Microsoft heeft zojuist je Samsung-tv in een Xbox veranderd

Xbox App on Samsung TVs

Je kunt niet alleen kijken op een smart-tv, je kunt hem nu ook spelen, nu Microsoft een nieuwe Xbox-app onthult die – voorlopig in ieder geval – exclusief is voor Samsung.

Gepland om op 30 juni aan te komen, is de toepasselijk genaamde Xbox-app freeen je kunt meer dan 100 Xbox Game Pass Ultimate-titels via de cloud spelen, waaronder en .

Je moet een betalende Game Pass Ultimate-abonnee zijn (je eerste maand is $ 1, daarna kost het $ 14,99) om dingen zoals en op je Samsung-set te streamen. Maar als je liever geen abonnementskosten wilt betalen, kun je het alomtegenwoordige streamen voor free.

De nieuwe app is vanaf het einde van de maand beschikbaar op de Samsung Gaming Hub of Media Hub en je kunt spelen zodra je inlogt op je Microsoft-account en verbinding maakt met een Bluetooth-controller, zoals een Xbox Wireless Controller of een PlayStation DualSense-controller. Ook heb je een Samsung smart tv uit 2022 nodig.

De Xbox-app is voorlopig exclusief voor Samsung, maar Microsoft zegt dat het “de bedoeling is om andere tv-partnerschappen te verkennen als onderdeel van deze volgende evolutie in onze visie.”

Xbox Cloud Gaming is al beschikbaar op pc’s, consoles, telefoons en tablets. Dit is echter de eerste keer dat de streaming-gameservice van Microsoft beschikbaar is op smart-tv’s. Er is ook gepraat over een streamingbox voor Xbox Cloud Gaming, maar die moet nog worden gerealiseerd.

Terwijl Samsung voor het eerst de Xbox-app van Microsoft gebruikt, kregen LG smart TV-gebruikers eind vorig jaar apps voor GeForce Now en Google Stadia. Ondertussen biedt Sony zijn concurrerende PlayStation Now-cloudgameservice aan, die alleen beschikbaar is op pc’s en PlayStation 4- en 5-consoles.

0 Shares:
You May Also Like