik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek.Klik nogmaals op het actieve account en kies Afmelden.Sluit de Microsoft Store en start deze opnieuw.Klik op het lege pictogram en selecteer AanmeldenVoer uw inloggegevens inControleer of het probleem komt nog steeds voor.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser die bepaalde problemen kan diagnosticeren en oplossen die ertoe kunnen leiden dat Microsoft Store-apps niet correct werken. Vervolgens, indien mogelijk, lost de probleemoplosser deze problemen automatisch op zonder dat u iets doet. Probeer deze tool te gebruiken en kijk of het het probleem met het openen van de winkel kan oplossen.

Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging en selecteer vervolgens problemen oplossen in het linkerdeelvenster. Ga in het nieuwe venster naar de sectie ‘Andere problemen zoeken en oplossen’ > selecteer de probleemoplosser van Microsoft Store > klik op De probleemoplosser uitvoeren Een venster wordt geopend en begint met het detecteren van problemen. Het zou niet langer dan een paar minuten moeten duren. Als er problemen worden gedetecteerd, zal de probleemoplosser proberen deze op te lossen. Als alternatief kan het u stappen geven om het zelf te doen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem zich nog steeds voordoet.

Het DNS-adres wijzigen

Er zijn maar weinig Windows 10-gebruikers die hebben gemeld dat ze overschakelen naar Google DNS om het probleem op te lossen. Als het probleem wordt veroorzaakt doordat uw computer moeite heeft om verbinding te maken met de ingestelde DNS-server, kunt u proberen het DNS-adres dat u gebruikt te wijzigen.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok. Dit opent het venster met netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkverbinding en selecteer Eigenschappen. Markeer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik vervolgens op de knop Eigenschappen. Klik op gebruik de volgende DNS-serveradressen:
Binnenkomen 8.8.8.8 als een voorkeurs-DNS-server en 8.8.4.4 als alternatieve DNS-serverDruk op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Heb je nog steeds hulp nodig, reset dan de Microsoft Store-app, die hun opgeslagen gegevens wist en teruggaat naar de standaard als nieuw vers. Hoewel hiermee je instellingen worden gewist, raak je geen aankopen of geïnstalleerde apps kwijt.

We zullen, WSReset Commando Wis en reset ook de Store Cache, maar Reset is De geavanceerde opties zoals deze zullen al uw voorkeuren wissen, inloggegevens, instellingen enzovoort en Windows Store instellen op de standaardinstellingen.

Open Instellingen met Windows-toets + I, klik op Apps en vervolgens op Apps & functie, Scroll naar beneden naar ‘Microsoft Store’ in uw lijst met apps en functies, klik erop

In het nieuwe venster krijgt u de Reset-optie, klik erop. U ontvangt een waarschuwing dat u gegevens over deze app verliest. Klik nogmaals op ‘Reset’ en u bent klaar. Start uw pc opnieuw op en controleer de Microsoft-winkel naar behoren werken.

Proxy-instellingen controleren

U moet proberen verbinding te maken met internet zonder een proxy of VPN te gebruiken, omdat dit het probleem kan veroorzaken.

Typ internetopties in de zoekbalk en klik vervolgens op de eerste optie die verschijnt. Ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Schakel het selectievakje naast Gebruik een proxyserver voor uw LAN uit. Bevestig de wijzigingen. Controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.

Tweak register voor verbindingsfouten

Als je een verbindingsfout krijgt bij het starten van de winkel, download of update dan een app-tweakregister met de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok om de register-editor te openen, Navigeer naar het volgende mappad, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\NetworkList\ProfilesNow Klik met de rechtermuisknop op Profielen en selecteer Machtigingen en klik vervolgens op Geavanceerd. Vink aan Vervang alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object en klik op OK. Klik vervolgens onder toestemming voor profielen op Toepassen en klik vervolgens op OK. Start uw systeem nu opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Controleer vervolgens bij Volgende aanmelding Open Microsoft Store of er geen problemen meer zijn

Als het probleem dat u ondervindt is dat de Microsoft Store helemaal niet wordt geopend, is het waarschijnlijk de beste oplossing om deze opnieuw op uw systeem te registreren.

Open PowerShell als beheerder,

Kopieer en plak de onderstaande opdracht in PowerShell en druk op Enter,

“& https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/ https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https: //windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:// windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + ‘\AppxManifest.xml’; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}”

Als u klaar bent, sluit u het Powershell-venster en start u de pc opnieuw op. Open nu de Microsoft Store en controleer of dit werkt zoals verwacht.

Nogmaals, corruptie van systeembestanden voorkomt soms ook dat apps worden geopend, voer het ingebouwde hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat automatisch ontbrekende systeembestanden scant en herstelt met de juiste.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Microsoft Store-problemen op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like