Microsoft Outlook crasht met uitzonderingscode 0xc0000005? Laten we het probleem oplossen

Is het je opgevallen dat Microsoft Outlook crasht en niet reageert met 0xc0000005-fouten die worden weergegeven in de Windows Event Viewer? Sinds de laatste update hebben een aantal gebruikers dit probleem gemeld, zelfs Microsoft 365 Status Twitter-account tweette dat dit wordt veroorzaakt door de nieuwe update en Microsoft stelt voor dat gebruikers het web en mobiele clients gebruiken totdat het probleem is opgelost.

Outlook-uitzonderingscode 0xc0000005

Als dit probleem (MS Outlook crasht) is begonnen sinds het installeren van de nieuwste Windows-update op Windows 10 versie 2004, hier de tijdelijke oplossing om het probleem op te lossen.

Vooruitzichten terugdraaien

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht cd “\Program Files\Common Files\microsoft shared\ClickToRun” en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Hiermee wordt de ClickToRun-map van kantoor geopend, typ hier opdracht officec2rclient.exe /update gebruiker update naar versie = 16.0.12827.20470 en druk op enter.

Opmerking: met de bovenstaande opdracht wordt de recente Outlook-update ongedaan gemaakt en wordt uw Outlook voor Windows teruggezet naar versie 16.0.12827.20470.

Dat is alles, sluit de opdrachtprompt en start uw pc opnieuw op, open nu Outlook en controleer of het werkt zoals verwacht.

Outlook starten in veilige modus

Het bovenstaande proces zet de Outlook-update terug naar de vorige versie 16.0.12827.20470, maar als u de recente update niet wilt verwijderen, kunt u proberen Outlook in de veilige modus te openen.

Druk op de Windows-toets + R om uitvoeren te openen. Typ hier in het dialoogvenster Uitvoeren outlook.exe /safe en klik op okHiermee wordt Outlook gestart in de veilige modus.

Met de bovenstaande opdracht wordt de recente Outlook-update ongedaan gemaakt en wordt uw Outlook voor Windows teruggezet naar versie 16.0.12827.20470.

U kunt ook de Ctrl-toets ingedrukt houden en Outlook starten. Of u nu wel of niet in de veilige modus wilt starten, klik op ja om Outlook in de meest eenvoudige vorm te starten, zonder enige interferentie van externe programma’s of invoegtoepassingen.

Invoegtoepassingen uitschakelen

Als Outlook normaal werkt in de veilige modus, is er geen fout, dan kunnen de invoegtoepassingen het probleem veroorzaken en moet u de invoegtoepassingen uitschakelen in Outlook door de volgende stappen te volgen.

Start Outlook in veilige modus (outlook.exe /safe)Klik op bestand gevolgd door opties en vervolgens invoegtoepassingen, kies “Com-invoegtoepassingen” >> Go.Hier Schakel de huidige invoegtoepassingen uit en druk vervolgens op OK. Eindelijk, start de Outlook-toepassing opnieuw.

Inbox-reparatietool

Heb je nog steeds hulp nodig, voer dan de Inbox Repair Tool uit, ook wel bekend als SCANPST.exe een gratis hulpprogramma dat kan worden gebruikt om verschillende Outlook-fouten op te lossen, omvat 0xc0000005. Scanpst.exe uitvoeren is nuttig om de integriteit van het Outlook-gegevensbestand te controleren en het te repareren in geval van corruptie.

Sluit Outlook af als het actief is en blader naar de volgende bestandslocatie en zoek SCANPST.EXE

Klik met de rechtermuisknop op SCANPST.EXE selecteer uitvoeren als beheerder, selecteer Bladeren om het Outlook-gegevensbestand (.pst) te selecteren dat u wilt scannen. Kies Start om de scan te starten. Als de scan fouten aantreft, kiest u Repareren om het proces te starten om ze te repareren .

Bovendien zijn er kansen dat de systeembestanden zijn beschadigd en dat onverwachte fouten kunnen veroorzaken bij het uitvoeren van toepassingen op Windows 10. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het scannen en vervangen van ontbrekende beschadigde systeembestanden door de juiste.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like