Microsoft Store-app ontbreekt in Windows 10 (7 manieren om het terug te krijgen)

Microsoft Store of je kunt zeggen dat Windows 10 Store de officiële marktplaats is om apps, games, muziek, films, tv-programma’s en boeken te downloaden. Maar wat als de Microsoft Store werkt niet meer of wordt vermist in Windows 10? Een aantal gebruikers meldt: “De Microsoft Store-app is volledig verdwenen, maar andere apps zijn er nog steeds, vooral na de recente update van Windows 10 21H1 “Microsoft store-pictogram ontbreekt”. En de belangrijkste oorzaak van dit probleem lijkt de Windows Store-bestanden te zijn, op de een of andere manier raken sommige bestanden met betrekking tot de Store beschadigd.

Microsoft Store-app ontbreekt Windows 10

Als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, ontbreekt de Microsoft Store-app of is deze meestal niet klikbaar. Hier hebben we verschillende oplossingen om problemen met de Microsoft Store-app op Windows 10 op te lossen.

Voordat u aan de slag gaat, raden we aan om de nieuwste Windows-updates te controleren en te installeren.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de instellingen-app te openen Klik op Update en beveiliging dan Windows-update Klik nu op de knop Controleren op updates om Windows-updates te laten downloaden van de Microsoft-server Nadat de download van Windows-updates is voltooid, start u uw pc opnieuw op om ze nu opnieuw toe te passen controleer of u de werkende staat van de Microsoft Store terugkrijgt.

Gebruik de Windows Store-probleemoplosser

Windows 10 wordt geleverd met een ingebouwde Store-app Probleemoplossingsoptie die kan worden gebruikt om fouten in veel Windows-apps en -services te vinden. Voer de probleemoplosser uit volgens de onderstaande stappen en laat Windows het probleem zelf oplossen.

Open de instellingen-app met behulp van de Windows + I-sneltoets op het toetsenbord, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens problemen oplossen, Selecteer nu aan de rechterkant Windows Store-apps en klik vervolgens op Probleemoplosser uitvoeren, Dit zal automatisch problemen detecteren en oplossen met betrekking tot de Microsoft Store-app Start Windows opnieuw en controleer als dit helpt om problemen met de Microsoft Store-app op te lossen.

Windows Store-cache opnieuw instellen

Druk op Windows-toets + R en typ vervolgens “wsreset.exe” en druk op enter.Laat de opdracht uitvoeren die uw Windows Store-cache opnieuw instelt. Wanneer dit is gebeurd, start u uw pc opnieuw op om wijzigingen op te slaan. Kijk of u de ontbrekende Windows Store kunt repareren in Windows 10, zo niet, ga dan verder.

Microsoft Store resetten

Met Win 10 Jubileumupdate heeft Microsoft de optie toegevoegd om de Windows-apps opnieuw in te stellen. Die hun cachegegevens wissen en ze in wezen als nieuw en fris maken. We zullen, WSReset Commando Wis en reset ook de Store Cache, maar Reset is de geavanceerde opties zoals deze zullen al uw voorkeuren wissen, inloggegevens, instellingen enzovoort en Windows Store instellen op de standaardinstellingen.

Om deze open instelling te doen met behulp van de Windows + I-sneltoets, klikt u op Apps en vervolgens op Apps en functies, “Scroll nu naar beneden naar “Microsoft Store” in uw lijst met apps en functies. Klik erop, klik vervolgens op “Geavanceerde opties” en in de nieuw venster klik op Reset. U ontvangt een waarschuwing dat u gegevens over deze app verliest. Klik nogmaals op “Reset” en u bent klaar.

Microsoft Store opnieuw registreren

In het Windows-zoektype Powershell klik vervolgens met de rechtermuisknop op Windows PowerShell en selecteer Als administrator uitvoeren. Typ nu het volgende in de Powershell en druk op enter:

Get-AppXPackage | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

U kunt ook onze premade downloaden Voer het BAT-bestand uit om de winkel te registreren. Klik hier om het BAT-bestand te downloaden. Sla het op, klik er met de rechtermuisknop op en kies Als administrator uitvoeren. Als u klaar bent, start u Windows opnieuw en controleert u of de winkel nu verschijnt en wordt geopend.

Voer de opdracht DISM uit

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ hiervoor cmd in het startmenu, zoek met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ vervolgens de volgende opdrachten in de opdrachtprompt en druk na elke opdracht op enter.

Dism /Online /Opschonen-Image /CheckHealthDism /Online /Opschonen-afbeelding /ScanHealthDism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Voer de opdracht DISM uit. Als de bovenstaande opdracht niet werkt op uw apparaat, gebruikt u deze alternatieve opdracht.

Dism /Image:C:\offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Bron:c:\test\mount\windowsDism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Bron:c:\test\mount\windows /LimitAccess

Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan en controleer of het probleem met de Microsoft Store is opgelost of niet.

Handmatig Microsoft Store repareren

    Download eerst dit ZIP-bestand door hier te klikken. Plak dit ZIP-bestand in C:\Users\Uw_Gebruikersnaam\Desktop. Opmerking: vervang Your_Username door uw werkelijke accountgebruikersnaam. Van het Windows-zoektype . Klik met de rechtermuisknop en selecteer Nu, typ de volgende opdrachten en druk na elke opdracht op Enter.Set-uitvoeringsbeleid onbeperkt(druk op Y en Enter als het programma u vraagt ​​om het uitvoeringsbeleid te wijzigen) (wijzig Your_Username in uw werkelijke gebruikersnaam)

    Druk nu opnieuw op Windows-toets + R en typ vervolgens “wsreset.exe” en druk op enter. om de Windows Store-cache opnieuw in te stellen. Typ nu deze opdracht in PowerShell en druk op Enter: Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan.

Een nieuwe gebruikersaccount maken in Windows

Microsoft Store ontbreekt nog steeds op Windows 10. Probeer vervolgens een nieuw gebruikersaccount aan te maken, wat een zeer handige oplossing is om het terug te krijgen.

Om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken, opent u instellingen en vindt u hier een optie met de naam Familie en andere mensen aan de linkerkant. Onderaan is er een optie om iemand anders aan deze pc toe te voegen. Klik erop. Klik op de optie genaamd Ik heb de aanmeldingsgegevens van deze persoon niet. Selecteer vervolgens onderaan een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-account. Het volgende wat u moet doen, is een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze typen en klik vervolgens op Volgende

Meld u aan met het nieuw gemaakte account en controleer vervolgens of uw Microsoft Store werkt of niet. Als het werkt, was er een probleem met uw oude account. Breng uw bestanden over van het oude account naar het nieuwe account en verwijder het oude account.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like