Microfoon werkt niet of blijft zichzelf dempen? 5 oplossingen om toe te passen

Soms kan het zijn dat de microfoon zichzelf dempt op een Windows 10-laptop. Of microfoon blijft zichzelf dempen in google meet tijdens het bijwonen van een belangrijke videovergadering. U bent niet de enige, verschillende gebruikers melden een soortgelijk probleem, de microfoon wordt steeds opnieuw ingesteld op het 0-volume of de microfoon blijft zichzelf dempen na de Windows 10-update.

Waarom dempt mijn microfoon zichzelf steeds?

Volgens Microsoft-experts is dit probleem “microfoon blijft zichzelf dempen” komt vaak voor vanwege onjuiste geluidsinstellingen of verouderde apparaatstuurprogramma’s.
Ja, onjuiste geluidsinstellingen zorgen ervoor dat een interne of externe microfoon zichzelf automatisch dempt. Opnieuw veroorzaken verouderde geluidsstuurprogramma’s verschillende geluidsproblemen in Windows 10. Er zijn nog meer redenen voor dit probleem, maar deze komen vaak voor. Hier In dit bericht hebben we de best werkende oplossingen om de Microfoon werkt niet of blijft zichzelf dempen op Windows 10.

Hoe de microfoon te repareren blijft zichzelf dempen?

Laten we naar het probleemoplossingsgedeelte gaan als u worstelt met een soortgelijk probleem waarbij de microfoon zichzelf blijft dempen of niet werkt in Windows 10, pas de onderstaande oplossingen toe.

Koppel de microfoon los en sluit hem opnieuw aan of sluit hem aan op een andere USB-poort (alleen van toepassing op externe microfoon)

Start uw computer opnieuw op, hierdoor wordt het systeem vernieuwd en worden kleine softwareconflicten opgelost die de problemen kunnen veroorzaken.

Voer een schone start uit en controleer of toepassingen of services van derden in conflict zijn met het microfoonstuurprogramma dat het probleem veroorzaakt.

Installeer de nieuwste Windows-update

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsverbeteringen en verschillende bugfixes. En het installeren van de nieuwste Windows-updates lost niet alleen eerdere problemen op, maar installeert ook het nieuwste apparaatstuurprogramma dat uw pc geoptimaliseerd en foutloos helpt.

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, ga naar update & instellingen en druk vervolgens op de knop controleren op updates. Dit zal beginnen met het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen. die de status van uw microfoon controleren als dit helpt

Voer de probleemoplosser voor microfoons uit

De nieuwste Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser voor microfoons die automatisch problemen met de microfoon detecteert.

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op het systeem en vervolgens links op geluid, scrol omlaag naar het gedeelte Invoer, selecteer de gewenste microfoon via het menu onder ‘Kies uw invoerapparaat’ en klik vervolgens op Problemen oplossen.

Controleer op verkeerd geconfigureerde instellingen

Nogmaals Soms kan dit probleem worden veroorzaakt door verkeerde instellingen. Volg de onderstaande stappen om te controleren of dit het geval is.

Zoek het volumepictogram aan de rechterkant van uw taakbalk, klik er met de rechtermuisknop op en open Geluid. Navigeer naar het tabblad Communicatie en klik op de optie Niets doen Wanneer Windows communicatie-activiteit detecteert

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stappen.

Navigeer opnieuw naar het tabblad Opnemen in het regelpaneel Geluid en selecteer vervolgens de microfoon en klik op de knop Eigenschappen. Ga naar het tabblad Geavanceerd en schakel het selectievakje uit naast Toepassingen toestaan ​​om exclusieve controle over dit apparaat te krijgen. Klik op Toepassen om uit te voeren de operatie.

Het formaat van uw microfoon wijzigen

Voor sommige Windows-gebruikers helpt het wijzigen van het formaat van uw microfoon om het probleem op te lossen. Misschien heb je een poging. Daarom:

Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram en selecteer geluid om het regelpaneel Geluid te openen. Ga naar het tabblad Opnemen en selecteer vervolgens de microfoon dempen en klik op Eigenschappen. Ga naar het tabblad Geavanceerd en selecteer het formaat van andere 16-bits opties in de vervolgkeuzelijst. lijst naar beneden. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Installeer het audiostuurprogramma opnieuw

En de ultieme oplossing, installeer het audiostuurprogramma opnieuw. Als bovenstaande oplossingen niet hebben geholpen of als de microfoon zichzelf nog steeds dempt, moet u naar de geluidsdriver kijken. Deze is mogelijk beschadigd of verouderd waardoor het probleem wordt veroorzaakt. u kunt proberen het stuurprogramma bij te werken door de onderstaande stappen te volgen:

Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteer Apparaatbeheer in het contextmenu. Dit toont alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s, zoek Vouw de categorie Geluid, video en gamecontrollers uit, klik met de rechtermuisknop op het audioapparaat (waarschijnlijk hebt u Realtek High Definition Audio .) Klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op de optie Apparaat verwijderen. Selecteer het selectievakje De driversoftware voor dit apparaat verwijderen en klik opnieuw op deïnstalleren wanneer om bevestiging wordt gevraagd.

Start uw pc opnieuw op, installeer bij de volgende start automatisch het ingebouwde audiostuurprogramma en controleer nu de microfoonstatus.

U kunt ook het stuurprogramma voor het geluidsapparaat downloaden van de website van de fabrikant en het op uw computer installeren

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de of Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like