Microsoft Excel blijft crashen of reageert niet? Laten we het repareren (7 werkende oplossingen)

Microsoft Excel is een krachtig spreadsheetprogramma voor gegevensanalyse en documentatie met functies voor berekeningen, grafische hulpmiddelen, draaitabellen en meer. ongetwijfeld is het een zeer nuttige toepassing die veel wordt gebruikt in de Microsoft Office-suite. Soms kan het echter voorkomen dat u bij het openen van een Excel-blad problemen ondervindt of niet reageert. Soms kan het symptoom anders zijn. Excel reageert niet, loopt vast, loopt vast of werkt niet meer tijdens het openen of opslaan van een Excel-blad. Het is echt frustrerend als MS Excel niet meer werkt en blijft crashen, maar maak je geen zorgen. In dit bericht hebben we weinig oplossingen om dit probleem op te lossen.

Waarom blijft Excel crashen?

Microsoft Excel kan crashen vanwege een of meer redenen, waaronder incompatibele invoegtoepassingen, conflicten met andere programma’s, verouderde MS Excel-programma’s of compatibele problemen komen vaak voor. Opnieuw problemen met MS Office-installatie en gedeeltelijk beschadigd of beschadigd Excel-bestand zorgen er ook voor dat Excel blijft crashen of Excel-bestand blijft automatisch sluiten op Windows 10.

MS Excel crasht onverwacht

Als uw Excel-bestand automatisch blijft sluiten of niet reageert, vastloopt, vastloopt of niet meer werkt, past u de onderstaande oplossingen toe.

Als u een Excel-blad probeert te openen vanuit een op het netwerk opgeslagen map en dat regelmatig crasht, kan het lokaal verplaatsen van het bestand helpen bepalen of er iets mis is met het bestand of met waar het bestand is opgeslagen.

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit of verwijder deze als deze op uw computer is geïnstalleerd om te controleren of een conflict tussen antivirus en Excel het probleem veroorzaakt.

Start Excel in de veilige modus

Dit is de allereerste stap die u moet uitvoeren om te controleren of bepaalde invoegtoepassingen uw Excel-blad verstoren, waardoor het Excel-bestand automatisch blijft sluiten.

Start Excel in de veilige modus

    Druk op Windows-toets + R, typ excel.exe /safe en klik op okDit opent Excel in een veilige modus (u kunt naar de titelbalk kijken om hetzelfde te bevestigen)

Als Excel nog steeds crasht, gaat u verder met de volgende methode. Maar als u merkt dat Excel-bladen correct werken in de veilige modus, dan zijn er invoegtoepassingen die het probleem kunnen veroorzaken.

Verwijder problematische invoegtoepassingen in Excel

U kunt de problematische invoegtoepassingen achterhalen en verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

    Open een Excel-bestand en navigeer naar Bestand > Opties > Invoegtoepassingen. Vouw het menu Beheren uit, kies COM-invoegtoepassingen en klik op de knop Start. Schakel in het pop-upvenster de invoegtoepassingen uit die u wilt uitschakelen en klik op OK bevestigen.

Als u klaar bent, sluit u het Excel-blad en opent u het opnieuw, normaal gesproken controleert u of er geen probleem meer is met het Excel-blad. Raadpleeg daarnaast dit artikel van Microsoft-ondersteuning, Opstartproblemen oplossen in Excel.

Installeer Windows Update

De kans is groot dat Excel crasht of niet reageert op uw computer vanwege bugs. U moet proberen de nieuwste updates te installeren om ze te repareren.

Druk op Windows-toets + S, typ controleer op updates en selecteer het eerste resultaat, het Windows-updatescherm wordt geopend, klik op de knop controleren op updates om de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden. Of u moet op downloaden en installeren klikken als er optionele updates beschikbaar zijn. Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op om toe te passen hen.

Daarnaast Update, Microsoft Office, Word, Excel, PowerPoint hulp van de volgende video.

Controleren op conflicterende programma’s

Wanneer Windows wordt gestart, zijn er veel processen die automatisch op de achtergrond worden uitgevoerd. En de kans is groot dat een van deze programma’s in conflict is met de Excel-toepassing, waardoor Excel-resultaten vastlopen of niet reageren.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig.msc en klik op okDit opent het systeemconfiguratievensterGa naar het tabblad Services, vink aan Verberg alle Microsoft-services en selecteer vervolgens Alles uitschakelen

Ga nu naar het tabblad Opstarten, klik op Taakbeheer-koppeling openen Ga opnieuw in Taakbeheer naar het tabblad Opstarten en schakel alle onnodige programma’s uit, start bij het opstarten, klik op Toepassen en vervolgens op ok, wanneer u vraagt ​​om uw pc opnieuw op te starten en controleer of deze hulp bij het oplossen van het probleem met Excel-crashes op windows 10.

Regels voor voorwaardelijke opmaak wissen

Als Excel vastloopt of crasht in Only One Spreadsheet, is er mogelijk een probleem met dat specifieke blad. In dergelijke gevallen helpt het wissen van de voorwaardelijke opmaakregels om het probleem op te lossen.

Open het Excel-blad en selecteer het tabblad Start Klik nu op ‘Voorwaardelijke opmaak gevolgd door Regels wissen en vervolgens Regels van het hele blad wissenAls u meer dan één bladen in de Excel-werkmap hebt, herhaalt u deze stap voor alle andere bladenEn klik ten slotte op Bestand Opslaan als en sla het blad op als een nieuw bestand op een andere locatie

Reparatie Installatie van MS office pakket

Nogmaals, het repareren van het MS Office-pakket helpt ook bij het oplossen van het andere probleem met toepassingen van de MS Office-suite, en waarschijnlijk ook een goede oplossing om het probleem met Excel-crashes op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok. Dit opent het venster Programma’s en functies, zoek Microsoft Office in de lijst, klik er met de rechtermuisknop op en kies Wijzigen. Een nieuwe pop-up wordt geopend, selecteer hier het keuzerondje reparatie klik vervolgens op doorgaan om gerelateerde problemen te vinden en op te lossen. Het duurt even om het diagnoseproces te voltooien. Laat het proces voltooien zodra u klaar bent, start uw pc opnieuw op en open het Excel-blad om de status te controleren.

Open en repareer het Excel-blad

Heb nog steeds hulp nodig, hier helpt een tweak verschillende gebruikers om het probleem op te lossen. alleen van toepassing als een specifiek Excel-bestand automatisch blijft sluiten of niet reageert.

Druk op de Windows-toets + S typ excel en selecteer daar Microsoft Excel. Klik op het tabblad Bestand en vervolgens op Openen, klik op Bladeren en zoek het Excel-blad (dat het probleem veroorzaakt) selecteer het Klik op de pijl naast de knop Openen en klik vervolgens op “Openen en repareren ”. Er wordt een nieuwe pop-up geopend, klik hier op “Repareren” als u zoveel mogelijk Excel-gegevens wilt herstellen, klik op “Gegevens extraheren” om waarden en formules uit Excel te extraheren wanneer een poging om Excel te herstellen niet succesvol is.

Schakel Microsoft Excel-animatie uit

Voor een paar gebruikers lost het uitschakelen van animaties in Excel niet alleen het vastlopen en crashen van Excel op, maar verbetert het ook de prestaties van MS Excel.

Om de animaties in MS Excel uit te schakelen, Open Excel-blad, ga naar Bestand en dan OptiesKlik op ‘Geavanceerd’ en vink ‘Hardware grafische versnellingsanimatie uitschakelen’Klik op ‘OK’ om het venster te sluiten en start MS Excel vervolgens opnieuw

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Microsoft Excel blijft crashen of reageert het probleem niet in Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like