Microfoon werkt niet meer op Discord na Windows 10-update? Laten we het repareren (Beknopte handleiding 2022)

Discord, een van de meest populaire VoIP- (Voice over internet-protocol), instant messaging- en digitale distributieplatforms, is gespecialiseerd in tekst-, beeld-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers in een chatkanaal. Het is vooral bekend onder gamers en kan in verschillende systemen worden gebruikt, waaronder Windows, macOS, Android, iOS, Linux en webbrowsers. Het ontwikkelteam achter de Discord-applicatie is geweldig en Discord wordt regelmatig bijgewerkt met regelmatige bugfixes. Er zijn echter de laatste tijd veel rapporten verschenen Discord-microfoon werkt niet probleem. Nogmaals Als u Discord op uw computer gebruikt, kunt u soms een probleem met de Discord-microfoon tegenkomen.

Discord-microfoon werkt niet windows 10

Meestal veroorzaakt een verouderde firmware of een beschadigd Discord-softwarebestand of compatibiliteitsproblemen een dergelijk probleem. Discord Mic werkt niet. Een snelle manier om het probleem op te lossen, is door toegang te verlenen tot uw microfoon voor toepassingen. Als u zich hetzelfde afvraagt, hier precies hoe u kunt oplossen wanneer uw Discord-microfoon werkt niet op windows 10.

Als dit de allereerste keer is dat je merkt dat de discord geen invoer van de microfoon detecteert, probeer dan de applicatie te sluiten en opnieuw te openen. die helpen bij het oplossen van de tijdelijke storing waardoor de discord-microfoon niet meer werkt.

Koppel ook uw audio- / microfoonaansluiting of USB los en sluit deze weer aan en open vervolgens Discord opnieuw.

Probeer Discord uit te voeren met beheerdersrechten en controleer vervolgens of het probleem is opgelost of nog steeds optreedt.

Afmelden bij Discord

Als de Discord geen problemen detecteert, probeer dan uit te loggen bij het Discord-account en log vervolgens in met de volgende stappen hieronder.

    Open Discord en bekijk de linkerbenedenhoek, er zal een pictogram voor gebruikersinstellingen zijn. Klik erop. Zoek de uitlogknop, klik erop. Het zal om bevestiging vragen, bevestigen en je wordt uitgelogd bij de applicatie. Log nu weer in en controleer nu of je vrienden je kunnen horen of niet.

Discord toestaan ​​om microfoonvensters te gebruiken 10

Als de microfoon is uitgeschakeld in de privacy-instellingen van Windows, kan het zijn dat de microfoon niet werkt op het Discord-probleem op uw computer. Laten we controleren of u microfoontoegang hebt ingeschakeld op uw Windows 10-computer.

    Open Windows-instellingen en selecteer vervolgens Privacy.Kies vervolgens Microfoon onder App-machtigingen van de zijbalk naar uw linkerhoek. Zorg ervoor dat u hier de schakelaar aanzet onder Apps toegang geven tot je microfoon. Als deze optie grijs wordt weergegeven, klik dan op wijzigen onder Microfoontoegang voor dit apparaat en schakel de microfoon voor dit apparaat in (zie afbeelding hieronder) Controleer nu in de app-lijst of Discord toestemming heeft gekregen om de microfoon te gebruiken of niet toe te staan ​​als het wordt niet verleend. Start nu uw systeem opnieuw op, open Discord en controleer de status van het probleem.

Controleer op probleem met externe microfoon

Controleer en zorg ervoor dat: de microfoon goed is aangesloten op de USB-poort of de 3,5 mm-aansluiting. Zorg ervoor dat de microfoon geen hardware heeft die gedempt is op het apparaat. Zorg er opnieuw voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s en software hebt gedownload voor uw apparaat.

Voer de probleemoplosser voor spraak uit

Voer de Windows 10 Speech Troubleshooter uit die automatisch microfoonproblemen detecteert en oplost, waaronder het probleem Discord-microfoon werkt niet op Windows 10,

Open Windows-instellingen met Windows-toets + Iselect update en beveiliging en los vervolgens problemen op, klik op de extra link voor probleemoplosser (zie afbeelding hieronder)

Blader nu naar beneden om spraak te vinden, selecteer het en klik op de probleemoplosser uitvoeren, volg de instructies op het scherm zodat Windows het probleem voor u kan diagnosticeren en oplossen.

Wijzig de ingangsgevoeligheid van Discord

Op Discord is er een instelling met de naam Automatisch ingangsgevoeligheid bepalen om de app te helpen bij het detecteren van audio-invoerapparaten zoals een microfoon. Als deze optie onbewust is uitgeschakeld, neemt Discord de microfoon niet op. Laten we deze instelling voor ingangsgevoeligheid controleren en aanpassen in Discord.

Open de discord-app en klik vervolgens op de gebruikersinterface instellen, hier kiezen Spraak en video uit de lijst. Scroll aan de rechterkant naar beneden om te zoeken en inschakelen Bepaal automatisch de ingangsgevoeligheidPraat nu in je microfoon en kijk of de onderstaande balk ononderbroken groen is. Als het ononderbroken groen is, zendt uw stem uit. Schakel nu de schakelaar uit en plaats de schuifregelaar in het midden. en controleer of uw stem door de microfoon wordt verzonden of niet.

Selecteer het juiste invoerapparaat voor Discord

Als je microfoon goed werkt in andere applicaties, veroorzaakt het problemen met de discord-app, alleen dan is er een kans dat je niet de juiste microfoon op je pc hebt geselecteerd als je invoerapparaat op discord. Laten we het juiste invoerapparaat voor onenigheid verifiëren en selecteren,

Start de Discord-app op uw computer en klik vervolgens op het tandwielpictogram om de gebruikersinstellingen te openen. Klik op Spraak en video in het zijmenu. Controleer hier en zorg ervoor dat Discord uw huidige hoofdtelefoon als invoerapparaat gebruikt.

Opmerking: zorg ervoor dat je oortelefoons of koptelefoons zijn aangesloten op je laptop of desktop, anders wordt dat niet weergegeven

Wijzig ook het ingangsvolume en het uitgangsvolume naar het maximum. Kijk daarnaast dat er een ingangsmodus is in Discord, als de spraakactiviteit niet werkt, kunt u deze wijzigen in Push to Talk.

Exclusieve modus uitgeschakeld op Windows 10

Bepaalde apps die op uw computer zijn geïnstalleerd of die soms de besturing van het stuurprogramma van het audioapparaat overnemen wanneer ze worden uitgevoerd. Dit veroorzaakt soms problemen met de discord-app. Probeer deze instelling uit te schakelen om te controleren of dit het probleem veroorzaakt.

Klik met de rechtermuisknop op het geluids- en volumepictogram in de rechterbenedenhoek selecteer geluid, ga naar het opnametabblad, selecteer microfoon met de rechtermuisknop en vervolgens eigenschappen. Schakel onder het tabblad Geavanceerd het vinkje uit onder de exclusieve modus Klik op toepassen en ok om microfooneigenschappen te sluiten en start vervolgens uw pc opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen.

De spraakinstellingen resetten

Hier nog een effectieve oplossing die wordt aanbevolen door veel mensen die krijgen dat het probleem met de Discord-microfoon niet werkt op hun pc.

    Open de Discord-app en klik vervolgens op het pictogram Gebruikersinstellingen onderaan de pagina. Ga naar het gedeelte Spraak en video, scrol omlaag om te zoeken en klik op Steminstellingen opnieuw instellen. Klik op OK wanneer u om bevestiging vraagt, om er zeker van te zijn dat u dit wilt reset spraakinstellingen. Discord reset de spraakinstellingen, sluit de Discord-app en open deze opnieuw. Probeer ook de verbinding met uw microfoon te verbreken en opnieuw aan te sluiten en controleer of het probleem is opgelost of niet

Schakel QoS op Discord uit

Sommige gamers raden aan om de QoS-instelling op Discord uit te schakelen, zodat ze de onenigheid kunnen oplossen die invoer van de microfoon niet detecteert. Dus laten we het uitschakelen en kijken wat er met het probleem gebeurt.

    Open discord, klik op Gebruikersinstellingen en vervolgens op Spraak en video. Zoek naar de schakelaar “Quality of Service High Packet Priority inschakelen”. Schakel het uit. Controleer nu wat de status van het probleem is.

Bekijk de video-tutorial, voer de stappen uit om de Discord-microfoon werkt niet op windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like