Microsoft stopt met de Xbox One X

xbox one x console controller white background

Microsoft stopt met de Xbox One X en de Xbox One S Digital Edition in afwachting van de lancering van de Xbox Series X dit vakantieseizoen, zei het bedrijf donderdag.

Daarmee blijft de Microsoft Xbox One S de enige console van de huidige generatie in de opstelling van Microsoft. (Het verschil tussen de Xbox One S en de Xbox One S Digital Edition is dat de One S een fysieke Blu-ray-drive bevat, terwijl de Digital Edition dat niet heeft. De Digital Edition vertrouwt in plaats daarvan op gedownloade content.)

Microsoft zei dat het zijn beslissing neemt terwijl het op weg is naar de lancering van de Xbox Series X-console dit najaar. “Terwijl we de toekomst induiken met Xbox Series X, nemen we de natuurlijke stap om de productie op Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition te stoppen”, zei Microsoft in een verklaring per e-mail. “Xbox One S zal wereldwijd worden geproduceerd en verkocht. Gamers kunnen contact opnemen met hun lokale winkeliers voor meer informatie over de beschikbaarheid van Xbox One-hardware.”

De verkoop van consoles verloopt doorgaans traag in afwachting van de lancering van een nieuwe console. AMD, die de geïntegreerde CPU/GPU levert voor zowel de Xbox One, S, X als Series X, heeft gewaarschuwd dat de verkoop zal vertragen voordat de Series X dit najaar wordt gelanceerd. Hoewel Microsoft dit niet specifiek heeft vermeld, is het waarschijnlijk dat Microsoft heeft geconcludeerd dat er voldoende aanbod van Xbox One X is om de console over te dragen naar de lancering van Series X.

beste koop xbox one s

Wat we echter niet weten, is hoe de consoles zullen uiteenvallen in termen van prijsniveaus. De Xbox One S met een terabyte aan opslagruimte kost $ 299, terwijl de Digital Edition $ 249 kost. Microsoft heeft niet gezegd wat de Xbox Series X gaat kosten. Een tweede Series X-console, die de Xbox Series S (codenaam Lockhart) zou kunnen heten, zal naar verwachting naast de Series X worden verkocht. Microsoft heeft echter niet bevestigd dat de Series S zelfs bestaat, laat staan ​​de naam of de prijs.

0 Shares:
You May Also Like