Microsoft, partners lanceren ‘Designed for Xbox’ 4K-schermen

phillips designed for xbox tv

Als je op zoek bent naar een nieuwe tv of monitor speciaal voor Xbox-gaming, dan heeft Microsoft een antwoord: een uitbreiding van zijn “Designed for Xbox”-programma met drie schermen die speciaal zijn ontworpen voor gamen op de nieuwe Xbox Series X- en Series S-consoles.

De drie schermen – de 55-inch Philips Momentum (559M1RYV), de 43-inch ASUS Strix Xbox Edition-gamingmonitor en de 28-inch Acer Xbox Edition-gamingmonitor (XV282K) – zijn de eerste drie deelnemers aan de “Designed for Xbox ”-weergaveprogramma, dat de nieuwste Xbox-consoles combineert met schermen die functies als variabele verversingssnelheid, 4K-resolutie en HDR ondersteunen. Alle drie de schermen zullen later deze zomer of in de herfst worden uitgebracht, en er zullen er nog meer volgen, zei Microsoft.

“We willen Xbox-fans helpen de ideale monitor te vinden voor jouw favoriete game-ervaring”, zegt Microsoft in een blogpost. “Hoewel de beschikbare opties soms eindeloos of zelfs ronduit verwarrend lijken, staat het Designed for Xbox-team voor je klaar.”

Microsoft lanceerde vorig jaar voor het eerst het “Designed for Xbox”-programma en werkte samen met wat het bedrijf toen zei, 34 verschillende merken die headsets, audioproducten, hoesjes en meer maakten die waren geoptimaliseerd voor gebruik met Xbox.

Dit zijn de nieuwe Designed for Xbox-beeldschermen

Philips heeft de productpagina voor de 559M1RYV al gepubliceerd, die later deze zomer te koop zal zijn voor $ 1.599,99. Het 55-inch AmbiLight-scherm beschikt over meerdere HDMI 2.1-poorten, die nodig zijn om de Phillips TV 4K/120Hz-resolutie voor Xbox Series X-gaming of tot 4K144-resoluties voor pc-gaming te laten weergeven. De 559M1RYV bevat ook ondersteuning voor DisplayHDR 1000, met een geïntegreerde soundbar van Bowers & Wilkins. Interessant is dat het scherm zowel HDMI- als USB-C-connectoren ondersteunt, met drie HDMI 2.1-poorten, één DisplayPort 1.4-poort en ook een enkele USB-C-poort (DP Alt Mode, 65 W Power Delivery).

acer xbox edition gaming-monitor

Officieel zal de Acer XV282K Xbox Edition Gaming Monitor van $ 949,99 pas dit najaar in de uitverkoop gaan. Maar Amazon verkoopt de Acer Nitro XV282K al online zonder de Xbox-branding, hoewel je hem via een externe verkoper moet kopen. Acer’s nieuwe Xbox-gecertificeerde 28-inch 4K-scherm bevat een ingebouwde KVM-schakelaar (toetsenbord/video/muis), waarmee hij kan schakelen tussen meerdere pc’s zonder de toetsenbord- of muisconfiguratie te hoeven wijzigen. DisplayHDR 400 (die PCWorld als de minimumstandaard voor HDR op pc’s beschouwt) wordt ook ondersteund, samen met FreeSync Premium Pro.

De Asus Strix Xbox Edition XV282K staat gepland voor een herfstrelease en is beschikbaar voor pre-order voor $ 1.399 bij Asus. Net als de andere twee “Designed for Xbox” -monitoren, ondersteunt het 43-inch 4K120-scherm van Asus DisplayHDR 1000 en beschikt het over Asus Aura Sync-verlichting voor extra RGB-bling. Beschikbare poorten zijn onder meer DisplayPort 1.4 DSC, HDMI (v2.0), twee HDMI (v2.1) en twee USB 3.0-connectoren.

Microsoft zei dat het ook een reeks HDMI 2.1-kabels zal goedkeuren, die nodig zijn voor het spelen van games met een resolutie van 4K120. De eerste is de Active Ultra High Speed-kabel van CableMatters, verkrijgbaar bij Amazon voor $ 64,99.

Als een speciaal scherm niet is wat je wilt, is Microsoft ook van plan om een ​​andere (en eerder aangekondigde) weg in te slaan: smart-tv’s met ingebouwde Xbox-cloudgaming, zodat je games in de cloud kunt spelen zonder dat je naar een moeilijk te vinden Xbox-console.

0 Shares:
You May Also Like
blurams home pro
Read More

Geavanceerde functies voor elk budget

In een oogopslag Beoordeling door experts Pluspunten Menselijke detectie en gezichtsherkenningOndersteunt lokale en cloudopslagKan video streamen naar Amazon…